Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за изработване на стенна картина от снимка

Featured Replies

Здравейте! Ровя в интернет и ми излизат много сайтове, но съм объркан и не знам кое би било най-подходящо за целта. Имам 3 снимки, които искам да си изкарам и поставя в рамка със стъкло и да си ги закача на стената вкъщи. Но не знам каква поръчка и къде да пусна, както и размерите. И дали не би било по-изгодно да отида във фото, да ми ги изпринтират на фотохартия, след което аз да си ги сложа в рамка? В един сайт ми излезе примерна рамка, но снимката вътре заемаше половината място, а ако дам пълен размер в посочената рамка, цената хвърчи 300+ лева нагоре. Целта ми е нещо тип А4 или малко по-голяма. Всякакви съвети, снимки, линкове биха ми помогнали. Благодаря!

По принцип всяко фото с поне А2 цветен принтер може да свърши работа
А можеш и ти да си ги направиш
Снимките като снимки или като рисувани?
Ако е така - Mediachance Dynamic Autopainter
Ако само искаш да излезе на печат от скенера:
RonyaSoft Poster Printer (ProPoster)
screenshot_small_1.jpg

• Автор
преди 42 минути, цър-вул написа:

По принцип всяко фото с поне А2 цветен принтер може да свърши работа
А можеш и ти да си ги направиш
Снимките като снимки или като рисувани?
Ако е така - Mediachance Dynamic Autopainter
Ако само искаш да излезе на печат от скенера:
RonyaSoft Poster Printer (ProPoster)
screenshot_small_1.jpg

Като снимки искам директно - както са снимани с камерата на телефона ми (с хубаво качество и резолюция са). 

преди 2 часа, Klijes написа:

Здравейте! Ровя в интернет и ми излизат много сайтове, но съм объркан и не знам кое би било най-подходящо за целта. Имам 3 снимки, които искам да си изкарам и поставя в рамка със стъкло и да си ги закача на стената вкъщи. Но не знам каква поръчка и къде да пусна, както и размерите. И дали не би било по-изгодно да отида във фото, да ми ги изпринтират на фотохартия, след което аз да си ги сложа в рамка? В един сайт ми излезе примерна рамка, но снимката вътре заемаше половината място, а ако дам пълен размер в посочената рамка, цената хвърчи 300+ лева нагоре. Целта ми е нещо тип А4 или малко по-голяма. Всякакви съвети, снимки, линкове биха ми помогнали. Благодаря!

Само съвет.

Преди доста години правих за подарък един път пано около 80х120 см с много изображения от мрежата с високо качество.

Поръчах го в професионално, специализирано студио. Рамката (но без стъкло, то пречи) излезе не повече от десет процента от всичко.

Доволен съм от резултата, но не помня вече сайта им. Ходих на место два пъти за проби за уточняване на цветопредаването и за обща моя оценка.

Излезе ми, май, 120 лева.

Направи си колаж предварително, така че всички снимки да са на него на едно място. Разпечатай него според рамка, която можеш да си намериш. По китайските магазини (няма да споменавам име, ама има една голяма верига, където продават сума ти домашни потреби и играчки) има например рамки тип клипс 42x30 сантиметра за под 10 лева (A4 бяха даже около 5). Ако не можеш да нагодиш размера точно (или ако във фотото не могат), можеш да разпечаташ колажа умишлено по-малък и да запълниш празното с цветна хартия. Цялото упражнение излиза около 20 лева и малко време за ръчен труд.

• Автор
преди 1 час, killchain написа:

Направи си колаж предварително, така че всички снимки да са на него на едно място. Разпечатай него според рамка, която можеш да си намериш. По китайските магазини (няма да споменавам име, ама има една голяма верига, където продават сума ти домашни потреби и играчки) има например рамки тип клипс 42x30 сантиметра за под 10 лева (A4 бяха даже около 5). Ако не можеш да нагодиш размера точно (или ако във фотото не могат), можеш да разпечаташ колажа умишлено по-малък и да запълниш празното с цветна хартия. Цялото упражнение излиза около 20 лева и малко време за ръчен труд.

Да, в китайските съм виждал рамки. Но искам да са си отделни картини 3 броя, а не колаж :) 

преди 19 минути, Klijes написа:

Да, в китайските съм виждал рамки. Но искам да са си отделни картини 3 броя, а не колаж :) 

Първо намираш фото студио или студио за дигитален печат, което разполага с необходимата техника за печат на фотохартия. Ако кажеш град, мога да те насоча и по конкретно евентуално.... След това вземаш 1 файл, без да го буташ с никакъв графичен софтуер и отиваш в студиото. Питаш какъв е макс. размер, който могат да оппечатат при дадената резолюция на файла - това зависи от самия принтер (по скоро от RIP-a). После си харесваш съответната рамка/ки и казваш в студиото в какъв геометричен размер да ти отпечатат снимките. Цената за печат на фотохартия, би трябвало дъбъде около 40 лв/кв.м.

Имай впредвид, че рамките, обикновено имат видимо поле, малко по-малко от обявения размер!

преди 49 минути, Klijes написа:

Не съм разбрал значи, но в такъв случай ще е даже по-лесно откъм занимавка, но може би малко по-скъпо (заради отделните рамки). Във фотото трябва да могат да ти помогнат. Някъде предлагат и рамки, малко по-скъпо, отколкото да си ги намериш отделно, но пък те се занимават с рязането. Разбира се снимките трябва да са достатъчно големи като резолюция (и качествени като цяло, понеже само резолюцията не гарантира качество), за да излязат добре. В идеалния случай гониш печат на 300 dpi (точки на инч), което ще каже, че за A4 печат ще ти трябва снимка (297/25.4)*300≈3500 пиксела по дългата страна.

преди 14 минути, killchain написа:

Не съм разбрал значи, но в такъв случай ще е даже по-лесно откъм занимавка, но може би малко по-скъпо (заради отделните рамки). Във фотото трябва да могат да ти помогнат. Някъде предлагат и рамки, малко по-скъпо, отколкото да си ги намериш отделно, но пък те се занимават с рязането. Разбира се снимките трябва да са достатъчно големи като резолюция (и качествени като цяло, понеже само резолюцията не гарантира качество), за да излязат добре. В идеалния случай гониш печат на 300 dpi (точки на инч), което ще каже, че за A4 печат ще ти трябва снимка (297/25.4)*300≈3500 пиксела по дългата страна.

Това е абсолютно вярно, но има "принтери" (кавичките не са случайни), които се справят добре и при 150 DPI - примерно Epson Stylus Pro серията с AccuPhoto HDR в RIP-a. Eто една табличка, която е за Epson основно, но като цяло може да служи като ориентир. Разбира се, резолюцията е необходимо, но не и достатъчно условие за качествен печат.

image.jpeg.c4e4c7e753c17f1aa32389846e96f75b.jpeg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.