Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за тунер усилвател.

Featured Replies

Здравейте. Въпроса е следния, мога ли да изкарам звук от изхода за запис към касетъчен дек от тунер-усилвателя? Модела е Kenwood KR A3060. Като цяло идеята е следната. Искам да включа компютъра към входа за CD примерно, а изхода за запис към касетъчния дек да вкарам в усилвателя, който е Grundig V7200. Цялата тази работа е защото като включа компа към усилвателя звука е доста тих. Съществуващата конфигурация сега е следната: Компа е включен към едно домашно кино, което служи за предусилвател, а то е свързано към усилвателя. Имам и един тунер Техникс свързан към усилвателя. Та идеята ми е да махна домашното кино и тунера и на тяхно място да сложа въпросния тунер-усилвател Kenwood KR A3060. Слагам ви една снимка как изглежда Kenwood-а от зад. 

3060.jpg

Разрешен от AAUUXX

• Автор

Да така изглеждат. Въпросния грундиг е крайния усилвател. Ползвам предусилвател за да усиля звука от компютъра. Значи от TAPE REC мога да свържа Кенлууда с Грундига? Въпросния изход от Кенлууда би трябвало да минава през потенциометъра?

Ааааа, чак сега ти разбрах идеята. Значи изобщо няма касетен дек в цялата конфигурация :D 

Не, няма да стане. Сигналът не минава през потенциометъра на Kenwood-а.

В момента как си свързал домашното кино към крайното стъпало?

• Автор

Ползвам едно дървено домашно кина китайско Lenco MDV-7 Има вход аудио, а изхода му за колоните са чинчове. От там прехвърлям звука към усилвателя.

Да, по принцип така се прави. Тоест - трябва да извадиш сигнал от изходите за колони на Kenwood-а. Само че той е 2x50W, и - не знам какво ще се случи ... 

преди 29 минути, dushi написа:

Здравейте. Въпроса е следния, мога ли да изкарам звук от изхода за запис към касетъчен дек от тунер-усилвателя? Модела е Kenwood KR A3060.

Може ,но защо? Включи изхода от компютъра в Grundig V7200.

• Автор
преди 2 минути, AAUUXX написа:

Може ,но защо? Включи изхода от компютъра в Grundig V7200.

Звука е тоста тих като го включа директно и за това ползвам домашното кино като предусилвател.

преди 5 минути, Rudy M. написа:

Да, по принцип така се прави. Тоест - трябва да извадиш сигнал от изходите за колони на Kenwood-а. Само че той е 2x50W, и - не знам какво ще се случи ... 

То и Lenco то не е по силно ама върши работа. Искаш да кажеш, че мога да си направя кабел от едната срана с чинчове, а от другата да ги в ключа в Кенлууда все едно му включвам колони? 

преди 25 минути, dushi написа:

Звука е тоста тих като го включа директно и за това ползвам домашното кино като предусилвател.

Нужен е предусилвател или по качествена аудио карта/ DAC с 2V RMS аудио изход. Качеството на звука е ниско по начина който използваш за свързване. Свързване от изхода на НЧУ на домашното кино към вход на друг НЧУ може да доведе до дефект за двата НЧУ.

• Автор
преди 7 минути, AAUUXX написа:

DAC с 2V RMS

Може ли някой пример за такъв модел? Лично аз не разбирам много от такъв тип техника. Ползвам вградения звук на дънната платка, като там са свързани две колонки Лоджитех, най-обикновени. Също така от компютъра към усилвателя звука идва от USB dac. Преди време един специалист ми обясни, че напрежението на изхода за звук от компютъра е по-ниско  от това на тунера или CD плеара и за това звука е по-тих. Та от там и системата която съм вързал. Ако има някое устройство, което да ми предложите ще съм Ви благодарен.

преди 2 минути, dushi написа:

Също така от компютъра към усилвателя звука идва от USB dac.

Какъв е дака -марка ,модел ?

преди 3 минути, dushi написа:

Преди време един специалист ми обясни, че напрежението на изхода за звук от компютъра е по-ниско  от това на тунера или CD плеара и за това звука е по-тих.

Правилно е това ,освен това драйверите на аудио картите relatek също способстват за ниското ниво на звук ,loudness от опциите в контролния панел на релатек в някой случай подобрява ситуацията до някъде.

