Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на телефон с хубава камера модел есен 2021 - пролет 2022

Featured Replies

Здравейте,

Бих искал да чуя предложения за телефони с хубави камери и екрани.

Тоест екранът да не е с размити цветове, размазани иконки и текст като на моя Samsung А12.

Той между другото прави по-лоши снимки от два модела от 2015-та, които имам - Galaxy J5 и iPhone 6, язък за 48-те мегапиксела с които се минах да си го закупя!

А защо да е модел от есента на 2021 до пролетта на 2022-ра? Защото като е толкова стар ще мога да купя нещо по-висок клас с по-добра камера на по-ниска цена, от колкото, когято моделът е бил току-що излязъл на пазара, надявам се. Бюджетът ми е до около 1000 лева.

Засега се спрях на тези:

Samsung Galaxy SE 21 FE 5G

Xiaomi 11T Pro 5G - но цената му в последните месеци от май насам се е вдигнала!

iPhone SE (2022) - доволен съм от камерите на айфоните, това им е най-евтиния модел, но е доста малък, като моя iPhone 6S е на размер

Ако не Ви е обезателно да е стар модел, бих препоръчал Google Pixel 7a. Излезе тази пролет и снима чудесно, в сравнение с конкурентите в ценовия диапазон. 

iPhone SE (2022) е неуспешен архаизъм, чието производство бе спряно предсрочно, поради крайно ниския интерес към него. 

Що се отнася до Xiaomi, нета е залят с хиляди версии на Google Camera, приспособени за най-различни модели на китайския бранд. Софтуерната обработка им куца, като иде реч за правене на хубави снимки, особено при бюджетните модели. 

Вземете си един Huawei P30 Pro (той е от 2019, макар че има и вариант от 2020 - New Edition) и всичко ще заспи. Камерата му е перфектна, автономността - също (може да се наложи да смените батерията, но това не струва чак толкова пари, че да не си заслужава). Единствения минус (това вече е въпрос на лични предпочитания) е, че той актуализиции повече не получава - android 10, emui 12).

Да, всъщност може би това с актуализациите ще е проблем. Айфонът ми е ме е разглезил - модел 2015-та година, а има iOS 15 нещо си, версията от есента на 2022-ра.

В А1 се опитаха да ми набутат А14 на Самсунг, той е лоу-кост - 300-400 лева някъде беше в магазина и спрямо А12, който имам са пооправили цветовете и яркостта на екрана, явно са се слушали в критиките. Камерата сякаш също е пипната, но не ме впечатли, както и се очаква от А-серията. S21 FE обаче го има вече и за около 800 лева, двойно, но е и по-висока класа според мен от А14. Но пък за малко отгоре ще имам SE (2022), а той със сигурност има добра камера по айфонска традиция. На S21 FE не ме впечатли камерата.

От Ксаоми ме спира това, че имат реклами.

За Huawei ме спират цените и това, че П30 прото е от 2019-та, което вече си е твърде старичко за Андроид, за Айфон това не е толкова отдавна, защото те си получават нови версии на системата дълго след това. То за 800-900 лева може да се вземе iPhone 11 пуснат същата година новопроизведен, което прави Хаувея надценен като пари за мен. Аз се бях замислил за по-новия, но и по-бюджетен Huawei nova 8i, но не съм сигурен, че му е добра камерата.

На мен смартфон ми трябва само заради камерата, Инстаграм и Уотсап.

За телефон си купих това чудо, което дава много по-ясен звук при разговор от всеки смартфон: Nokia 8210 4G

Ако се питате защо са ми 2 телефона - смартфоните по мое мнение не са много добри за разговори. Досега съм имал много модели и никой от тях не се доближава до ясния звук в разговор като този Нокия. От друга страна тя не става за Интернет и няма хубава камера, затова е по-добре да имам 2 устройства.

А най-хубавата камера, която видях от тази ера е Honor Magic 4 Pro, но и цената му е солена. Иначе те как са като марка?

Honor е подмарка на Huawei.

Аз от 2.5 години ползвам Huawei P Smart 2021. И нямам никакви проблеми с разговорите - нито през операторската мрежа, нито през Viber и Messenger. Не знам защо си решил, че смартфоните не стават за разговори. Иначе съм доволен от телефона във всяко едно отношение - освен от камерата. Отвратителна е. Нито цветове има като хората, нито динамика, нито детайл. Така че не го препоръчвам. И честно казано, досега не съм видял Huawei с добра камера. От това, което съм гледал по ревюта, най ми допадат някои модели на Samsung, OnePlus и Google Pixel. И ако сега трябва да си купувам телефон, на който да ползвам и камерата, може би бих си взел Samsung A34, или предишния A33. 

Обаче предпочитам да си снимам с апарата :) , а телефона да го ползвам за разговори, навигация, ровене в нета и музика, като съм на път. 

А ти, честно казано, не знам защо си пуснал тема. В края на краищата пак ще си вземеш нахапана ябълка :D 

Айфоните могат да им се заключат браузърите заводски (имам проблем с прекалено много висене в Интернет). Но пък и цената е солена, SE (2022) е просто прекалено скъп за малкия си размер и ретро дизайна си.

