Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моля за съвет, пред съд съм!

Featured Replies

Привет група. Започвам с признателността, че съм изостанал много назад с вноските по банките и съм пред даване на съд, а нямам възможност да покрия покрия просрочените вноски. Факт е че аз съм си отговорен за това, макар че не съм искал така да става. На две банки дължа голяма сума пари, а причината поради просрочията, че на живот и смърт, за да спася двама близки съм дал няколко хиляди, поради здравословни причини, надявах се да наваксам, понеже съм на трудов договор, но не мога, като се има предвид разходите, сметки и високата инфлация. Опитах да кандидатствам за рефинансиране или в друга банка с цел да покрия сегашните просрочия, но за съжаление не ме одобряват поради лошото ми ЦКР. Само съм чувал че имало фирми които отпускали пари и с лоша кредитна история и то големи суми, но не ги знам кои са. Ходих и до самите банки да търся решения, но едната категорично и писменно вече ме е уведомила че задължението се прехвърля и става предсрочно изискуем. Просто бих искал да попитам за съвети или варианти, как и какво бих могъл да направя, какви варианти ми остават и дали ще има някоя вратичка между всичките затворени. Не съм запознат как седят нещата законно или към коя фирма бих могъл да се обърна и да ме спаси предвид лошото ми ЦКР, Предварително ви благодаря за вниманието и отговорите ви 

Първо и най важно - Искрено се надявам близките ти вече да са добре.
Второ - Ситуацията е кофти и мислч че е най добре да се обърнеш към адвокат(Стига да можеш да си го позволиш), можеш да си опиташ късмета на следващия адрес къде пишат и дават съвети доста адвокати : http://lex.bg
Трето - Много внимавай с фирмите които отпускат заеми дори при лошо ЦКР, защото там са най големите мошеници и ако банките приключват нещата със съд, чувал съм че тия фирми действат доста по радикално, особено ако са от най "Законните".

Желая ти успех! :)

И коя фирма си мислиш, че ще те спаси?... След като е ясно, че ти системно взимаш пари на заем, и не ги връщаш. Най-много да попаднеш на някоя, която да те закопае съвсем. 

Имаш ли някакво движимо или недвижимо имущество на твое име? Продай го, и върни колкото можеш. Поискай от тези твои близки, дето си им спасил живота, да ти върнат услугата, и да ти помогнат финансово. Ако не - по-добре отиди на съд, обяви банкрут (вече има нов закон), и почвай от нулата. По-добре, отколкото да се набуташ пак, и някоя нощ да дойдат група момчета с бухалки, да си търсят парите.

• Автор
преди 27 минути, Bubbles написа:

Първо и най важно - Искрено се надявам близките ти вече да са добре.
Второ - Ситуацията е кофти и мислч че е най добре да се обърнеш към адвокат(Стига да можеш да си го позволиш), можеш да си опиташ късмета на следващия адрес къде пишат и дават съвети доста адвокати : http://lex.bg
Трето - Много внимавай с фирмите които отпускат заеми дори при лошо ЦКР, защото там са най големите мошеници и ако банките приключват нещата със съд, чувал съм че тия фирми действат доста по радикално, особено ако са от най "Законните".

Желая ти успех! :)

Много благодаря

преди 9 минути, Rudy M. написа:

И коя фирма си мислиш, че ще те спаси?... След като е ясно, че ти системно взимаш пари на заем, и не ги връщаш. Най-много да попаднеш на някоя, която да те закопае съвсем. 

Имаш ли някакво движимо или недвижимо имущество на твое име? Продай го, и върни колкото можеш. Поискай от тези твпи близки, дето си им спасил живота, да ти върнат услугата, и да ти помогнат финансово. Ако не - по-добре отиди на съд, обяви банкрут (вече има нов закон), и почвай от нулата. По-добре, отколкото да се набуташ пак, и някоя нощ да дойдат група момчета с бухалки, да си търсят парите.

За съжаление нямам нищо на мое име, а това банкрут не знам какво означава 

преди 6 минути, Reckitjesok написа:

За съжаление нямам нищо на мое име, а това банкрут не знам какво означава 

Да сега има някакъв нов закон точно за случаи като твоя.

https://www.ombudsman.bg/pictures/Закон за фалит на физически лица (1).pdf

преди 24 минути, Reckitjesok написа:

а това банкрут не знам какво означава 

обръщаш това което имаш в кеш и ценни метали и диаманти  и ги заравяш в гората и казваш немаш пари .

