Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за ССД

Featured Replies

Трябва ми за машината от подписа ми, но обмислям ското да сглобя нов компютър с уиноус. Та молбата ми е ако може да ми препоръчате ССД 512 гб или 1тб ако е крайно нужно , който  впоследствие да е адекватен и за новата машина ако е възможно за да не купувам отново. Ще се ползва за програми за графична и видео обработка предимно. Естествено на първо място ми е надежността, но и скорост няма да откажа .

На старата машина, не може да се добави директно ssd nvme.

При новите платформи се поддържа nvme от дъното.

В този случай погледни SATA SSD.

Например Samsung 870 Evo plus 1TB, е добър избор.

Да, ама при положение, че новата платформа най-вероятно ще поддържа NVME SSD, е безсмислено. То и в момента има някакво Adata, доколкото виждам, защо е нужен втори диск?...

• Автор
преди 15 минути, Mr. ?? написа:

На старата машина, не може да се добави директно ssd nvme.

При новите платформи се поддържа nvme от дъното.

В този случай погледни SATA SSD.

Например Samsung 870 Evo plus 1TB, е добър избор.

Няма ли някакви преходници ?

преди 13 минути, Rudy M. написа:

Да, ама при положение, че новата платформа най-вероятно ще поддържа NVME SSD, е безсмислено. То и в момента има някакво Adata, доколкото виждам, защо е нужен втори диск?...

Защото е много малък вече 240гб не стигат. Не ми се купува сега ссд и след някой друг месец пак да купувам, затова ако има вариант само 1 ссд да взема.

преди 1 час, gibson58 написа:

Няма ли някакви преходници ?

Има, нещо такова например - Makki M2 NVMe SSD към PCI Express 3.0 4x .

Имаш ли свободен слот на дъното?

Не всички преходници pcie и дъна предполагат бутване на ОС, като се монтира ,nvme на него.

Nvme pcie 3.0 е е поне 3-4 пъти по бързо от стандартното SATA SSD.

При SATA SSD сравнен с nvme pcie 3.0, диска разликата е в порядъка на 2-3 секунди по бързо зареждане на игрите в полза на nvme.

Повечето нови дъна имат два, или повече слота за nvme дискове.

• Автор
преди 6 минути, Mr. ?? написа:

Не всички преходници pcie и дъна предполагат бутване на ОС, като се монтира ,nvme на него.

Nvme pcie 3.0 е е поне 3-4 пъти по бързо от стандартното SATA SSD.

При SATA SSD сравнен с nvme pcie 3.0, диска разликата е в порядъка на 2-3 секунди по бързо зареждане на игрите в полза на nvme.

Повечето нови дъна имат два, или повече слота за nvme дискове.

...и тука вече стана сложнооо :D. A преход към САТА просто няма ли? Нищо че няма да му ползвам цялата скорост на тази машина, другата ще я ползва. С това няма ли да стане?

преди 1 час, gibson58 написа:

С това няма ли да стане?

Не. Ако искаш да ползваш M2 NVME диск, то трябва да е с адаптер за pci-e слот. Дъното не поддържа бутване от такъв адаптер, но има различни варианти как да се излъже и стане, като този пример !

P.S.

Процесора ти е стар и поддържа PCI-E 2ра ревизия линии и диска ще работи на полвин скорост от заявената, като сложиш , че адаптера е само x1 така отиваш на една четърт от половината скорост или просто казано няма да видиш по-големи скорости от 500 MB/s , които са теоритични за интерфейса!

• Автор
преди 3 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Не. Ако искаш да ползваш M2 NVME диск, то трябва да е с адаптер за pci-e слот. Дъното не поддържа бутване от такъв адаптер, но има различни варианти как да се излъже и стане, като този пример !

P.S.

Процесора ти е стар и поддържа PCI-E 2ра ревизия линии и диска ще работи на полвин скорост от заявената, като сложиш , че адаптера е само x1 така отиваш на една четърт от половината скорост или просто казано няма да видиш по-големи скорости от 500 MB/s , които са теоритични за интерфейса!

Значи няма да има разлика с обикновено ссд самсунг ево? устройва ме за тази машина повече не мога да искам. Дори и да и сложа това ево пак ще има същите скорости предполагам? По важното ми е да си го ползва впоследствие за новият копютър.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.