Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skoda Superb III проблем с мощността и ускорението

Featured Replies

• Автор
преди 39 минути, Коркодила написа:

То така се почва с повечето повреди. Първо се проявяват понякога и, ако не се вземе съответно мерки един ден те оставя на пътя. Едно знам със сигурност. Тоя вагаджия дето си бил последно е Глупак! А съм повече майстор от него. Как може да ти каже, че проблема е от изпарителя?! И да включваш на N и да даваш газ. Автоматичната кутия в движение не трябва да се пипа! Търси специалист по турбокомпресори, който да тества колата в движение. Аз ще ти кажа как тествам без никаква диагностика турбото да ли е наред. На световар като светне зелено педала на газта до долу, не ме ли залепи за седалката турбото е фира. Иначе турбото може да бъде свалено и замерено на специален апарат и може от майстор да бъде прегледано механически в какво състояние. То може и да е като моя случея да е почнало да ръждясва и да въпрос на време да те остави. Но задължително да бъде прегледано от Турбо Сервиз

Мерси за съвета! Ще направя тест утре.

преди 42 минути, Ant1Lamer написа:

На моята преди доста пъти преди да изчистя турбото така забиваше без грешка, не знам сега тази като е по - нова как е и какво е положението, попринцип забива на 5-6 на по - ниски предавки не, за да видиш качи я някъде  на дълго и я опъни  по - продължително да видиш дали ще забие на 5 или 6-та, педала до долу и ще си покаже

Ще го пробвам още утре! 

• Отговори 75
  • Прегледи 13,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Коркодила
    Коркодила

Ако проблема е механичен какви грешки да ти дава……. Тия разбират от коли колко деди ми от китара. Колата трябва да бъде закъчена на диагностика, ама в движение. Там може да се проследи натоварването и

• Човече, само в Еуратек за тези работи. Не си прави майтап с колата, неофициалните сервизи имат глупави китайски диагностики и често са с неточен софтуер. Като искаш вярна диагноза, питаш производителя

• Спиралата е знак за подгревните свещи.

Публикувани изображения

преди 1 час, TheFallenOne написа:

Мерси за съвета! Ще направя тест утре.

Ще го пробвам още утре! 

Наистина ще се радвам да оправиш колата. Но, ако не намериш решение при по-евтините майстори отиди при про-тата, където те пращат. Ще се радвам да си оправиш колата и да споделиш как е оправена.

Като си дал 30 бона за кола, закарай си я в дилърския сервиз и там да му мислят. Все пак там хората са минали някъв вид обучение, а не са ги пуснали да работят така както са ги хванали от гората.

PS: Според мен има някъде недостиг на въздух и колата се дави.

на 7.08.2023 г. в 11:01, Коркодила написа:

И ти си се чудил със сигурност, когато си го видял. Виждал съм на това да се шашкат хора 30 години зад волана. Реално на някои коли работи перката до 5 минути след гасенето, когато топлината на двигатела е достигна в момента  определени градуси. Точно за да го охлади. 

Да, то зависи от колата. Има такива с 10 степени, съответно различни обороти вдигат. Мойта кола, като се включи вентилатора, около 20 секунди кара и после спира. Предполагам, защо решетката е по-голяма и влиза повече въздух.

• Автор

Здравейте! Само да докладвам. Днес покарах по тангентата малко на ръчен режим като карах на 4-та с 120 км в час да продуха. Колата на Околовръстното посока Люлин ми влезе в авариен режим бях на 3-та предавка ръчен режим преминах на Директна и не можа да отлепи. Не съм включвал климатика. Нищо не излезе на таблото. Отбих отстрани, звъннах на този Вагаджията, той ми каза да му докладвам, като го направи и каза, че каза скоростната кутията на 90 процента вероятност влиза в режим. Защото като се отбих включих на P и изгасих колата. Изчаках малко секунди, запалих я, включих на Директна, подадох газ и тя не иска да тръгне (сецаше, придърпваше) и угасна. Изчаках две минутки стартирах, включих на Директна и тръгнах без проблем. Дали според Вас може в кутията да е проблема? Наистина не ми се ходи в Еуратек, защото там ще ми одерат кожата. Може би не съм попаднал на читава кола и трябва да я разкарам. Отчаян съм вече...