преди 1 час, Reckitjesok написа:

На две банки дължа голяма сума пари,

на каква основа банките  са ти отпуснали тези пари 

преди 52 минути, Bubbles написа:

Да сега има някакъв нов закон точно за случаи като твоя.

https://www.ombudsman.bg/pictures/Закон за фалит на физически лица (1).pdf

Да, няма вече "вечен длъжник", нооооо има уловка - трябва да докажеш,, че в тия 10 години не си контактувал с този, който си търси паритеЧ! А това е невъзможно, защото, тел. обаждане е контакт! Абе, трябва да се съберат парите, няма начин д преебеш банката

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Да, няма вече "вечен длъжник", нооооо има уловка - трябва да докажеш,, че в тия 10 години не си контактувал с този, който си търси паритеЧ! А това е невъзможно, защото, тел. обаждане е контакт! Абе, трябва да се съберат парите, няма начин д преебеш банката

Лошо тогава, то тая уловка значи че закона си е стария, аз мислех че нещо е подобрен.

преди 2 часа, Reckitjesok написа:

Привет група. Започвам с признателността, че съм изостанал много назад с вноските по банките и съм пред даване на съд, а нямам възможност да покрия покрия просрочените вноски. Факт е че аз съм си отговорен за това, макар че не съм искал така да става. На две банки дължа голяма сума пари, а причината поради просрочията, че на живот и смърт, за да спася двама близки съм дал няколко хиляди, поради здравословни причини, надявах се да наваксам, понеже съм на трудов договор, но не мога, като се има предвид разходите, сметки и високата инфлация. Опитах да кандидатствам за рефинансиране или в друга банка с цел да покрия сегашните просрочия, но за съжаление не ме одобряват поради лошото ми ЦКР. Само съм чувал че имало фирми които отпускали пари и с лоша кредитна история и то големи суми, но не ги знам кои са. Ходих и до самите банки да търся решения, но едната категорично и писменно вече ме е уведомила че задължението се прехвърля и става предсрочно изискуем. Просто бих искал да попитам за съвети или варианти, как и какво бих могъл да направя, какви варианти ми остават и дали ще има някоя вратичка между всичките затворени. Не съм запознат как седят нещата законно или към коя фирма бих могъл да се обърна и да ме спаси предвид лошото ми ЦКР, Предварително ви благодаря за вниманието и отговорите ви 

Аз съм бил в подобно положение преди 12 години. Запора на заплатата е задължителен. Адвоката не ми помогна, защото по негови думи - няма какво да се направи освен да вкарваш доста пари в банките, докато не ти падне поне запора. Пари от бързите кредити можех да взема (дори и с лошо ЦКР), които ми даваха веднага (и сега има такива - заложни къщи отпускащи пари), но там нещата са доста опасни при събирането им, както и огромни лихви и реших да не си "режа вените" с тях. Решението е - или продаваш, ако има какво да продаваш и вкарваш парите в кредитите или препитаваш години наред със запор. Аз поне минах само с няколко месеца запор.

преди 10 минути, Bubbles написа:

Лошо тогава, то тая уловка значи че закона си е стария, аз мислех че нещо е подобрен.

Да, подобрен е! Но без акредитиран адвокат си пак "капо"! Личния фалит е направен по подобие на прецедентното право - ....т.е. "вратата: е доста широка!

Ако става дума за банка - може да се измъкнеш. някак! Но ако става дума за т.нар. :бързи:, дори да са от банка - шанс няма - и правнуците ще плащат!

Аз 6 години се стбуждах с 347 лв назад

• Автор
преди 1 час, Banesc написа:

обръщаш това което имаш в кеш и ценни метали и диаманти  и ги заравяш в гората и казваш немаш пари .

на каква основа банките  са ти отпуснали тези пари 

Банка ДСК и Общинска банка и едва ли ще фалират скоро

преди 45 минути, plmen88 написа:

Аз съм бил в подобно положение преди 12 години. Запора на заплатата е задължителен. Адвоката не ми помогна, защото по негови думи - няма какво да се направи освен да вкарваш доста пари в банките, докато не ти падне поне запора. Пари от бързите кредити можех да взема (дори и с лошо ЦКР), които ми даваха веднага (и сега има такива - заложни къщи отпускащи пари), но там нещата са доста опасни при събирането им, както и огромни лихви и реших да не си "режа вените" с тях. Решението е - или продаваш, ако има какво да продаваш и вкарваш парите в кредитите или препитаваш години наред със запор. Аз поне минах само с няколко месеца запор.

Как заложните къщи отпускат като трябва да заложа нещо, а аз нямам нищо на мое име

преди 9 минути, Reckitjesok написа:

Как заложните къщи отпускат като трябва да заложа нещо, а аз нямам нищо на мое име

Отпускат пари без физически залог само срещу лична карта. А това, че нямаш нищо на твое име е много хубаво - банките нямат какво да ти вземат, ако се стигне чак до там. Но при заложните къщи е по-специфично, там "колекторската фирма" процедира по-грубо. 

преди 2 минути, Banesc написа:

слагат ти запор и трябва да работиш само в кеш  за да не ти взимат парите 

Което означава без трудов стаж. Има го като вариант, но за в бъдеще не е препоръчително за евентуална пенсия.

току-що, plmen88 написа:

Което означава без трудов стаж. Има го като вариант, но за в бъдеще не е препоръчително за евентуална пенсия.

