Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за таблет Samsung Galaxy A7 Lite

Featured Replies

Здравейте. В една от големите вериги магазини са пуснали въпросният таблет ,който е 8.7 инча (22см), осемядрен до 3.2 Ghz, 32 вградена памет, 3GB РАМ. Намален е от 289 на 219 лева.

Интересува ме как се справя с гледането на видео в ютюб (високо качество 4К и нагоре), както и с игри онлайн. Тези 3 RAM ,нещо малко ми се струват

преди 34 минути, Emil Sedevchev написа:

Здравейте. В една от големите вериги магазини са пуснали въпросният таблет ,който е 8.7 инча (22см), осемядрен до 3.2 Ghz, 32 вградена памет, 3GB РАМ. Намален е от 289 на 219 лева.

Интересува ме как се справя с гледането на видео в ютюб (високо качество 4К и нагоре), както и с игри онлайн. Тези 3 RAM ,нещо малко ми се струват

4K видео, на този боклук?! :D За 4K видео, на много добра цена, беше Xiaomi Mi Pad 5. Вече го няма. Чакаме Mi Pad 6.

преди 14 минути, Coco1 написа:

Кои модели са среден клас? До сега не съм притежавал таблет. 

преди 21 минути, Емил От Льонеберя написа:

За този какво мислите? https://www.mobiland.bg/xiaomi-redmi-pad-10-6-wi-fi-128gb-6gb-ram

Самсунга S6 Lite и товa Хиоми са в един клас и на една цена, определено бих взел Самсунга и писалка има

https://tablet-pc.pazaruvaj.com/samsung/galaxy-tab-s6-lite-2022-p613-64gb-4gb-ram-p809697714/#mnenija

преди 2 часа, Coco1 написа:

Самсунга S6 Lite и товa Хиоми са в един клас и на една цена, определено бих взел Самсунга и писалка има

https://tablet-pc.pazaruvaj.com/samsung/galaxy-tab-s6-lite-2022-p613-64gb-4gb-ram-p809697714/#mnenija

Определено на Samsung дисплея ще е по-добър от Xiaomi то. РАМ-та му е 4GB обаче. Аз искам да го ползвам и за една онлайн игра, освен горе изброеното. А играта си е тежка и незнам дали ще издържи рамта. Играя я и през телефона ми, който е 6 рам Xiaomi mi 11 pro 5G и там няма никакви проблеми. Та не знам с 4 РАМ как ще е. 

преди 43 минути, Емил От Льонеберя написа:

Определено на Samsung дисплея ще е по-добър от Xiaomi то. РАМ-та му е 4GB обаче. Аз искам да го ползвам и за една онлайн игра, освен горе изброеното. А играта си е тежка и незнам дали ще издържи рамта. Играя я и през телефона ми, който е 6 рам Xiaomi mi 11 pro 5G и там няма никакви проблеми. Та не знам с 4 РАМ как ще е. 

Виж го този тогава

https://tablet-pc.pazaruvaj.com/xiaomi/pad-5-11-128gb-6gb-ram-p718975989/

преди 1 час, Емил От Льонеберя написа:

Виж какви са изискванията на играта. Най-вероятно ще се играе.

• 3 седмици по-късно...

Сега се загледах в Blackview Tab 13, който е 8 ядрен със 6 рам. Някой да има мнение за него, ако го е ползвал и т.н. 

П.с Даже има Tab 16, който е на същата цена с 8 рам. 

Редактирано от Емил От Льонеберя (преглед на промените)

преди 8 минути, Емил От Льонеберя написа:

Сега се загледах в Blackview Tab 13, който е 8 ядрен със 6 рам. Някой да има мнение за него, ако го е ползвал и т.н.

Тия данни при ширпотребата нищо не значат. Вземи един онлайн и го пробвай 

Много китайски, не се знае дали и каква поддръжка ще има, видео процесора му не е хубав и е стар - 2020 според това, което намирам. То и за тази сума няма как да очакваш нещо добро.

Blackview Tab 13 - Full tablet specifications (gsmarena.com)

Ето и сравнение с по-стар adreno 730, от което е над 10 пъти по-слаб. Ако ще го вземаш за игри, задължително нещо с adreno поне 600+

ARM Mali-G52 MP2 vs Qualcomm Adreno 730 (notebookcheck.net)

• 4 седмици по-късно...

Здравейте отново. Мисля да се спра на този таблет https://www.technomarket.bg/tableti/lenovo-tab-p11-plus-tb-j616f-za940080bg-09203277

Въпроса е как се държи с гледане на ютюб клипове с високо и 4к качество? Както и ще се ползва за една онлайн игра и гледане на телевизия чрез мобилното приложение на ЕОН. 