Ако ти е заминала кутията - лошо. Отиваш, вероятно, на четирицифрена сума. За това не харесвам автомата. А маслото на кутията смени ли като взе колата? Чел съм, че автоматите могат да прегряват.

преди 39 минути, TheFallenOne написа:

Може би не съм попаднал на читава кола и трябва да я разкарам. Отчаян съм вече...

И като я разкараш тая, ще вземеш нещо друго и там ще имаш нещо за правене. Кола без забележки - само в магазина!

• Автор
преди 5 минути, *S197* написа:

Ако ти е заминала кутията - лошо. Отиваш, вероятно, на четирицифрена сума. За това не харесвам автомата. А маслото на кутията смени ли като взе колата? Чел съм, че автоматите могат да прегряват.

Сменено е маслото още при взимането на колата, да. Нито рита при смяна на предавките, нито нищо. По принцип майстора ми каза, че ако в турбото беше проблема, колата щеше да може да развие до 80 км в час. Тя постепенно намаля, докато не спреш.

преди 3 минути, TheFallenOne написа:

Сменено е маслото още при взимането на колата, да. Нито рита при смяна на предавките, нито нищо. По принцип майстора ми каза, че ако в турбото беше проблема, колата щеше да може да развие до 80 км в час. Тя постепенно намаля, докато не спреш.

Ако проблема е в кутията, дано намериш читав майстор, че това не е лесна работа. Другия вариант е да търсиш скорости втора употреба, ама пък там не знаеш колко ще искара.

Съдеинителя ти също не е евтин: https://dsg-doctor.bg/produkt/lul-syedinitel-dsg-s-tronic-0bh-dq500-7-stepena-avtomatichna-skorostna-kutia/

Тия неща се проверяват преди покупка на кола и се мисли дали ще можеш да я поддържал или не.

• Автор
преди 38 минути, *S197* написа:

Ако проблема е в кутията, дано намериш читав майстор, че това не е лесна работа. Другия вариант е да търсиш скорости втора употреба, ама пък там не знаеш колко ще искара.

Съдеинителя ти също не е евтин: https://dsg-doctor.bg/produkt/lul-syedinitel-dsg-s-tronic-0bh-dq500-7-stepena-avtomatichna-skorostna-kutia/

Тия неща се проверяват преди покупка на кола и се мисли дали ще можеш да я поддържал или не.

Кутията е 6-степенно ДСГ, моя е грешката, че не подчертах.

Майстора ми каза, че може да се намери втора ръка кутия за около 1000-1200 лв.

И също така не знам кое и какво в кутията влиза в авариен режим. Никаква индикация няма. Как така ако кутия влиза в режим, не изписва на таблото? Много е странно. Да не би да е пренаписан нещо софтуера на колата. Кутията е лепена със силикон, отдолу ми показаха. Не знам отваряна ли е, не е ли...Най-вероятно е ремонтирана веднъж. Тя сменя прекрасно предавки, некакви проблемию единствено е тоя режим като влезне и не иска да реагира, влезе ли в тоя режим постепенно намаля, дори ако педала на газта е до долу и някакси се колебае на каква предавка да смени, дали на 3-та или 2-ра и дига малко оборотите и после сменя предавката на по-ниска и така докато не отбиеш и не врътнеш ключа пак. Изключително странно.

Щеше да е в пъти по-лесно ако си пишеше нещо от рода на Gearbox in service mode или Gearbox fault нещо подобноза да се знае със сигурност. На тези модели коли не излиза ли когато кутията е в режим? 

преди 1 час, *S197* написа:

И като я разкараш тая, ще вземеш нещо друго и там ще имаш нещо за правене. Кола без забележки - само в магазина!

И това не е съвсем вярно. Мой бивш колега така си купи чисто нов Супърб от магазина, с всички екстри и насред Европа хвърли кутията по аутобана. Дефект, авариен режим и 1 седмица гаранционен ремонт във Ваг сервиз там. Беше приказка. Ремонтът безплатен, ама пътуването до България и обратно до Германия, за да си я вземе, излезе 4-цифрена сума в евра. Кола на 4000 километра, за 70+ хиляди лева. Ама автомат (DSG), турбо-дизел, 4х4, страхотна, невероятна, Laurin & Klement изпълнение ... все е Ваген. :D Детските болести ги дебнат зад всеки ъгъл.