трябват само 17 години за социална пенсия а на мен са ми нужни 15 но така или иначе няма работа

нямам кредити и не дължа нищо

но съм взел решение да работя само в кеш 

преди 2 минути, Banesc написа:

трябват само 17 години за социална пенсия

Не го оспорвам. Обаче сам се сещаш социалната пенсия колко малко пари са.

преди 1 минута, plmen88 написа:

Не го оспорвам. Обаче сам се сещаш социалната пенсия колко малко пари са.

социалната пенсия е висока

хората просто са свикнали да прахосват пари и им се струва малка

като един приятел вика заплатата ми е малка  1000 лв не стигат

и аз  му казвам е като  шмъркаш кокаин всеки ден няма как да стане 

много народ няма финансова грамотност

или трябва да си намалиш разходите

или трябва да си увеличиш приходите 

тва е положението 

както казва киро брейка да живееш според чергата си 

• Автор
преди 9 часа, Banesc написа:

тогава какво се притесняваш

Как какво, че ще отида на съд и ще имам запор и ще стоя без заплата, на всичко от горе съм сватосан от скоро и с приятелката ми планираме семейство и така, а пари няма никакви. Много ми се иска да се захвана и онлайн нещо, но не намирам такава работа за съжаление

преди 9 часа, plmen88 написа:

Отпускат пари без физически залог само срещу лична карта. А това, че нямаш нищо на твое име е много хубаво - банките нямат какво да ти вземат, ако се стигне чак до там. Но при заложните къщи е по-специфично, там "колекторската фирма" процедира по-грубо. 

Това не го знаех, преди малко отидох до заложна къща до нас, но мъжът се учуди и ми каза че такова нещо няма, отпускали срещу залог. Не знам кои заложни къщи отпускат, покрай моя град, не знам как става процедурата само срещу лична и до каква сума отпускат моля да ме светнеш

преди 9 часа, Banesc написа:

слагат ти запор и трябва да работиш само в кеш  за да не ти взимат парите 

За това си търся допълнителна работа и то онлайн, обаче не намирам такава

току-що, Reckitjesok написа:

Как какво, че ще отида на съд и ще имам запор и ще стоя без заплата, на всичко от горе съм сватосан от скоро и с приятелката ми планираме семейство и така, а пари няма никакви. Много ми се иска да се захвана и онлайн нещо, но не намирам такава работа за съжаление

Това не го знаех, преди малко отидох до заложна къща до нас, но мъжът се учуди и ми каза че такова нещо няма, отпускали срещу залог. Не знам кои заложни къщи отпускат, покрай моя град, не знам как става процедурата само срещу лична и до каква сума отпускат моля да ме светнеш

Отиваш при твоя кредитен експерт и му казваш, че си фалирал и не можеш да си обслужваш кредита. Той ще ти предложи, минимална вноска. Ако си плащал 1000 - нещо от сорта на 300. Ти си дръж на твоето - ако си "търговец" - може и до 80 да стигнеш. Мисля че това е крайният минимум. Само че кога ще го изплатиш...

Каква работа? Какво можеш да правиш?

Как какво, че ще отида на съд и ще имам запор и ще стоя без заплата, на всичко от горе съм сватосан от скоро и с приятелката ми планираме семейство и така, а пари няма никакви.

Това не го знаех, преди малко отидох до заложна къща до нас, но мъжът се учуди и ми каза че такова нещо няма, отпускали срещу залог.

по добре да имаш запор 

заплатата може да ти я дават кеш

заложните  къщи  дават пари срещу залог  според имуществото от 3 % до 15  % лихва и  според сумата колкото повече пари ти дадат лихвата е по- малка

а другото е бързи пари

кретенисимо

дават ти 5000 лв за една година връщаш 6000лв

за 2 години 7000 лв примерно

преди 3 часа, Reckitjesok написа:

Не знам кои заложни къщи отпускат, покрай моя град, не знам как става процедурата само срещу лична и до каква сума отпускат моля да ме светнеш

В Люлин 3 на пазара (под търговския център), в Света Троица на пазара (зад Аладин), на Лъвов мост - Мария Луиза посока ЦУМ до дюнерите. На тези места съм виждал кредити от заложна къща срещу лична карта.

• Автор
преди 8 часа, Raze написа:

Каква работа? Какво можеш да правиш?

Позабравил съм програмирането, от години насам, а образование нямам, но преди съм се интересувал много. Нали има онлайн търговия или попълване анкети или друго, не знам изброявам предложения само

преди 6 часа, plmen88 написа:

В Люлин 3 на пазара (под търговския център), в Света Троица на пазара (зад Аладин), на Лъвов мост - Мария Луиза посока ЦУМ до дюнерите. На тези места съм виждал кредити от заложна къща срещу лична карта.

Не съм от софия съжалявам, ако е разрешено да се споменава тука града

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.