Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да пусна интернет по кабел на телевизор?

Featured Replies

• Автор
преди 4 минути, цър-вул написа:

Да

Покажи секция [Network]

Вече имам достъп до вивакомският рутер 1, ако тям трябва да се погледне нещо. Иначе от този линк като стигна до т.8 и изключа DHCP , и ребурна рутера , вече нямам достъп до него и не мога да продължа. В LAN секцията му зададох да е с .2 накрая  и го пиша с новото IP  с .2 накрая.Другото е,че в т.9 се изключва NAT , аз не го откривам къде е това? Прегледах навсякъде, но не го видях.Не мога да снимам Network, защото вече нямам достъп до рутера, нали му изключих  DHCP . Освен да го ресетна и тогава...

Ако всичко е наред той трябва да е на 192....2 и се достъпва от браузъра
Но тогава трябва в 1 рутър трябва при DHCP да зададеш обхват от 192....3 / 192....255

• Автор

Да, ама не се отваря, преди да изключа DHCP  се отваряше на ...2, след като го изключа -не.

За по сигурно пак да попитам къде се включва кабела идващ от р1?

преди 5 минути, gibson58 написа:

За по сигурно пак да попитам къде се включва кабела идващ от р1?

В някой LAN на R2

За да избегнеш пипане в R1, трябва на R2 да зададеш висок IP - примерно 192.....250

• Автор

ето мрежата https://gyazo.com/47b52e0758e94419f5b5f24368b57f28

В линка се казва,че кабелите се включват в порта за доставчика обаче...?

Първo променям ип адреса в LAN

https://gyazo.com/36d35045e1f00e7e2d94ca26aca2f665

правя го на ...250

https://gyazo.com/9d2a76f6e41ddef62f52e1d2407009c2

и вече както е променен тук, изключвам DHCP,  ...

https://gyazo.com/7644075b141e432a40007cb8e9f38e12

... ребутвам р2 и повече не мога да влезна в рутера, освен ако не го ресетна отново. (правих го вече 4 пъти това упражнение) , да же смених и рутера, че имам 2 еднакви.

1.Не намитам и NAT къде да изкюча. Възможно ли е този модел да няма  NAT?

2. Дане би след като изключа DHCP да не рестартирам рутера а да правя следващите стъпки?

3. Виждам в линка, че след като е сменил ип-то после когато изключва DHCP , default getaway му е старото ИП, а при мен е промененото на ....250. Бахти сложната задача е това.... вече се чудя къде бъркам.

Ъпдейт: преместих кабела идващ от р1 от порта за доставчика в един свободен порт и този път успях да влезна в рутера със ...250 . Сега остава въпросът къде е NAT и има ли го изобщо? Дали мога да прескоча тази стъпка?

Сега имам нет навсякъде, изпълних всички стъпки, без NAT разбира се. Дали може да остане така или да търся къде са го завряли?

преди 2 часа, цър-вул написа:

В някой LAN на R2

За да избегнеш пипане в R1, трябва на R2 да зададеш висок IP - примерно 192.....250

По-коректно ще е - да зададе адрес ИЗВЪН обхвата, раздаван автоматично от DHCP сървъра на R1.
Или ... да присвои на R2 статичeн IP адрес - но това става с „пипане в R1“.

на 11.06.2023 г. в 21:45, gibson58 написа:

Така ли? https://prikachi.net/image/ptND0q

И тук ли да променя ИП адреса на 192.168.1.240? В поле start ip address?

Сега погледнах снимката - щото съм на компа - и казвам ...
Ами НЕ! IP  адреса, на който „ще намериш“ рутера TP-Link TL-WR740N - задаваш в полето „Default Gateway“ - на български „Шлюз по подразбиране“.

• Автор
преди 19 часа, цър-вул написа:

Да изясним кое къде свързваш, чащото явно не четеш...
Кабелът от Viva закачаш на WAN порта на R1. От някой LAN на R1 пускаш кабел към някой LAN на R2

Aбе аз чета, ама не обяснявам правилно. Под "кабелът на вива" имам предвид кабела, който идва от Р1, не директният техен кабел. Та от р1 кабела забит в синият порт на Р2 така няма нет. Ако го преместя в някой от жълтите, тогава вече има. В туториала ми се видя,че така ги свързват, ама както и да е. Сега имам нет навсякъде. Обаче пропуснах стъпката с изключването на NAT, защото не можах да намеря къде е в Р2. Тя за какво е ии може ли без нея? Или някой ако знае къде да търся, макар , че гледах уж навсякъде? да не би да е под друго име в този рутер?

преди 18 часа, jhoro написа:

По-коректно ще е - да зададе адрес ИЗВЪН обхвата, раздаван автоматично от DHCP сървъра на R1.
Или ... да присвои на R2 статичeн IP адрес - но това става с „пипане в R1“.

Сега погледнах снимката - щото съм на компа - и казвам ...
Ами НЕ! IP  адреса, на който „ще намериш“ рутера TP-Link TL-WR740N - задаваш в полето „Default Gateway“ - на български „Шлюз по подразбиране“.

Ами и аз не съм променял там ИП то.

преди 1 час, gibson58 написа:

Та от р1 кабела забит в синият порт на Р2 така няма нет. Ако го преместя в някой от жълтите, тогава вече има.

Е, така, де! LAN R1 - LAN R2 (LAN, не WAN(портът за доставчика да кажем/входът на рутъра)!)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.