Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самоизключване на ТВ (подозирам прегряване)

Featured Replies

Здравейте приятели. ТВ Wellington 43" се изключва сам след има няма 20-30 мин. работа в неохладена стая. Запознат съм с автоматичния таймер на телевизора и той няма нищо общо с това. След като обърна вентилатор към задната част на ТВ или охладя стаята с климатик - проблема изчезва. Разбира се разглобих го и установих силно греене в тнр. PowerBoard и по-конкретно в два елемента с които не съм много запознат, но приличат на трансформатори или бубини. Смених въпросната платка със същата от друг модел ТВ, но проблема си остана. Платката е с наименование 17IPS12 на VESTEL. Вече се чудя къде да търся проблема. Телевизора го имам от 2-3 години и едва сега покрай големите жеги започна да прави тези изпълнения. Помагайте с идеи и предложения.

В сервиза. Платки с такова означение се ползват за различни размери и подсветки, следователно дават различно напрежение и ток и е цяло чудо че не си утрепал още нещо.

• Автор

използвах платка от сходен размер ТВ моят е 43', а другата платка е от 40' Дали е възможно и двете да са с идентичен проблем или да търся другаде прегряване. В момента телевизора е окачен на стойка на стената и там въздушния поток е доста ограничен, предполагам че това е основния проблем. Ако няма идеи ще инсталирам активно охлаждане. 

преди 14 часа, steelo написа:

Здравейте приятели. ТВ Wellington 43" се изключва сам след има няма 20-30 мин. работа в неохладена стая. Запознат съм с автоматичния таймер на телевизора и той няма нищо общо с това. След като обърна вентилатор към задната част на ТВ или охладя стаята с климатик - проблема изчезва. Разбира се разглобих го и установих силно греене в тнр. PowerBoard и по-конкретно в два елемента с които не съм много запознат, но приличат на трансформатори или бубини. Смених въпросната платка със същата от друг модел ТВ, но проблема си остана. Платката е с наименование 17IPS12 на VESTEL. Вече се чудя къде да търся проблема. Телевизора го имам от 2-3 години и едва сега покрай големите жеги започна да прави тези изпълнения. Помагайте с идеи и предложения.

Прегрява процесора най вероятно ,сложете подходящ радиатор на него или занесете в сервиз да направят това.

Не си му уточнил кондензатора ,голям по обем или по капацитет да ползва за "експеримента".Филипов е казал какво да направи. Също и AAUUXX, ако разбира човека от ремонти на телевизори. В тези технически теми съвети дава куцо и сакато.

• Автор

Към  момента инсталирах активно охлаждане над захранващата платка, свързано към едната колонка. До момента метода е ефективен. Вече няколко часа нямам проблеми със самоволно изключване. Пренасочих звука през баланс опция към другата колонка да поеме 80% от товара, за да намаля гъгненето от недостига на напрежение. Не е много удобно упражнение, но мисля че е поне някакво решение.

преди 7 часа, steelo написа:

Към  момента инсталирах активно охлаждане над захранващата платка, свързано към едната колонка. До момента метода е ефективен. Вече няколко часа нямам проблеми със самоволно изключване. Пренасочих звука през баланс опция към другата колонка да поеме 80% от товара, за да намаля гъгненето от недостига на напрежение. Не е много удобно упражнение, но мисля че е поне някакво решение.

Очаквай да се прояви и проблем с крайното стъпало след това свързване на вентилатора към единия канал на НЧУ. Занеси в сервиз телевизора за да извършат охлаждане на нужния елемент по правилния начин.

Авторът на темата е писал: Платката е с наименование 17IPS12 на VESTEL, PowerBoard, охлаждане над захранващата платка тоест импулсното захранване го съмнява и там няма никакъв процесор за охлаждане. А подмяната на всички електролитни кондензатори там ще е за няколко левчета - писах големите 400 волта, а капацитетът им е малък 33 mF

преди 39 минути, morandis написа:

там няма никакъв процесор за охлаждане

Естествено ,че там няма процесор ,процесора се намира на main board. Защо мислиш ,че проблема е в захранването, когато симптома описан от автора на темата е нетипичен за проблем в захранване ? В захранването има елементи които ако прегреят ще доведе до неговото дефектиране ,а не спериод на работа от 20-30мин след което изключва. Което е типичен сиптом на прегравяне на процесора на телевизора ,който най вероятно е без охлаждащ радиатор, какъвто автора едва ли ще може да установи и сложи с цел охлаждане на същия.

на 21.07.2023 г. в 19:52, steelo написа:

Здравейте приятели. ТВ Wellington 43" се изключва сам след има няма 20-30 мин. работа в неохладена стая.

• Автор

Чудя се дали по платките има температурен сензор/датчик, които да прекъсва захранването. Понеже странното е, че се включва автоматично след като се охлади. Именно това ме наведе на мисълта за проблем в захранващата платка. Ако е проблем с видео процесора би трябвало да има замръзване на картината предполагам. А ако е проблем в кондензаторите би следвало да има проблем със стартовия ток или греша.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.