Ето информация за процесора, дават го, че възпроизвежда 4К:

MediaTek | Helio G90 Series | MediaTek HyperEngine Gaming

Цитат

Video Encoding FPS

4K 30fps, FHD 120fps, HD 240fps

Video Playback FPS

4K 30fps, FHD 120fps, HD 240fps

преди 1 час, Емил От Льонеберя написа:

Здравейте отново. Мисля да се спра на този таблет https://www.technomarket.bg/tableti/lenovo-tab-p11-plus-tb-j616f-za940080bg-09203277

Въпроса е как се държи с гледане на ютюб клипове с високо и 4к качество? Както и ще се ползва за една онлайн игра и гледане на телевизия чрез мобилното приложение на ЕОН. 

Здрасти,

Зарежи го това недоразумение, вземи си Xiaomi Pad 6. Вече дойде и в България.

преди 19 часа, Rammkopf написа:

Здрасти,

Зарежи го това недоразумение, вземи си Xiaomi Pad 6. Вече дойде и в България.

http://www.technomall.bg/product/106044/tablet-xiaomi-pad-6-6-128gb-gravity-gray.html

Този ли имаш в предвид? 

Същия. Миналия септември си купих 5-ицата - за такива пари, просто няма друг такъв таблет! Страхотен дисплей, бърз процесор, не съм имал никаква драма със софтуера на таблета (напук на индийските ревюта, че бил бъгав, таблетът е просто перфектен), зверска батерия, читав звук, можеш да му купиш допълнително оригинални клавиатура и писалка, които го превръщат в ултрамобилен лаптоп. Аз също мисля да взема 6-ицата, заради WiFi 6 (сегашният е с WiFi 5), по-новия процесор и ... просто за да вървя напред. :) Тези таблети нямат вибромоторче, нямат GPS и нямат слотове за SIM и SD карти. С други думи, нито ще ти вибрира в ръцете при докосване или в разните игри, които ползват вибрация, нито можеш да провеждаш разговори или да инсталираш Viber/WhatsApp и т.н. (може Skype, Facebook и т.н., които не изискват телефонен номер на устройството) и не можеш да го използваш за навигация. Но пък има Bluetooth и, поне на теория, ако имаш някой стар GPS приемник с Bluetooth, като онези на Holux, решаваш проблема ако много държиш да ползваш 11-цолова фаянсова плочка за навигация.

За парите си и за целите, за които е предвиден, таблетът е чудесно позициониран като цена/качество/възможности. Вземай, докато ги има, че нашите вкарват ограничена бройка и не дозареждат повече.

преди 9 часа, Rammkopf написа:

Същия. Миналия септември си купих 5-ицата - за такива пари, просто няма друг такъв таблет! Страхотен дисплей, бърз процесор, не съм имал никаква драма със софтуера на таблета (напук на индийските ревюта, че бил бъгав, таблетът е просто перфектен), зверска батерия, читав звук, можеш да му купиш допълнително оригинални клавиатура и писалка, които го превръщат в ултрамобилен лаптоп. Аз също мисля да взема 6-ицата, заради WiFi 6 (сегашният е с WiFi 5), по-новия процесор и ... просто за да вървя напред. :) Тези таблети нямат вибромоторче, нямат GPS и нямат слотове за SIM и SD карти. С други думи, нито ще ти вибрира в ръцете при докосване или в разните игри, които ползват вибрация, нито можеш да провеждаш разговори или да инсталираш Viber/WhatsApp и т.н. (може Skype, Facebook и т.н., които не изискват телефонен номер на устройството) и не можеш да го използваш за навигация. Но пък има Bluetooth и, поне на теория, ако имаш някой стар GPS приемник с Bluetooth, като онези на Holux, решаваш проблема ако много държиш да ползваш 11-цолова фаянсова плочка за навигация.

За парите си и за целите, за които е предвиден, таблетът е чудесно позициониран като цена/качество/възможности. Вземай, докато ги има, че нашите вкарват ограничена бройка и не дозареждат повече.

Той ще е. Малко ми идва голям дисплея, но ще се свикне. 

току-що, Емил От Льонеберя написа:

Той ще е. Малко ми идва голям дисплея, но ще се свикне. 

Повярвай, към хубавото бързо се привиква. :D

Добър избор.

преди 3 минути, Coco1 написа:

WIFI таблета е кофти че не може да се разнася

Разнася се, пускаш wifi hotspot през мобилната мрежа на смартфона и си готов. Аз така си ползвам моя Tab S6 там, където няма wifi връзка.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.