Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Усилвател Браун

Featured Replies

Здравейте група,имам проблем с възстановяването на усилвател Браун.След като подмених изгорелите крайни транзистори на усилвателя свирна но не както трябва.Едно дрезгаво като пресилен входен сигнал но много тихо.Помислих че е от драйверните транзистори подмених и тях резултат нямаше после се насочих към предусилвателя смених и интегралната схема пак греда.Почнах да да замервам напреженията от схемата която си изтеглих за него.Помагайте ако някой има идея от къде може да е проблема.

• Автор

Free Audio Service Manuals - Free download Braun A 1 Schematic (1)

Знам че е по лесно да го дам на сервис работата е че аз искам да го оправя имам основни понятия кое какво прави как се замерва.Удоволствие е да съживя нещо не просто да го ползвам.Имам външни готови  китове където съм ги свързал и работят.Съживявал съм схеми с Stk интеграли там нещата са по лесни.Сега тоя ми е на сърце да заработи.

преди 25 минути, Tonieden написа:

Free Audio Service Manuals - Free download Braun A 1 Schematic (1) 531.5 kB · 0 изтегляния

Знам че е по лесно да го дам на сервис работата е че аз искам да го оправя имам основни понятия кое какво прави как се замерва.Удоволствие е да съживя нещо не просто да го ползвам.Имам външни готови  китове където съм ги свързал и работят.Съживявал съм схеми с Stk интеграли там нещата са по лесни.Сега тоя ми е на сърце да заработи.

Провери диодите D605 и D606 ,както и останалите за изправност.

Screenshot_2023-05-16-19-14-31-640~2.jpeg

• Автор

Още нещо пробвах как е звука и на слушалки пак така свири ако има нещо общо със предусилвателя там да търся проблема.И като пипна с ръка захранването на предусилвателя между маса и -16в звука се оправя.Диодите са ок

преди 15 минути, Tonieden написа:

И като пипна с ръка захранването на предусилвателя между маса и -16в звука се оправя.Диодите са ок

Провери захранването на ОУ и на предусилвателя TA 7322.

PS: проблема е наличен при всеки вход на селектора ?

За да не търсим пробелем в TA7322 предусилвателя ако е при всички входове.

TA 7322е за грамофония вход и няма отношение към другите.

преди 19 минути, Tonieden написа:

-27в +37

Има разлика в едното рамо на захранването ,а ОУ мисля че трябва да бъде захранен с 16V двуполярно. Провери на ОУ 8 крак и 4 са респективно за 8 ми е + ,а за 4 ти е - и напрежението към тях какво е със средна точка 0.

Screenshot_2023-05-16-20-35-36-889.jpeg

Screenshot_2023-05-16-20-44-55-517.jpeg

• Автор

Там си е +-16в има два такива единия е предусилвателя другия е за светодиодите на индикатора отпред 

преди 10 минути, Tonieden написа:

Там си е +-16в има два такива единия е предусилвателя другия е за светодиодите на индикатора отпред 

Имам съмнение че пробема е в ОУ ,ако този за индикатора е в изправност ,може да го замениш с този на предусилвателя за да провереш и го изключиш от преполагаемите повреди.

• Автор

Има проблем в захранването на предусилвателя.на -е18в на +30в.проследих го до друг транзистор който от 47 пуска 37 а другия който е за + от 47 пуска 27

Така смених транзистора и се изравни захранването на двете рамена -+19в.Звука си остава същия

преди 21 минути, Tonieden написа:

Има проблем в захранването на предусилвателя.на -е18в на +30в.проследих го до друг транзистор който от 47 пуска 37 а другия който е за + от 47 пуска 27

Проври тези два диода

Screenshot_2023-05-16-21-46-07-511~2.jpeg

преди 23 минути, Tonieden написа:

И тези диоди ги свалих замерих и си ги върнах на мястото

Тези ценер диоди стабилизатори на 15V от 35V този на + който е към 8 ми крак на ОУ най вероятно е дал дефект.

https://pdf.datasheetcatalog.com/datasheet/HitachiSemiconductor/mXwvqxt.pdf

• Автор

На предусилвателя 4559 на едната страна е+15в на другата е -20.Реших да подменя R933-1kom и изкара 12в на изхода.Другия R932 също е 1ком на изхода има 15в.Защо се полупава разлика с едни и същи резистори.На входа и на двата е 27в ???

преди 11 часа, Tonieden написа:

На предусилвателя 4559 на едната страна е+15в на другата е -20.Реших да подменя R933-1kom и изкара 12в на изхода.Другия R932 също е 1ком на изхода има 15в.Защо се полупава разлика с едни и същи резистори.На входа и на двата е 27в ???

Възможно да е от ценерите които споменах по горе в поста си, или филтриращ кондензатор на захранването, предвид възрастта на усилвателя.

на 16.05.2023 г. в 21:50, Tonieden написа:

И тези диоди ги свалих замерих и си ги върнах на мястото

Как ги измери?

Смени ги с нови да ти е сигурна работата. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.