Човече, за Еуратек си, отвсякъде. Искаш, не искаш - такоз е.

преди 7 минути, TheFallenOne написа:

Кутията е 6-степенно ДСГ, моя е грешката, че не подчертах.

Майстора ми каза, че може да се намери втора ръка кутия за около 1000-1200 лв.

Ааа, ооо, охохо! :) Никакви втори ръце, такова нещо само ново. Втора ръка, я е читава, я пак те чака приключение. Ако ще реставрираш стара кола, на която искаш да ѝ имаш доверие, купувай си нови, оригинални части. Сега, ако е нещо по козметиката - иди-ела, няма драма да е втора употреба. Ама ключов възел в агрегата, който ще те остави на пътя, а може и да ти коства живота (или нечий друг) - не бих те посъветяал да правиш такава глупост.

преди 35 минути, Rammkopf написа:

, ама пътуването до България и обратно до Германия, за да си я вземе, излезе 4-цифрена сума в евра.

Има ниско-тарифни полети по Европата от типа 15 евра в една посока. Кви 4 цифрени суми, какви 5 лева? Поне колата му е била гаранционна.

преди 9 минути, *S197* написа:

Има ниско-тарифни полети по Европата от типа 15 евра в една посока. Кви 4 цифрени суми, какви 5 лева?

Да, ве, ама летището не е на 2 преки от сервиза, а на майка си "в природата", нали се сещаш? Бюджетките не летят и всеки ден. А и за да стигнеш дотам, трябва да се придвижиш с нещо. С влак, например. После трябва да си резервираш полет, най-рано 24 часа преди излитане, иначе цената е чупиглав (както му казаха на летището, понеже той още във влака си беше букнал полет, ама не можело така и цената беше по 10). Затова се налага да преспиш някъде - на хотел. После самолет до България, после транспорт от София дотук, после обратно до София с другата кола, оттам пак самолет, влак, такси, с БЕЗПЛАТНО ремонтираната Шкода до България ... както казах, беше му адското приключение. Върна се, целият пребледнял от нерви и умора. Това, колата ти да те остави на пътя, особено на 1500км от къщи, въобще не си е работа.

А, да, като си прибра Шкодата, после със самолета пак до София, да си прибере и другата кола, която пък беше на платен паркинг. И тя също яде горива, а те струват лев, нали се сещаш?

• Автор

Добре. Утре записвам час за Еуратек за да ми потвърдят, че проблема идва оттам. Надявам се да успеят да кажат със сигурност и също така се надявам с адаптация да може да се реши проблема, ако не ще видя какво ще правя.

https://www.facebook.com/groups/1439175589706047
https://www.facebook.com/groups/990086088533863

Влез в тези 2 групи и питай да ви
дим какво ще ти кажат и за някой читав майстор в твоя регион

преди 15 часа, Rammkopf написа:

Да, ве, ама летището не е на 2 преки от сервиза, а на майка си "в природата", нали се сещаш? Бюджетките не летят и всеки ден. А и за да стигнеш дотам, трябва да се придвижиш с нещо. С влак, например. После трябва да си резервираш полет, най-рано 24 часа преди излитане, иначе цената е чупиглав (както му казаха на летището, понеже той още във влака си беше букнал полет, ама не можело така и цената беше по 10). Затова се налага да преспиш някъде - на хотел. После самолет до България, после транспорт от София дотук, после обратно до София с другата кола, оттам пак самолет, влак, такси, с БЕЗПЛАТНО ремонтираната Шкода до България ... както казах, беше му адското приключение. Върна се, целият пребледнял от нерви и умора. Това, колата ти да те остави на пътя, особено на 1500км от къщи, въобще не си е работа.

А, да, като си прибра Шкодата, после със самолета пак до София, да си прибере и другата кола, която пък беше на платен паркинг. И тя също яде горива, а те струват лев, нали се сещаш?

Мда, голяма врътка описваш... Само не ми стана ясно навръщане защо не си е карал с колата до България, а е резервирал пак полет.

преди 20 минути, *S197* написа:

Мда, голяма врътка описваш... Само не ми стана ясно навръщане защо не си е карал с колата до България, а е резервирал пак полет.