Андроид няма как да стане да махна браузъра, освен ако не го руутна. Да, може да се изключи, но също толкова лесно може да възстановя изключените програми и си ми трябва руут. Но пък ще е по-евтин и има начини с Odin да се пипнат.

Когато за теб уеб браузъра и Гугъл търсачката са като алкохола за алкохолиците трябван спешни мерки. Всъщност това е основната причина да си взема Нокията с фенерче.

От къде ще купуваш телефона? От България е трудно да намериш вече примерно OnePlus 9, който би покрил нуждите ти. Аз го намирам само от някакъв онлайн търговец, ползващ платформата на еМАГ:

https://www.emag.bg/smartfon-oneplus-9-dual-sim-128gb-8gb-ram-5g-arctic-sky-5011101552/pd/DHS6HTMBM/

Както споменаха по-горе - разгледай моделите на Google Pixel. Те биха били идеални за теб тъй като са с най-добрите камери в своя ценови клас и получават възможно най-дългата поддръжка. Аз отдавна щях да съм с техен телефон, но при мен най-важна е батерията, а те не са най-доброто на пазара в това отношение.

Ето ги от доказани физически магазини в София:

Google Pixel 7 - 1169лв от Ситител и от друг магазин 1179лв от Озон

Google Pixel 6 rpo - 1139лв от Ситител и още 1149лв от Озон

Google Pixel 7a - 999лв в Озон е на същата цена

Google Pixel 6а - 759лв в Ситител

Не искам Пиксели, защото са със стък андроид тема, която е доста дървена. :D 

на 28.07.2023 г. в 1:51, Acho5 написа:

Бюджетът ми е до около 1000 лева.

Засега се спрях на тези:

Samsung Galaxy SE 21 FE 5G

Xiaomi 11T Pro 5G - но цената му в последните месеци от май насам се е вдигнала!

iPhone SE (2022) - доволен съм от камерите на айфоните, това им е най-евтиния модел, но е доста малък, като моя iPhone 6S е на размер

От днес до края на седмицата в еМаг:

Samsung Galaxy S22 - 999.99лв.

Samsung Galaxy S21 FE - 899.99лв

преди 7 часа, ivottoshev написа:

От днес до края на седмицата в еМаг:

Samsung Galaxy S22 - 999.99лв.

Samsung Galaxy S21 FE - 899.99лв

S21 FE преди час беше "последни три бройки" а сега вече е 969лв и освен това е от маркетплейс търговец а не от доставчик: еМАГ

Ако някой е намазал - браво. Останалите да внимават какво и от кого купуват.

Ще изчакам малко. Ясно е, че ще е от онлайн търговец, защото разните Техномаркети, полиси, да не говорим за магазините на оператирет гледат да разкарат миналогодишните модели за да набутват таз годишните от високите класи за много повече пари или евтини от ниската класа с ужасни камери.

Гледам, че S22 в smartfonbg.com го има за 968 лв S21 FE e 799 лв, но на повечето сравнение с S22 показва по-лоши резултати откъм камера. И двете са евтините версии със само 128 GB, но аз така или иначе си прехвърлям снимките на компютър.

Интересно и за мен, според някои тестове в тубата XIAOMI 11T PRO 5G също вади по-лоши снимки от S22.

За толкова пари доста по-малкия iPhone SE 2022 или вехтия iPhone 11 може би не си струват, вие кажете?

Засега клоня към флагманът на Самсунг от миналата година Галакси S22, какво бихте ми казали за модела?

И какво е мнението ви за сайта https://smartfonbg.com/ - доста добри цени вадят, да не е от онези, които продават отваряни или мострени?

преди 11 минути, Acho5 написа:

Засега клоня към флагманът на Самсунг от миналата година Галакси S22, какво бихте ми казали за модела?

Не бих си го купил, ако търся телефон с хубава камера. Тестов кадър от него . Белият баланс е много сбъркан, и снимката е прешарпена. Може би, ако снимаш в RAW и обработиш, ще стане по-добре. Но не това е идеята на телефона. За сравнение - тестов кадър от по-евтиния А34. Доста по-добре изглежда. 

И батерията на S22 не е от най-мощните.

преди 15 минути, Acho5 написа:

И какво е мнението ви за сайта https://smartfonbg.com/ - доста добри цени вадят, да не е от онези, които продават отваряни или мострени?

Новото име на SkyFon :) . Можеш да потърсиш клиентски мнения в нета за двете. Магазинът им е една барака на главната във Варна.

Изобщо не ми харесват такива синеещи камери като на А34 бараката, имах едно сони преди десетина години, то още по-сини ги вадеше, но и това ми е прекалено студено като цветови баланс.

Ясно, значи релната цена на S22 би трябвало да е около хиляда, хиляда и двеста лева към днешна дата, нали?

Май в такъв случай ще си взема Айфон SE 2022, камерата със сигурност ще е хубава. Е малък е, но може да се ползва за инстаграм и тикток. А най-хубавото е, че лесно се премахва браузъра, без руутове и глупости, просто с един код (който придвиливо ще забравя).

или пък ще се замисля за някой пиксел, но в Сити Тел не ми дава да си избера цвят. Този път ми се иска да е бял телефонът ми. 😄

Инфлуенсърите и всички работещи нещо, за което им трябва телефон с добро видео и снимки обаче като че ли масово ползват айфоните и ултра версиите на самсунг

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.