Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Насичане на картината от субтитрите

Featured Replies

Здравейте.

Понякога си свалям филми от интернет (предимно сериали) и после ги гледам на телевизора, защото е с голям екран. Досаден проблем се получава от 

субтитрите - в моментите когато има само картина всичко върви нормално, но при появата на субтитрите на български филма насича много неприятно.

Нямам идея на какво се дължи това и ще се радвам ако някой е имал подобен проблем и знае как се решава да ме посъветва как да се справя.

Телевизорът е смарт марка Самсунг. Иначе когато гледам същите филми на компютър няма насичане и всичко е ок.   

Може да пробваш да дадеш и модела на телевизора. С всички филми ли се получава това или с определени формати? С каква резолюция и кодек са филмите? Ако изтеглиш с по-ниско качество има ли го проблема? В краен случай закачай един hdmi кабел към компютъра и ги пускай от там или през някой media server от компютъра.

Модела е Samsung UE43NU7092UXXH. Резолюцията е 1080 или 720, а формата на видео файла пише, че е MKV обикновено. Някои филми си вървят нормално, но не разбирам каква е причината. В смисъл, че е въпрос на налучкване и не зависи от размера на файла или качеството. Случва се в един тракер (замунда) даден филм да го има три пъти в различни формати, но нито един не тръгва. Тегля го от чуждестранен тракер и прибавям нашите бълг. субтитри и тръгва. Дразня се обаче като правя нещо с налучкване и без да разбирам къде и какъв е проблема и затова пуснах темата. Далече ми е компютъра от телевизора. Обикновено сядаме да вечеряме и гледаме сериала (в случая Силоз),  а компютъра е в "кабинета" и се ползва предимно за бачкане.      

Обновявал ли си софтуера на телевизора? По обясненията ти, проблема клони към възможностите на плеара или ОС на TV. От какъв носител пускаш филмите /хард диск, флашка/ ?

Ако не ти е проблем, може да се наложи покупката на тв-бокс или някое мини компютърче, за да ползваш други ОС.

преди 31 минути, Joss Bomon написа:

Обновявал ли си софтуера на телевизора? По обясненията ти, проблема клони към възможностите на плеара или ОС на TV. От какъв носител пускаш филмите /хард диск, флашка/ ?

Ако не ти е проблем, може да се наложи покупката на тв-бокс или някое мини компютърче, за да ползваш други ОС.

Не съм го обновявал софтуера на телевизора, честно казано. Тя операционната му система е Тизен и за разлика от Андроид (каквато имам на телефона) ми е напълно непозната. Нямам идея какво точно става. Ето преди малко дръпнах сериала от чуждестранен торент тракер и си тръгна със субтитрите без забиване. Преди това пробвах поне три различни файла от нашата замунда, но нито един не тръгна нормално. Имам предвид, че видеото без субтитри си върви на телевизора, но сложа ли ги започва да спира на всеки надпис, което е кошмарно. 

В информацията на торента пише видео файла с какъв кодек е кодиран и какъв битрейт е. Можеш да ги сравниш. Ако инсталираш 'k-lite mega codeck pack', в него има приложение 'mediainfo', с което с десен бутон на мишката върху видео файла можеш да го стартираш и да видиш нужната информация. Също и плеъра, който ползваш на компютъра, би трябвало да може да я изкара.

Щом върви видеото без приложени надписи перфектно - значи проблем с видео потока няма от никакво естествео, това съм го виждал и на компютър - видеото без надписи е добре, с надписи има едно дразнещо накъсване - сменя се плеъра и същото видео на същия компютър и със същите надписи си работи без проблем.

Първо бих опитал с алтернативен плеър - ако може да бъде сложен за този Тизен (чете се, пробва се), ако не - нова версия на всичко което може да се ъпгрейдне - плеър, ОС ...

Ако пак не стане - търсене на зависимост - едни надписи тръгват други не - има различни формати - сравняват се.

Най лесно си лепни субтитрите във видео потока с mkvtoolnix, става бързо.

Sent from my BAH2-L09 using Tapatalk

преди 5 часа, plamen_petrov_80 написа:

Щом върви видеото без приложени надписи перфектно - значи проблем с видео потока няма от никакво естествео, това съм го виждал и на компютър - видеото без надписи е добре, с надписи има едно дразнещо накъсване - сменя се плеъра и същото видео на същия компютър и със същите надписи си работи без проблем.

Първо бих опитал с алтернативен плеър - ако може да бъде сложен за този Тизен (чете се, пробва се), ако не - нова версия на всичко което може да се ъпгрейдне - плеър, ОС ...

Ако пак не стане - търсене на зависимост - едни надписи тръгват други не - има различни формати - сравняват се.

Точно така е - няма проблем с възпроизвеждането на видеото. Много рядко ми се е случвало да излезе съобщение, че даден видео формат не се поддържа, но това е за много стари филми. Не знам какъв е видео плеъра вграден в телевизора и дори не съм запознат как мога да проверя това. Специално на компютъра си ползвам VLC с почти всички кодеци и затова там мога да гледам  всякакви филми без проблеми.  С налучкване намерих зависимост и проблемът не е от надписите, а от видео файла. Свалям го от чужд торент тракер и всичко тръгва. Намерил съм решение, но пак казвам, че не ме кефи да работя с налучкване и слепешката докато тръгне. Сигурно е някаква гадна дреболия, но както един от инженерите в отдел поддръжка казваше "Щом е дреболия оправи си я сам и не ме занимавай мене!"   

• 2 седмици по-късно...

Може да опиташ с програмата Serviio, която да инсталираш на компютъра и да си гледаш филмите по lan, без да се занимаваш с външни hdd или флашки. Доста години я ползвах тази програма с моя Samsung TV. Никога не ми е накъсвал филм заради субтитри. Само в настройките за субтитрите, трябва да зададеш кодова таблица CP1251 и bg,bgn на редовете под кодовата таблица и сядаш и си гледаш сериала :) Еее има там още малко настройки по оформлението и в коя папка са филмите, но е дребна работа.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.