Врътката наистина беше голяма. На връщане, СЛЕД ремонта, си я кара до България. В сервиза са му казали, че проблемът е гаранционен и срокът за доставка на кутията е минимум 1 седмица. Няма проблем, ще я доставят, ще я сменят. На въпроса "Аз къде да спя, тогава, докато ви чакам", германците му казват "Компанията поема 3 нощувки в хотел. Останалите нощувки, колкото и да са те, си ги плащай ти". Затова тръгна с влак до Австрия, защото оттам намери близък бюджетен полет за България. Тук си спа вкъщи, докато изчака онези да му пишат, че са му сменили кутията, после имаше близък полет от София до Германия, та с другата служебна кара до София, остави я на паркинг, летя до Германия, взе си ремонтираната кола, докара си я вкъщи, върна се пак до София и си прибра и другата кола насам. Голяма схема.

Май разправя, че му бяха предложили да му я докарат след ремонта у дома, всъщност, обаче услугата до България се оказала платена и сумата е нещо от сорта, все едно да си купиш камион. Иначе, ако си в Германия - безплатно. Вероятно му я карат с автовоз (няма да ти я докарат на собствен ход, естествено), там си начисляват горива за камиона, амортизации на машината, моточасове, застраховки, пътни такси, заплатата на Мюмюн, дето ще кара автовоза ... и сметката, по европейски ставки, става тежка.

преди 3 минути, Rammkopf написа:

Врътката наистина беше голяма. На връщане, СЛЕД ремонта, си я кара до България. В сервиза са му казали, че проблемът е гаранционен и срокът за доставка на кутията е минимум 1 седмица. Няма проблем, ще я доставят, ще я сменят. На въпроса "Аз къде да спя, тогава, докато ви чакам", германците му казват "Компанията поема 3 нощувки в хотел. Останалите нощувки, колкото и да са те, си ги плащай ти". Затова тръгна с влак до Австрия, защото оттам намери близък бюджетен полет за България. Тук си спа вкъщи, докато изчака онези да му пишат, че са му сменили кутията, после имаше близък полет от София до Германия, та с другата служебна кара до София, остави я на паркинг, летя до Германия, взе си ремонтираната кола, докара си я вкъщи, върна се пак до София и си прибра и другата кола насам. Голяма схема.

Май разправя, че му бяха предложили да му я докарат след ремонта у дома, всъщност, обаче услугата до България се оказала платена и сумата е нещо от сорта, все едно да си купиш камион. Иначе, ако си в Германия - безплатно. Вероятно му я карат с автовоз (няма да ти я докарат на собствен ход, естествено), там си начисляват горива за камиона, амортизации на машината, моточасове, застраховки, пътни такси, заплатата на Мюмюн, дето ще кара автовоза ... и сметката, по европейски ставки, става тежка.

На един автовоз да му я качат, чак да струва много... верно, че зависи от километрите, ама да надали е повече от 1000 лв..

преди 4 часа, *S197* написа:

На един автовоз да му я качат, чак да струва много... верно, че зависи от километрите, ама да надали е повече от 1000 лв..

Нямам представа, човече, историята е отпреди 6 години. Аз само седях, слушах го и не вярвах, че съществува такъв антикъсмет. Честно, мислех, че си прави майтап. Той после купи още една служебна Шкода, само че Rapid. И точно заради тази случка със Superb-а не посмя да купи Rapid-а с автомат - Еуратек му казаха, че това е нисък клас седан и автоматите им нямат авариен режим. Пръснеш ли кутията на магистралата, ще чакаш колесар. Затова - ръчна кутия и да ни е мирна главата, че тази кола я планирахме за доста дълги преходи, непрекъснато. Иначе Superb-ката дойде със 7-степенно DSG с 3 режима, можеш и ръчно да редиш предавките, кутията е с двоен съединител, ала-бала. То само кутията да беше проблемът. Почна да яде антифриз, радарът все по-често се оплакваше от опасност на пътя и неминуема катастрофа, а в 2 часа сутринта по аутобана пред тебе няма никой ... И от друг собственик, но на още по-новия Superb, чувам подобни гадости - на 100 хил. километра започва да яде антифриз и много масла. Пак турбо-дизел, автомат, 150HP мотор. И че яде AdBlue като невидяла, а цената му на този пикоч (буквално) вече е станала тройна и, цитирам, "да ти таковам икономията от дизела".

