Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно свойствата на мишката при Windows 10 PRO

Featured Replies

Здравейте, искам да попитам за тази настройка до къде трябва да отбележа с тикчето. Прикачвам снимка за да ми кажете, къде е правилно да го поставя. Мерси предварително.

https://postimg.cc/jwKHyYkc

преди 14 минути, KnoX написа:

Здравейте, искам да попитам за тази настройка до къде трябва да отбележа с тикчето. Прикачвам снимка за да ми кажете, къде е правилно да го поставя.

Сам трябва да си определиш. При всеки е различно.

преди 1 час, цър-вул написа:

а си оградил плъзгач.

Това е слайдбар! Но не пречи да го зовеш по нашенски типичен (селски) стил като от смешен машинен превод, защото звучи смешно. Както има скролбар и скролер. Все едно за Viewer да се колебаеш между Разглеждач или Зрител!  1606663539875-icon_lol.gif

преди 1 час, Rudy M. написа:

"Тикчето" е това, дето е по средата на плъзгача :)

Тикчето е "отметка" бе! Запомни го веднъж завинаги и не прави повече грешки! Реално трябва да говориш за слайдер! Абе научете я тази IT технология накрая!

В дясно, върху жълтата икона, можеш да тестваш скоростта на двойния клик и дали те удовлетворява. Настрой я според личните си предпочитания.

преди 31 минути, Клонинга написа:

Това е слайдбар! Но не пречи да го зовеш по нашенски типичен (селски) стил като от смешен машинен превод, защото звучи смешно. Както има скролбар и скролер. Все едно за Viewer да се колебаеш между Разглеждач или Зрител!  1606663539875-icon_lol.gif

Тикчето е "отметка" бе! Запомни го веднъж завинаги и не прави повече грешки! Реално трябва да говориш за слайдер! Абе научете я тази IT технология накрая!

Шшшшш, пич, к'во ти става, бе?!... Я вкарай малко чил аут, нещо много си се натегнал! Голямата работа станала - тикче ли било, отметка ли ... Все тая.

И защо мен цитираш, да не съм го нарекъл аз тикче?... Авторът на темата го е писал, аз само пояснявам какво е имал предвид. 

Хептен изтрещяхте в тоя форум ... 🤦‍♂️

преди 1 минута, Rudy M. написа:

Шшшшш, пич, к'во ти става, бе?!... Я вкарай малко чил аут, нещо много си се натегнал! Голямата работа станала - тикче ли било, отметка ли ... Все тая.

И защо мен цитираш, да не съм го нарекъл аз тикче?... Авторът на темата го е писал, аз само пояснявам какво е имал предвид. 

Хептен изтрещяхте в тоя форум ... 🤦‍♂️

Като не пият така става ;)

преди 1 час, Клонинга написа:

Това е слайдбар! Но не пречи да го зовеш по нашенски типичен (селски) стил като от смешен машинен превод, защото звучи смешно.

Чшш, алоу! Ти оправи езиците за програмиране, та взе, че се премести в лингвистиката? Я ми покажи къде в българския език е тази дума слайдбар? Потенциометрите с плъзгач и те ли се казват слайдбарове? А, иди в един магазин за електроника и кажи искам един слайдбар 10кОм линеен.... Толкова е съществуваща тази дума, че чак почервеня правописът й.
Що не се скриеш в некоя дупка и да не се показваш от там, господин лингвизд.

преди 35 минути, Емил Костов написа:

Кат запият, пъък, почват да пеят...фальшиво.

Това е слайдбар!

Реално трябва да говориш за слайдер! 

Последно? Куйо от трите? М? Я, по-добре не ми одговаряй!

Все едно за Viewer да се колебаеш между Разглеждач или Зрител! 

К'во шкайш за инструмент за разглеждане, м? Хиляди са термините на английски от една дума, които, за да са коректно преведени на  български, трябва да по едно изречение...

Тикчето е "отметка" бе! Запомни го веднъж завинаги и не прави повече грешки!

А радио бутонът как се казва, 'щот' сигур и него не ползваме по правелния начин...
Абе, кавалът си е кавал - от дет да го надуйш все издиша

преди 1 час, Емил Костов написа:

Като не се пие, и по-лоши работи стават: 

313100891_10160254891463588_3218308345799594279_n.jpg.ebedf4e5290d2d8774e7cd33ee8c2afa.jpg

Аз взимам мерки да изкача родината ни в челни позиции, ама явно не всички взимат проблема присърце :(

преди 16 минути, ivottoshev написа:

Като не се пие, и по-лоши работи стават: 

313100891_10160254891463588_3218308345799594279_n.jpg.ebedf4e5290d2d8774e7cd33ee8c2afa.jpg

Аз взимам мерки да изкача родината ни в челни позиции, ама явно не всички взимат проблема присърце :(

Бе ща ги е...ва в .. Ония нито могат да пият, нито носят на пиене. Тествано лично!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 19 часа, Емил Костов написа:

Бе ща ги е...ва в .. Ония нито могат да пият, нито носят на пиене. Тествано лично!

images?q=tbn:ANd9GcSsH5xCv26bU9z-Gog8ff7

images?q=tbn:ANd9GcS-JVyi6Rr7jYo8jytq-Kp

image.jpeg.9e5bbed48edcc3b871cf9b6d00fbccf9.jpeg

Само Българин може да отиде да хвърли боклука,и да се върне след 3-дена.

преди 21 часа, цър-вул написа:

А, иди в един магазин за електроника и кажи искам един слайдбар 10кОм линеен....

Ами ти като идеш да не казваш искам един плъзгач? Ами казваш искам потенциометър плъзгащ се. 1606663539875-icon_lol.gif
Зависи за каква практика се употребява. При софтуера е различно бе!

преди 21 часа, цър-вул написа:

А радио бутонът как се казва, 'щот' сигур и него не ползваме по правелния начин...

Радио бутонът си е радио бутон, какво общо има? Това е елемент за взаимно изключващи се опции, в които може да поставяш само една отметка. Другото е чекбокс, където може навсякъде да поставяш отметка.

Нимой ти данси доиссереж...Такова рядко си си ти, г-н Програмизд!

преди 12 минути, Клонинга написа:

казваш искам потенциометър плъзгащ се

Я, що не казваш слайдващ се, а? 
...

преди 53 минути, цър-вул написа:

Я, що не казваш слайдващ се, а?

Защото употребата според нуждата не е правилна! На български ли трябва да те уча сега? Синонимите за едно и също нещо са дузина, но според действието и ситуацията се използва конкретна дума, а не каквото ти падне. На всичко отгоре искаш да обърнеш чуждица съществително в българска дума за действие! Ами некоректен си, от където и да те гледа човек!

преди 6 минути, Клонинга написа:

Защото употребата според нуждата не е правилна! На български ли трябва да те уча сега? Синонимите за едно и също нещо са дузина, но според действието и ситуацията се използва конкретна дума, а не каквото ти падне. На всичко отгоре искаш да обърнеш чуждица съществително в българска дума за действие! Ами некоректен си, от където и да те гледа човек!

Ти си егати животното .Прав си кривчо ,макар че си седнал.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.