Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Манипулиране на местоположението

Featured Replies

Здравейте!

Ако темата не е за този раздел, моля за извинение и ако може да бъде преместена в точния такъв.

Накратко, бих искал да виждам, както и да качвам контент на американска аудитория. За тази цел се сдобих с нов телефон и US сим карта.

От тук нататък не знам какво да направя, защото не съм наясно с работата на VPN и т.н.

Може ли някой да ми помогне?

Ще си платя ако се наложи. :)

Разрешен от Bubbles

• Решение

Избираш си VPN услуга примерно Nord VPN, Avira phantom, Hotspot shield...
Купуваш си абонамент
Теглиш това : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.locationchanger
Като го инсталираш и включиш, отвори картата му(Като преди това си му дал достъп до локацията на устройството).
Избери желана от теб локация като задържиш пръст върху нея и пипни бутона Старт.
Отвори VPN-а, избери страна чието IP ти е необходимо и пипни бутона за свързване.
Готово.

• Автор

Благодаря за бързия отзив!

Само да питам - понеже съм ресетнал фабричните настройки на телефона и съм сложил след това американската сим карта, нали трябва да се вържа към wi-fi за да изтегля впн-а?

А като се вържа вече алгоритъма ме е хванал че съм в България.

Или казваш че сим карта не ми трябва, а мога само с ВПН да действам?

преди 51 минути, nikolov_ написа:

Благодаря за бързия отзив!

Само да питам - понеже съм ресетнал фабричните настройки на телефона и съм сложил след това американската сим карта, нали трябва да се вържа към wi-fi за да изтегля впн-а?

А като се вържа вече алгоритъма ме е хванал че съм в България.

Или казваш че сим карта не ми трябва, а мога само с ВПН да действам?

Сим картата само ако ти трябва потвърждение от американски номер като се регистрираш някъде, за друго работа няма да ти върши защото дори и да има някакви мегабайти мобилен интернет, то тя ще използва клетка в страната в която се намираш в момента.

• Автор

Ами трябва нов гугъл акаунт и имейл от там да направя, както и тикток, затова си мисля че там трябва да използвам американския номер?

Защото ако използвам български може би ще ме хване?

Другия вариант за който се сещам е да пиша на приятел, който живее във Вегас да ми направи въпросните регистрации, ако така ще стане работата :)

1. Връзваш се към WiFi
  2. Пускаш VPN-а и избираш американска локация
  3. Отиваш на страницата на Гмейл и се регистрираш
  4. Въвеждаш американския номер и получаваш съответно на телефона оторизационния код
  5. Ползваш новосъздадената поща за каквото ти е нужно
  • Автор

Благодаря за изчерпателните отговори!

Смятам, че ще стане работата. :)

преди 3 часа, nikolov_ написа:

Здравейте!

Ако темата не е за този раздел, моля за извинение и ако може да бъде преместена в точния такъв.

Накратко, бих искал да виждам, както и да качвам контент на американска аудитория. За тази цел се сдобих с нов телефон и US сим карта.

От тук нататък не знам какво да направя, защото не съм наясно с работата на VPN и т.н.

Може ли някой да ми помогне?

Ще си платя ако се наложи. :)

Контента през телефона ли ще го качваш?

преди 2 часа, nikolov_ написа:

Ами трябва нов гугъл акаунт и имейл от там да направя, както и тикток, затова си мисля че там трябва да използвам американския номер?

Защото ако използвам български може би ще ме хване?

Другия вариант за който се сещам е да пиша на приятел, който живее във Вегас да ми направи въпросните регистрации, ако така ще стане работата :)

Преди да ти отговоря, може ли да попитам къде точно трябва да излиза че си в америка, разбирам че може да е лично, ако е така извинявай, но без тази информация си говорим на изуст.

• Автор
преди 9 часа, Cocatron написа:

Да, така мисля, защото сякаш ми е по-лесно да работя от там.

Ако не се получи, имам и лаптоп за целта.

преди 8 часа, Bubbles написа:

Преди да ти отговоря, може ли да попитам къде точно трябва да излиза че си в америка, разбирам че може да е лично, ако е така извинявай, но без тази информация си говорим на изуст.

Не е лично. Двоумя се между Ню Йорк и щата Калифорния въпреки че са в двете противоположни посоки.

Всъщност не знаех че точното място е от значение, стига щата да е голям и да предлага възможности?

преди 5 часа, nikolov_ написа:

Не е лично. Двоумя се между Ню Йорк и щата Калифорния въпреки че са в двете противоположни посоки.

Всъщност не знаех че точното място е от значение, стига щата да е голям и да предлага възможности?

Не си ме разбрал или аз не съм се изразил точно : Въпроса е каква точно услуга трябва да засича че се намираш в щатите, питам защото при различните услуги пинизите са различни.
Ако е нещо за достъп до сайтове с информативна цел примерно дори само VPN би могъл да свърши работа, ако е са сайтове свързани с плащаня и пр. е твърде вероятно да поискат и американски начин на разплащане за дсотъп до услугите, трети ще ти поискат американски телефонен номер и т.н и т.н.

• Автор
преди 35 минути, Bubbles написа:

Не си ме разбрал или аз не съм се изразил точно : Въпроса е каква точно услуга трябва да засича че се намираш в щатите, питам защото при различните услуги пинизите са различни.
Ако е нещо за достъп до сайтове с информативна цел примерно дори само VPN би могъл да свърши работа, ако е са сайтове свързани с плащаня и пр. е твърде вероятно да поискат и американски начин на разплащане за дсотъп до услугите, трети ще ти поискат американски телефонен номер и т.н и т.н.

