Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чехия но извън Прага

Featured Replies

Освен Чески Крумлов някой знае ли интересни средновековни и ренесансови градчета в Чехия, как е Оломуц?

Иначе аз като видях това градче Klatovy и направо съжалих, че живят в градче от подобен размер в Нидерландия.

Нидерландското градче е много по-семпло и обрано. Въобще освен Амстердам малко градове си струва да се посетят в Ниската земя.

zahlavi-1500.jpg

174663.jpg

Klatovy-%20muzeum.webp

Направо си личи, че Бохемия е била доста по-богата от Нидерландия някога.

Не знам цитираният чески Крумлов е същият Моравски Крумлов, в който след седмица има рок фест в замъка 17.–19.08.2023.

ROCK CASTLE Festival 2023 program:

Thursday 17. 8.
14:00    festival area opens
15:00 – 15:40    UUHAI
15:50 – 16:35    Tri State Corner
16:50 – 17:40    Serenity
18:00 – 19:00    Rage
19:20 – 20:20    Gloryhammer
20:40 – 21:40    Beast In Black
22:10 – 23:40    U.D.O.
00:00 – 01:00    Skálmöld
02:00    festival area closes

Friday 18. 8.
10:00    festival area opens
11:00 – 11:45    Rimortis
11:55 – 12:40    Eagleheart
12:50 – 13:40    Evenflow
13:55 – 14:45    Ye Banished Privateers
15:00 – 15:50    Dalriada
16:10 – 17:00    Nervosa
17:20 – 18:20    Evergrey
18:40 – 19:40    Visions of Atlantis
20:00 – 21:10    Alestorm
21:50 – 23:20    Hammerfall
23:50 – 01:00    Twilight Force

Sobota 19. 8.
10:00    festival area opens
11:00 – 11:45    Gate Crasher
11:55 – 12:40    SkyEye
12:50 – 13:40    Fortress Under Siege
13:55 – 14:45    Osyron
15:00 – 15:50    Dragonhammer
16:10 – 17:00    Frozen Crown
17:20 – 18:20    Dynazty
18:40 – 19:40    Brainstorm
20:00 – 21:10    Doro
21:50 – 23:20    Amaranthe
23:50 – 01:00    Serious Black

The program may change!

Иначе миналия месец бях за четвърти път на рок фест във Vizovice. И тази година не ми остана време да видя подобно градче до Злин - Кромержиж (Kroměříž).

преди 13 часа, Acho5 написа:

Освен Чески Крумлов някой знае ли интересни средновековни и ренесансови градчета в Чехия, как е Оломуц?

Иначе аз като видях това градче Klatovy и направо съжалих, че живят в градче от подобен размер в Нидерландия.

Нидерландското градче е много по-семпло и обрано. Въобще освен Амстердам малко градове си струва да се посетят в Ниската земя.

zahlavi-1500.jpg

174663.jpg

Klatovy-%20muzeum.webp

Направо си личи, че Бохемия е била доста по-богата от Нидерландия някога.

Точно пък Амстердам най-не си струва да се посети в Нидерландия. Освен, ако не си фен на платената любов и ганджата.

Ако искаш да видиш хубава архитектура, може да постиш градове като Грьонинген, селата на провинция Хелдерланд, малката Венеция и доста са местата. 

Моля те, живях няколко години там, мислиш ли че не съм бил в Гронинген и един куп други градове? Там с влак се отива навсякъде.

Дания е също толкова малка като територия, а като население още по-малка. Но имат много по-големи разлики в архитектурата между едно малко градче и друго такова малко градче. Доста по-голямо разнообразие като цяло. Пак е толкова плоска, зелена и дъждовна, но е доста по-красива страна.

Съжалявам, че не отидох там вместо в Холандия. Като се сетя и ме хваща яд, чак ми се реве направо.

Абе щом ми похвали умрелия Амстердам  ми е ясно колко ти разбира главата от архитектура. Самите холандци никога не ходят там. Той е атракция само за туристи, които искат да пушат ганджа и да еват на витрините.

Не го хваля, просто казвам, че е по-различен от другите. А другите им градове са копи пейс един на друг.

Дания е само с един по-голям град - Копенхаген и пак между техните малки градчета има повече разнообразие и разлики в архитектурата.

В скапаната Нидерландия като си видял един град няма нужда да виждаш другите - все еднакви къщи, канали и дори настилки и паважи са навсякъде.

Прекалено типизирано. И като прибавиш, че е равна цялата странат е прекалено еднообразна. Тя и Дания е равна, но поне градовете й изглеждат различно един от друг.

У нас в България също не можеш да объркаш Правец, Мездра, Мелник и Айтос примерно нито като паважна настилка, нито като архитектурни стилове.

Но нека не мърсим темата за страна с красиви градове като Чехия с такава с грозни такива като Холандия.

Ето ти сравнение на подобен като население и големина индустриален център в Нидерландия за сравнение спрямо Клатови в Чехия горе. Клатови е пищен и интересен град в сравнение с това еднообразие и скучна сивота. На всичкото отгоре и настилките по повечето холандски улици са със същите сивеещо червени тухлички, доста потискащо. Приликата със сградите в Освиенцим е потресаваща:

Wageningenmarketplace05150001.JPG

• 4 седмици по-късно...

Всъщност Дания освен по-разнообразната архитектура, варираща между различните градове има и това, които Нидерландия няма:

4d1a40a2611832572d0e6b50e6b16d9e966b3b7d

20211014_115233-2.jpg

219778_Mns_Klint.jpg

274596_Stevns-Klint.gif

• 2 седмици по-късно...

Бил съм няколко пъти в Чехия. Пътуване с кола из Европа за седмица като екскурзия . Мисля 3 пъти бях там и последно беше 2013 г. В провинцията е прекрасно, много хубави местни пивоварни, бира и мезета - прекрасни, последно бях на границата Чехия-Словакия и в местното хотелче- мотел-страноприемница освен треторазряден футболен отбор на тренировки по договор, хотела беше пълен с германци и австрийци, само ние българи. Представете си германци и австрийци на алкохолно (бирен)-гастрономич. туризъм !

Обиколил съм почти цяла Централна и Източна Европа,по-голямата част от Западна, не съм бил във Франция, само тя ми се губи. Бил съм с пакет-туристически в Барселона, другаде в Испания, островите в Португалия в Обед.Кралство. В кралството посетих всички Важни места имащи отношение към науката , прогреса и кралското дружество.

Франция.....................болен съм и .............. може и да не преживея пътуването- някой да разказва.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.