Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Телефон Lenovo P2, батерия.

Featured Replies

Lenovo P2, батерията започна да се скапва, а телефона си работи перфектно.Модела на телефона е от 2016г., аз го купих нов от Китай 2017г.Доволен съм как работи.

Има ли смисъл да му се смени батерията?

Разрешен от Joss Bomon

преди 5 минути, ivan_pop написа:

Ако си доволен от телефона и ти върши работа - смисъл има ,ако ще го замениш с нов телефон - смисъл няма да сменяш батерията.

преди 49 минути, ivan_pop написа:

Lenovo P2, батерията започна да се скапва, а телефона си работи перфектно.Модела на телефона е от 2016г., аз го купих нов от Китай 2017г.Доволен съм как работи.

Имам абсолютно същия телефон, минах вече по този път (с батерията) преди година и нещо. Моя го купих декември 2016 от Технополис, наистина работи чудесно и досега. Изпълението е на Motorola, моделът е един от първите произведени след поглъщането на Motorola от Lenovo. Намерих, уж оригинална батерия, от AliExpress, обаче:

1. Разглобяването на телефона е приказка, не в добрия смисъл.

2. Батерията е близка до заводската, но не е с абсолютно същите параметри като нея и телефонът напоследък започна да се държи странно по отношение отчитането на заряда на батерията.

Смисъл има, само ако оригиналната батерия наистина държи по 1 ден "с клизма". Ако продължава да кара по 2 дена, минимум, не си губи времето.

• Автор
преди 2 часа, AAUUXX написа:

Ако си доволен от телефона и ти върши работа - смисъл има ,ако ще го замениш с нов телефон - смисъл няма да сменяш батерията.

Доволен съм от телефона.Питам от гледна точка, че едва ли производитела произвежда батерии за този стар телефон.Гледам, че на снимката батериите са произведени 2017г.

https://smenime.com/батерия-за-lenovo-vibe-p2-bl262

Ако се сменя батерията ще го нося на сервиз.

А на тази няма година на производство.

https://www.alphamobile.eu/battery-lenovo-bl262

• Решение
преди 9 минути, ivan_pop написа:

Загуба на пари е подмяната на батерия. Обновяването на софтуера, набирането на зарядни цикли и голямата яркост на екрана са причините батериите да издържат по-малко с времето. Провери си адаптера и кабелите за зареждане. В добър сервиз знаят как да направят това. 

преди 15 минути, ivan_pop написа:

Гледам, че на снимката батериите са произведени 2017г.

Това не е проблем ,ако батерията е оригинална ,но от снимките изглежда да е такава.

преди 1 час, ivan_pop написа:

Доволен съм от телефона.Питам от гледна точка, че едва ли производитела произвежда батерии за този стар телефон.Гледам, че на снимката батериите са произведени 2017г.

https://smenime.com/батерия-за-lenovo-vibe-p2-bl262

А на тази няма година на производство.

https://www.alphamobile.eu/battery-lenovo-bl262

Това е доста стар модел телефон затова и батериите са стари, даже и оригинална батерия да намериш тя ше е свършила. Не си заслужава 

• Автор
преди 5 часа, Joss Bomon написа:

Загуба на пари е подмяната на батерия. Обновяването на софтуера, набирането на зарядни цикли и голямата яркост на екрана са причините батериите да издържат по-малко с времето. Провери си адаптера и кабелите за зареждане. В добър сервиз знаят как да направят това. 

Не ми е проблем да прежаля някой лев.А как се разбира кой е добър сервиз, че да направи съответните проверки?

преди 6 минути, ivan_pop написа:

Не ми е проблем да прежаля някой лев.А как се разбира кой е добър сервиз, че да направи съответните проверки?

За съжаление, няма как да знаеш. Освен по някакви косвени белези, например дали има разпилени инструменти навред и мирише на кочина, или хората говорят интелигентно и сервизът е подреден. Ако има вид на подредено, вероятно хората имат добри професионални навици и си разбират от работата. Ако са мундари, смятай какво ще се случи с телефона ти в ръцете им.

Аз мога да препоръчам FixMe (срещу Мол ъф София се намират, от към Скобелев). За 8 години доста телефони съм правил при тях - лични и на колеги. Не е имало каквито и да е проблеми в последствие (нито с батериите, нито с ремонтите).

При все, че не се поддържа вече този модел, има lineage 18.1 (андроид 11) за него. Та може и такъв да му се бодне, при желание у автора да извърши процедурата.

• Автор
преди 10 часа, Петър Ангелов написа:

Аз мога да препоръчам FixMe (срещу Мол ъф София се намират, от към Скобелев). За 8 години доста телефони съм правил при тях - лични и на колеги. Не е имало каквито и да е проблеми в последствие (нито с батериите, нито с ремонтите).

Защо повечето софиянци си мислят, че София е България или България е София!?Не, не е!България не е София!

преди 36 минути, ivan_pop написа:

Защо повечето софиянци си мислят, че София е България или България е София!?Не, не е!България не е София!

Не знам ти защо си мислиш, че съм врачка и знам къде се намираш?! Не си казал за кой град става въпрос и аз ти казвам в София къде има! Ай сиктир, начи!

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 28.05.2023 г. в 13:39, Joss Bomon написа:

Май ще се окажеш прав.Смених зарядното и вече втора седмица кара от неделя до неделя с едно зареждане при същия режим на работа!

на 28.05.2023 г. в 13:39, Joss Bomon написа:

...и аз съм тъй...

...един телефон отвори ли се веднъж-пиши го бегАл...

сегашните не са като старите...пример с две нокии-3650 и n95 8gb...втората все още си я имам...

купиш им нови пластмаси,батерии и ти си човека...

тва моето леново p2 ми се изсухли от джоба още на втория месец...

за бела алуминиевата рамка(повече никакъв алАМИН) ми се вдлъбна точно на бутона за намаляване на звука...

...намерих си програма-оправях се...

лошото е че постоянно имах проблеми-губеше мрежа...в интернета-няма проблеми,обаче търси ли ме някой-,,абоната е извън обхват или е изключил телефона си"...

...и не мога да потвърдя дали и преди падането го е имало този проблем или след това...

ма карай-за сега го ползвам за будилник...в скоро време на внука да гледа анимации...

• Автор

Аз пък си пазя техниката каквато и да е тя!В резултат на това тя ми се отплаща.Мисля, че този телефон ще изкара още няколко години.А къде ще си харча парите преценявам сам като преди това събирам мнения.

на 13.06.2023 г. в 11:28, ivan_pop написа:

Аз пък си пазя техниката каквато и да е тя!В резултат на това тя ми се отплаща.Мисля, че този телефон ще изкара още няколко години.А къде ще си харча парите преценявам сам като преди това събирам мнения.

...абе тъй е ама...

друго си е да вземеш една нова моторолка...

па да се насладиш на ready for...

стара техника и стара техника не е едно и също...

има едни запазени декове...усилватели...аудиосистеми...

само блутуут връзката им е кусур че нямат...

звука е по-добър...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.