Става въпрос за мой сайт, мой бранд, който искам да разпространя в щатите като по-голям пазар. Продукти тип "всичко за дома". Сайта е свързан с плащания, така че да...ще трябва и номер. Вероятно и фирмата ми трябва да е там, а не българска, но това ще го мисля като си настроя първо нещата с локацията.

Виждам, че и по-евтино ми излиза да си закупя US номер - 5$, отколкото да активирам картата - 20+ $.

Останалото е да си избера подходящ ВПН, по-достъпен за начинаещи. Спрял съм се на NordVPN засега.

преди 5 минути, nikolov_ написа:

Става въпрос за мой сайт, мой бранд, който искам да разпространя в щатите като по-голям пазар. Продукти тип "всичко за дома". Сайта е свързан с плащания, така че да...ще трябва и номер. Вероятно и фирмата ми трябва да е там, а не българска, но това ще го мисля като си настроя първо нещата с локацията.

Виждам, че и по-евтино ми излиза да си закупя US номер - 5$, отколкото да активирам картата - 20+ $.

Останалото е да си избера подходящ ВПН, по-достъпен за начинаещи. Спрял съм се на NordVPN засега.

О в такъв случай ВПН ти е най малката грижа, щом като целта е бизнеса да е американски(Ако съм разбрал правилно, то най малкото ти трябва американски адрес на фирмата, хостинга и т.н.
А това софтуерно няма ка да го направиш, но можеш да ползваш адрес на познат примерно ако той е съгласен.
Вече за достъпа, щом като ти ще си този който осигурява услугатаот теб зависи къде ще е достъпна.
Имай на предвид че платформите като Алекса които се занимават с информацията за всеки един сайт в интернет винаги дават информация както за местопожението на платформата, така и за това на фирмата собственик и отделно за местоположението на лицето собственик на домейна, освен ако последния не е ползвал услуга за прикриване на реалните данни от публичното пространство.
Изобщо в това към което си се насочил е доста различно от всичко останало, така че преди да започнеш каквото ида е бъди сигурен че си се информирал най подробно за всички положителни и отрицателни страни при започването на такъв бизнес.
Желая ти успех! :)

• Автор
преди 3 часа, Bubbles написа:

О в такъв случай ВПН ти е най малката грижа, щом като целта е бизнеса да е американски(Ако съм разбрал правилно, то най малкото ти трябва американски адрес на фирмата, хостинга и т.н.
А това софтуерно няма ка да го направиш, но можеш да ползваш адрес на познат примерно ако той е съгласен.
Вече за достъпа, щом като ти ще си този който осигурява услугатаот теб зависи къде ще е достъпна.
Имай на предвид че платформите като Алекса които се занимават с информацията за всеки един сайт в интернет винаги дават информация както за местопожението на платформата, така и за това на фирмата собственик и отделно за местоположението на лицето собственик на домейна, освен ако последния не е ползвал услуга за прикриване на реалните данни от публичното пространство.
Изобщо в това към което си се насочил е доста различно от всичко останало, така че преди да започнеш каквото ида е бъди сигурен че си се информирал най подробно за всички положителни и отрицателни страни при започването на такъв бизнес.
Желая ти успех! :)

Да, имам приятел в Америка, той ще помогне с нещата които спомена.

Общо взето само това ми беше проблема за което питах тук.

И благодаря че се отзовахте!

Ще се получат нещата.

преди 3 часа, mr mcwolf написа:

> ... Става въпрос за мой сайт, мой бранд, ...

е тука вече изби рибата със се рибарите. 

Благодаря за сериозния коментар, беше ми от полза.

Че то коментарът ми е изключително сериозен и точно по поставения въпрос.

До цитираното изказване темата минаваше за поредната тема на кварталния хакер (човек нищо не разбиращ от компютри, но твърдо убеден в противното - ламер или КХ). И разбирасе получаваше съответните отговори за ВПН-и и т.н. Но след разкриването на тая покъртителна подробност става ясно, че имаме пишман бизнесмен който си няма грам представа какво прави (иска да прави). Това се нарича "ХУ проблем" но едва ли някой ще си загуби времето да разучава какъв всъщност е проблема та да му намери след това и решение. Още повече, че епичния герой ще почне да разсъждава коклко е велик и как ги разбира нещата пивече от хората които си губят времето да му помагат.

Това ти го написах, по повод на матурата днес, че сега е модерно да се расъждава над казуса "какво е искал да каже авторът с ..." и да се демонстрира четене с разбиране (на това му се вика функционална грамотност).

• Автор
преди 1 час, mr mcwolf написа:

Че то коментарът ми е изключително сериозен и точно по поставения въпрос.

Все още не виждам къде съм казал обратното на това. Най-културно ти благодарих за включването. :)

• Автор
преди 10 часа, Cocatron написа:

Да, сякаш ще ми е по-удобно, но както казах по-горе имам и лаптоп ако се наложи.

Телефона е ресетнат, днес ще изтегля и платя ВПН-а, само седи въпросителното дали като се вържа с Wi-fi за да изтгля впн-а ще ме хване. Но не виждам друг избор.

преди 35 минути, nikolov_ написа:

само седи въпросителното дали като се вържа с Wi-fi за да изтгля впн-а ще ме хване. Но не виждам друг избор

Ти си инсталирай VPN и недей да бараш WI FI 

тоест изключи wi fi и след това инсталирай VPN да нямаш проблеми после и без това ще плащаш .

• Автор
преди 4 минути, adersa написа:

Ти си инсталирай VPN и недей да бараш WI FI 

тоест изключи wi fi и след това инсталирай VPN да нямаш проблеми после и без това ще плащаш .

Да, разбирам те, просто US картата ми не е активна и нямам мобилен интернет. За да инсталирам впн ми остава възможността първо да се свържа с wi-fi за да вляза в гугъл стора и да го изтегля.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.