Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Забелязвам, че Виваком са почнали да раздават IPv6 адреси по DHCP. Адмирация за което. Това би трябвало теоритично да реши проблема с CGNAT, който имат... за достъп до камери, сървъри и тн..

преди 8 часа, jkfskjfsj написа:

Забелязвам, че Виваком са почнали да раздават IPv6 адреси по DHCP. Адмирация за което. Това би трябвало теоритично да реши проблема с CGNAT, който имат... за достъп до камери, сървъри и тн..

Къде го забелязвае това, при вас ли? Не кой план се предлага?

На мен този ipv6 ми създаваше проблеми, не можех да отварям някои чужди форуми.Обадих им се да го изключат и проблема се реши.И тема бях пуснал.

Те я те темата:

https://www.kaldata.com/forums/topic/315531-не-мога-да-отворя-форум/#comment-5548750

• Автор
преди 4 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Къде го забелязвае това, при вас ли? Не кой план се предлага?

На Еон 500 мегабита, незнам точно как се казваше. На DCHP6 ми излиза ИПв6 адрес. Не съм в къщи да го разгледам по подробно а и ИПв6 не ми е много ясно.

преди 4 часа, ivan_pop написа:

На мен този ipv6 ми създаваше проблеми, не можех да отварям някои чужди форуми.Обадих им се да го изключат и проблема се реши.И тема бях пуснал.

Те я те темата:

https://www.kaldata.com/forums/topic/315531-не-мога-да-отворя-форум/#comment-5548750

Възможно е, но ако са релни ип6 адресите тогава би трябвало да могат да се достъпват сървърите в къщи от интернет. Ще го проверя довечера.

преди 1 минута, jkfskjfsj написа:

На Еон 500 мегабита, незнам точно как се казваше. На DCHP6 ми излиза ИПв6 адрес. Не съм в къщи да го разгледам по подробно а и ИПв6 не ми е много ясно.

Мисълта ми по-скоро дали през този адрес излиза нещо или като всяко съвременно устройство е активен освен ip v4, така и ip v6 ? Та имаш едновременно и двата вида адреси или само ip v6? Като дадеш в браузър https://whatismyipaddress.com/ какъв адрес ти дава v4 или v6 или пък и двата?

преди 13 минути, jkfskjfsj написа:

Два адреса има и 4 и 6. И на whatsmyip дава и двата.

Е ако ти е сетната правилно и локалната мрежа, то както знаеш v6 работи с приоритет пред v4 ! Пример ако дадеш трейс до google.com трябва да е във вид на IPv6!

• Автор

Protocol: DHCPv6 client

Prefix Delegated: 2a01:5a8:yyyy:yyyy::/64

Address: 2a01:5a8:yyyy:yyyy::1/128

Gateway: fe80::a2f3:e4ff:xxxx:xxxx

DNS 1: 2a01:5a8::6:42

DNS 2: 2a01:5a8::6:43

Connected: 2d 14h 26m 6s

Това е от openwrt Ipv6 upstream.

Това дали е реален адрес, да слагам ddns, или е пак частен. Не съм плащал за реален 4 адрес.

Идеята е да вдигна wireguard server.

Тези от Виваком са технически неграмотни и ползват негодна техника.Аз съм на Виваком от Април тази година, интернет и ЕОН телевизия.Дистанционното на ЕОН е по блутут.Дотук добре.Обаче периодично на екрана на телевизора както си работи излиза надпис "Опит за сдвояване с айфон".През това време екрана е черен и прекъсва ТВ програмата.Аз съответно нищо не пипан и след малко си идва ТВ канала.Абе неграмотна работа!

• Автор

Идеята за wireguard сървър с Ipv6 се оказа осъществима, но неприложима. Всичко е ок със сървъра и ddns, но не мога да достъпвам сервъра без да имам ipv6 и на клиента.

Дано е полезна тази информация на някой.

Поздрави

• 3 месеца по-късно...

Тези IPv6 адреси само на FiberNet ли ги има или и на VDSL/ADSL тарифите? Какво е положението при Mobix 5G Home, там има ли IPv6?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.