Та, като виждам колко им е ресурсът на Superb-ите и как много-много не се движат по пътищата, много ми е любопитно в какъв филм е влязъл нашият юнак с неговата покупка.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте, само да дам ъпдейт. Колата сега е в Еуратек и чакам обаждане. Чаках доста време за да отиде там колата от 2 седмици бях записал час. Приемчика ''Общи ремонти'' в Еуратек се държеше малко грубо все едно насила вършеше работата си. Отговаряше с нежелание, не изслушваше. И каза, че малко е под въпрос дали ще успея да открият проблема, имали един майстор само и не се е знаело дали може да се оправи. Щяли да опитат. Нещо съм скептично настроен и за пореден път съм разочарован от тях. Казаха, че не знаели дали на диагностиката ще излезе нещо. Аз ги питах могат ли да покарат колата със свързана диагностика и когато го направи този проблем, да може да отчете нещо на компютъра. Те щяли да видят. ''Щяли'' да видят? Какво е това отношение, кажете ми? В официално представителство? Ако те нямат диагностика и желание да открият проблема на Шкодата, кой да има? И сега имам чувството, че ще ме мотаят дълго време няма да звънят и просто ще кажат, че не могат да оправят колата, както беше с миналата ми кола...

Нямам думи...

преди 2 часа, TheFallenOne написа:

Здравейте, само да дам ъпдейт. Колата сега е в Еуратек и чакам обаждане. Чаках доста време за да отиде там колата от 2 седмици бях записал час. Приемчика ''Общи ремонти'' в Еуратек се държеше малко грубо все едно насила вършеше работата си. Отговаряше с нежелание, не изслушваше. И каза, че малко е под въпрос дали ще успея да открият проблема, имали един майстор само и не се е знаело дали може да се оправи. Щяли да опитат. Нещо съм скептично настроен и за пореден път съм разочарован от тях. Казаха, че не знаели дали на диагностиката ще излезе нещо. Аз ги питах могат ли да покарат колата със свързана диагностика и когато го направи този проблем, да може да отчете нещо на компютъра. Те щяли да видят. ''Щяли'' да видят? Какво е това отношение, кажете ми? В официално представителство? Ако те нямат диагностика и желание да открият проблема на Шкодата, кой да има? И сега имам чувството, че ще ме мотаят дълго време няма да звънят и просто ще кажат, че не могат да оправят колата, както беше с миналата ми кола...

Нямам думи...

Не бързай да се отчайваш. Приемчикът може просто да е някой келеш, дето за нищо не става и по принуда се е нахакал да работи там. И пак му е много, че и там са го взели. Миналата седмица случих на подобен боклик във Виваком. Хора - разни. Съдби - всякакви. Изчакай крайното им становище.

• Автор

Давам ъпдейт по темата. От Еуратек казаха, че на колата й няма нищо. Беше карана 1 седмица от тях и не забелязаха нищо нередно в поведението й. Диагностика е правена , нищо не излиза. Казаха, че единственият вариант, който остава е да се кара колата докато проблема не започне да го прави по-често, не набие грешка на таблото или не се счупи нещо. Това е съвета, който получих от тях.

Нито им излиза грешка в турбото, нито в двигателя, нито в скоростите. Проблема очевидно може да е малък. Карам така, пък да видим…

Благодаря на всички тук за съветите!

преди 15 минути, shishmanovp861 написа:

Като купувате коли втора ръка вие какво очаквате?

Той поне се старае да я оправи, а не просто да се оплаква.

• Автор
преди 46 минути, plmen88 написа:

А направила ли е проблема при тях?

Не. Не го е направил. Карали са я седмица и не са забелязали никаква повреда по колата. 

преди 24 минути, shishmanovp861 написа:

Като купувате коли втора ръка вие какво очаквате?

И новите коли създават проблеми от време на време, така че гаранция няма…

Искрено се надявам да не те лъжат. Да не стане така утре да си подкараш колата и проблема веднага да се прояви при теб за нема и ден, а при тях за цяла седмица не.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.