Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отдалчен достъп до домашен сървър и nextcloud?

Featured Replies

Здравейте,

Реших да си направя домашен сървър с Ubuntu server и nextcloud, защото имам нужда.

Всичко работеше перфектно, до момента в който интернета не спря и не мога да го достъпя отдалечено по никакъв начин, а преди спирането на интернета успявах. Сега мога само локано.

Ползвам интернет на Виваком.

Имам техен рутер и от него през switch влиза кабел в мой си рутер на TP-LINK Archer C7.

IP-то на WAN порта на моя рутер е 10.107.129.234 , а ми дава, че публичния ми адрес е 78.154.14.7.

Използвам CloudNS.net , за да си създам домейн, който да сочи към 78.154.14.7.

ИП-то на компютъра сървър е 192.168.0.106 и във TP-LInk рутера във Virtual server съм го добавил с Порт 80 и 443. 

Преди направено по този начин всичко работеше идеално. 

Бихте ли ми казали, защо изведнъж спря този отдалечен достъп и как бих успял да го оправя?

Благодаря предварително!

• Автор

Аз си признавам, че не разбирам, но успявах да го достъпя от телефони, таблети и от работата и да свалям и качвам файлове без проблеми. От всяко едно място далеч отб вкъщи. Мога ли да Ви помоля, ако имате идея да ми дадете насоки какво трябва да направя? Благодаря още веднъж предварително.

Цялата мрежа 10.0.0.0 е частна. А външния ви IP адрес е от нея. При това положение "няма" как да го достъпвате от външни мрежи. Кое как и защо е работело не мога да кажа. Коментирам само данните от постът ви.

Горе думата няма е в кавички, защото практически с пренасочване на трафикът ще имате достъп. Но шансът доставчикът да го направи за вас е нулев (така само вие от всичките му клиенти ще можете да ползвате сървъри на съответните портове).

Реално решението е да си платите за публичен ИП адрес (ако не се лъжа, взимат между 1 и 5 лева на месец за това).  

• Автор
преди 12 минути, mr mcwolf написа:

Цялата мрежа 10.0.0.0 е частна. А външния ви IP адрес е от нея. При това положение "няма" как да го достъпвате от външни мрежи. Кое как и защо е работело не мога да кажа. Коментирам само данните от постът ви.

Горе думата няма е в кавички, защото практически с пренасочване на трафикът ще имате достъп. Но шансът доставчикът да го направи за вас е нулев (така само вие от всичките му клиенти ще можете да ползвате сървъри на съответните портове).

Реално решението е да си платите за публичен ИП адрес (ако не се лъжа, взимат между 1 и 5 лева на месец за това).  

Много благодаря, аз мисля, че имам идея защо е работило. Преди да спре интернета за около час IP-то на моя рутер TP-LINK на WAN порта също беше  78.154.14... нещо си. Явно нещо се усетиха, че са ми разрешили повече отколкото си плащам и след това спиране стана на 10.107.129.234. :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.