Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на телефон за дългосрочно ползване

Featured Replies

Здравейте, моля да ми препоръчате андроид телефон до 2200лв, който ще ползвам възможно най-дълго поне 3-4 години, понеже не съм фен на честата смяна на телефони. С добра камера, батерия и софтуерна поддръжка. С хубав и голям дисплей  да е също понеже го ползвам и за работа. Спрял съм се на 3 модела, но доста се колебая кой е по-добър. Сегашният ми телефон е Huawei p40pro, който ползвам вече 3 години и половина и няма грешка, веднъж не е забил и не ми е направил проблем, но липсата на гугъл услуги ми е проблем вече защото има неща, които не мога да използвам като хората, дори и с gbox и gspace, така че тази марка отпада, въпреки че правят уникални телефони с всяка изминала година. Ако имаха GMS нямаше да се замисля да купувам от тази марка. След като ще го ползвам дълго време предпочитам да имам повече памет  256GB или 512GB.

Телефоните, на които съм се спрял са:

-Honor Magic5 Pro 5G 512GB 12GB RAM-2099лв/мисля, че интерфейса е подобен на Huawei, за поддръжката не съм сигурен колко време е/

-Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB 12GB RAM-2148лв/никога не съм ползвал саммунг и ми е любопитно да пробвам, мисля че имат и голяма поддръжка, притеснявам се само този телефон дали не е много голям и неудобен, но съм склонен да го купя/

-Google Pixel 7 Pro 5G 256GB 12GB-1999лв/нямам наблюдения за тази марка и никога не съм ползвал, но защо не?/

Ако имате и други предложения ще се радвам да споделите /Без Huawei и Apple/.

преди 1 час, gig93 написа:

който ще ползвам възможно най-дълго поне 3-4 години

В ръцете на човек, който си пази вещите и работи разумно с тях, дори телефон за 300лв. може да изкара 6-7 и повече години. Колкото и да се пази обаче, в един момент батерията ще започне да става проблемна, което ще наложи подмяната на апарата, защото със смяна на батерия в повечето случаи не се постига много.

Мисълта ми е , че максималната цена не гарантира максимален живот и максимум на всички параметри. 

• Автор
преди 39 минути, Joss Bomon написа:

В ръцете на човек, който си пази вещите и работи разумно с тях, дори телефон за 300лв. може да изкара 6-7 и повече години. Колкото и да се пази обаче, в един момент батерията ще започне да става проблемна, което ще наложи подмяната на апарата, защото със смяна на батерия в повечето случаи не се постига много.

Мисълта ми е , че максималната цена не гарантира максимален живот и максимум на всички параметри. 

това го знам, но искам най-доброто за момента на пазара от високия клас, без iphone и huawei. Без фолд и флип телефони също.

преди 32 минути, gig93 написа:

това го знам, но искам най-доброто за момента на пазара от високия клас, без iphone и huawei. Без фолд и флип телефони също.

Самса е най добро, имаш три години нови андроиди и една година секюрити ъпдейти, дефакто общо 4 години.

Гугъла няма 5G в България също и ескимос чипа е кофти а и няма официален сервиз.

Хонор за 2100лв е далече от горните два.

Само от любопитство - кое точно не ти работи, заради липсата на гугълски услуги? Защото и аз съм с Huawei, вече 3-а година, и имам проблем единствено с приложението за онлайн банкиране. Не мога да го ъпдейтна през AppGallery, и всеки път, като излезе нова версия, трябва първо да деинсталирам старата, и след това да ходя в клон на банката да ми го активират. Иначе всичко му е ОК, много як телефон, замислям се следващият пак да ми е от същата марка. 

А по темата - телефон за 2000 и нагоре лева не си заслужава. Кой каквото иска да разправя, такова нещо "хубава камера в телефон" не съществува. Все още. Освен това, може да си решил да го ползваш 4-5 години, и на 3-тия месец да го изпуснеш без да искаш на асфалта или в тоалетната (примерно), и - айде нов апарат. Затова моята логика е - купувам най-евтиното, което би ми вършило работа. 

ПП. По въпроса за камерите на телефоните - 

От изброените аз бих взел Хонора. Ако си свикнал с хуавейския интерфейс - хонъра си е хуавей, само че брандиран с друго лого и СЪС гугълски услуги. Един от най-завършените флагмани в момента на пазара. С23 ултра също е чудесен телефон, на кантар са с хонора, вече зависи от твоите предпочитания. Пиксел не прави грешката да си взимаш. Реално само камерата им е на върхово ниво. Леко некадърен процесор, слаба батерия, липса на официална поддръжка в България и оттам - няма 5G, няма VoLTE, част от софтуерните екстри са орязани.

Съвет-иди на място и виж кой ще ти пасне по-добре в ръката.

Honor magic 5 pro или Honor 90 5g 12/512.

Първия е флагман втория среден клас.

Пробвай ги поне за половин час.

п.п-Ако ще ги пробваш в магазин на вивата-разгледай им добре спецификациите в настройките.

Щото не правят разлика между 128 и 256 gb.

Няма да се учудя ако за тях ,,нема значение" и дали телефона има 256 или 512 gb.

• 3 седмици по-късно...
преди 50 минути, цър-вул написа:

Пробвай актуализиране през APKPure

Аз това и правя. Само че не мога да ъпдейтна, трябва да сваля .apk файла, и да го инсталирам. И тогава трябва пак да ходя в офис на банката, защото само оттам могат да ме логнат в новата версия. 

+ 1 глас за Samsung Galaxy S23

Успех!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.