Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1500лв. за графичен дизайн и видео обработка

Featured Replies

Здравейте. Ще се радвам ако може да асистирате за направата на конфигурация за служебен компютър, на който да може да се работи с: Adobe Illustrator, InDesign, Photoshop, Premier и AfterEffects.
След кратко проучване успях да сглобя нещо, но тъй като знанията ми относно хардуер са ограничени бих искал мнение или направо нова конфигурация, която ще може да поддържа посочените програми.

*Посочената видеокарта е втора ръка, монитор не е нужен

ПРОЦЕСОР - AMD RYZEN 7, 5700X 4,6GHz 36 MB , 65W AM4
ХАРД ДИСК - 4TB SEAGATE BRRACUDE ST400DM004, SATA 6GB/S 5400 RPM, 256 MB
ВИДЕО КАРТА - EVGA NVIDIA GEFORCE GTX 1070 SC /ВТОРА РЪКА/
RAM- 16GB (2X8GB) DDR4 3600MHZ, ADATA XPG GAMMIX D10 (AX4U36008G18I-DB10)
КУТИЯ - SEGOTEP  SG-HALO3-BK, ATX/MICRO ATX/ITX 1X USB 3.0
ЗАХРАНВАНЕ -  SEGOTEP GTR 550, 550W, ACTIVE PFC, 120MM

ДЪННА ПЛАТКА - GIGABYTE B450 AOURUS ELITE V2 AM4

• Автор

Има как да се мръднем 100-200лв. но не повече. Знам че е трудно с този бюджет, но фирмата не специализира в дизайн и маркетинг като цяло и не им се инвестира особено :D

Слабо видео, малко РАМ.

Особено за AE  и Premiere PRO

• Автор
преди 1 минута, Teemo написа:

Слабо видео, малко РАМ.

Особено за AE  и Premiere PRO

АЕ не е приоритет. Premiere ще се използва за кратки рекламни клипчета, затова мисля, че има начин. Относно видеото какво може да измислим за да се вместя в бюджета?

По груби сметки - 3060 TI. На Palit са много добри, малко шумни.

RX6700 XT 

PNY RTX A2000

Като последната - е професионална. Точно за такива работи.

Говоря за чисто нови.

Ако си намериш читава втора ръка... Цената ще е наполовина.

Може би и захранването, ще трябва да "вдигнеш" .

преди 5 минути, Teemo написа:

По груби сметки - 3060 TI. На Palit са много добри, малко шумни.

RX6700 XT 

PNY RTX A2000

Като последната - е професионална. Точно за такива работи.

Говоря за чисто нови.

Ако си намериш читава втора ръка... Цената ще е наполовина.

Може би и захранването, ще трябва да "вдигнеш" .

edit:

- Иначе супер - бюджетна, RX 580 или по - високото на тази която си избрал - 2060 TI / 2080 TI.

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

С уговорката, че вече има от новите RX 7600, но ако на автора му трябват CUDA адра по-добре да се насочи към NVidia

Като на въпросната фирма не и се инвестира в хардуер, за какво се занимаваш с нея? Търси друга. За такава дейност хардуера е най-важен и не стават как да е нещата. Като минимум излиза нещо такова:

Количка: AMD Ryzen 7 5700X 4.6GHz 36MB 65W AM4 Box, ASROCK B450 PRO4 R2.0 AM4, G.Skill RAM 2x16GB DDR4 3200 CL16 F4-3200C16D-32GVK, продукти и цени. (nikem-bg.net)

Механичен диск не знам за какво ти е, но SSD e задължително. Захранването, което си избрал, е много зле, също и кутията ми изглежда с лош въздушен поток. Като минимум сложи поне това, което съм ти предложил. Ако толкова държиш на механичен диск си го добави за архив например. Пробвай за начало със стоковия охладител как ще са нещата, ако не ти харесват температурите и шума вземи отделен. Дори по-нататък, ако видиш че не ти стига RAM паметта, може да добавиш още толкова. За видеокарта по-добре вземи някоя нова, поне някоя

MSI GTX 1650 VENTUS XS OCV1 4GB GDDR6X - цена. (nikem-bg.net)

или още по-добре RTX 3060, стига да стигне бюджета. Тук гледам, че препоръчват поне 6 GB VRAM за това ако работиш на 4К.

Hardware Recommendations for Adobe Premiere Pro | Puget Systems
Ето и още тестове: Adobe Premiere Pro - NVIDIA GeForce RTX 3080 Performance | Puget Systems

main-qimg-9feea5df7c2f7ca228a670eeb1da9e

Преди година и половина взех това за около 1500 на изплащане и 1 г. гаранция, като реалната му цена ново е над 4 хилядарки. Всичко фърчи.

Можеш да го поръчаш и с повече РАМ. Можеш да му сложиш след това и SSD и ще стане светкавица. Аз съм много доволен.

преди 4 минути, Cocatron написа:

Преди година и половина взех това за около 1500 на изплащане и 1 г. гаранция, като реалната му цена ново е над 4 хилядарки. Всичко фърчи.

Можеш да го поръчаш и с повече РАМ. Можеш да му сложиш след това и SSD и ще стане светкавица. Аз съм много доволен.

И къде я видя цената за

преди 4 минути, Cocatron написа:

ново е над 4 хилядарки

?

3 годишен процесор със завишена цена. Реално, с нищо не е по-добър примерно от 8 ядрен AM4 процесор от последно поколение.

AMD Ryzen 7 5800X vs Intel Xeon W-2140B (cpu-world.com)

Конфигурация втора употреба, с малка гаранция и завишена цена. Видеокартата струва в момента под 300 лв: Amazon.com: NVIDIA Quadro M2000 4GB Graphics. : Electronics

Дори няма и SSD. А и на тези маркови машини, ако решиш да смениш видеокартата с по-нова и мощна, ще се окаже мисия невъзможна поради специализираното захранване и други фактори.

преди 11 часа, Raze написа:

И къде я видя цената за

?

3 годишен процесор със завишена цена. Реално, с нищо не е по-добър примерно от 8 ядрен AM4 процесор от последно поколение.

AMD Ryzen 7 5800X vs Intel Xeon W-2140B (cpu-world.com)

Конфигурация втора употреба, с малка гаранция и завишена цена. Видеокартата струва в момента под 300 лв: Amazon.com: NVIDIA Quadro M2000 4GB Graphics. : Electronics

Дори няма и SSD. А и на тези маркови машини, ако решиш да смениш видеокартата с по-нова и мощна, ще се окаже мисия невъзможна поради специализираното захранване и други фактори.

@Raze , споделям опит и споделям марка , от която съм доволен. Нали прочете какво съм написал? А и по стотина лв. / месец за една година - не ги усетих.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.