преди 7 минути, dushi написа:

Може ли някой пример за такъв модел?

Най евтин вариянт е с предусилвател кит ,избора може дори да е с еквалайзер ,но трябват познания за направата на захранване към него и сглобяването му.

PS: Monitor входа на Grundig V7200 следва да е с по висок предусилвател от другите входове.

• Автор

Марката и модела е незнаен китайски толкова, че са му обърнали кутийката като са го сглобявали, слагам снимки. Иначе фабрично произведено устройство намира ли се. Преди доста време бях попаднал на един USB dac в алиекспрес, който беше с потенциометър. Обаче като той усилваше само изхода за слушалки, а не RCA изхода. Ще има ли някакъв ефект от такъв тип устройство, като ползвам изхода за слушалки свързан към усилвателя. 

IMG_20230823_131927_618.jpg

IMG_20230823_131910_345.jpg

• Решение
преди 14 минути, dushi написа:

Марката и модела е незнаен китайски толкова, че са му обърнали кутийката като са го сглобявали, слагам снимки.

Да, жалко че няма как да видя спецификация.

преди 14 минути, dushi написа:

Иначе фабрично произведено устройство намира ли се.

USB DAC Varna  доста сполучлив и с добър звук.

С високо изходно ниво 2.3V RMS ,ако проявиш интерес може да направиш запитване към създателят им в линка за повече информация.

https://audioplatinum.com/продукти/19-сглобени-модули/102-usb-dac-varna-4t-6

преди 10 минути, dushi написа:

Намерих кутията и някакво упътване. 

IMG_20230823_134859_601.jpg

Ниско качество на снимката, не се чете спецификацията какво пише.

PS: вижда се че има изход за слушалки ,опитай през него ,възможно е да има по високо изходно ниво от това през RCA.

Готово изделие предусилвател с изход за грамофон и AUX.

https://vikiwat.com/stereo-predusilval-aamp2402bk-2-kanala-20hz-20khz

преди 1 минута, dushi написа:

Тази трябва да е по-добра.

IMG_20230823_140635_044.jpg

Да ,сега се вижда ,ако изхода е един и същи за RCA и слушалки е слаб наистина.

Още един предусилвател ,но е с по слаб изход 1,8V , а горния го нямат наличен вече.

https://vikiwat.com/stereo-predusilvatel-aamp2411bk-2-kanala-20hz-20khz-nedis

Спецификация:

Screenshot_2023-08-23-14-18-04-763.jpeg

• Автор

Така като гледам това във Викиват трябва да търся устройство над 300 mv. Въпроса е как да разбера на кой изход колко е. На моя дак има четири показателя, как да знам кой на кой изход е? 

преди 1 минута, dushi написа:

Така като гледам това във Викиват трябва да търся устройство над 300 mv. Въпроса е как да разбера на кой изход колко е. На моя дак има четири показателя, как да знам кой на кой изход е? 

Показателите са според импеданса на слушалките ,няма показания за RCA изхода.

На този от викиват пише 1,8V  ,за втория модел ,първият го няма наличен ,като първия има и RIAA за грамофон който няма да ти е полезен за което ще го ползваш,а другия му изход е AUX като те са стандарт до 2V RMS.

• Автор

Благодаря за съветите. Мисля да си взема този втория и да пробвам какво ще стане. 

преди 4 минути, dushi написа:

Благодаря за съветите. Мисля да си взема този втория и да пробвам какво ще стане. 

Преди това да направиш ,опитай през вградената аудио карта какво ще е нивото. Тази USB мисля ,че не е по качествена от вгадените на дъната аудио карти.

• Автор

Пускал съм го през вградената и е същото като през USB dac-а. Не съм пробвал обаче настройките за loudness. Ще направя проба.

Сетих се още нещо което да направиш преди да купиш предусилвател ,зареди жива Линукс дистрибуция от диск или флашка и пробвай звука дали ще е с нормална сила ,да не би Windows да налага лимитиране на изхода с цел запазване на слуха.

• Автор
преди 2 часа, AAUUXX написа:

Сетих се още нещо което да направиш преди да купиш предусилвател ,зареди жива Линукс дистрибуция от диск или флашка и пробвай звука дали ще е с нормална сила ,да не би Windows да налага лимитиране на изхода с цел запазване на слуха.

ОК. Не съм зареждал жив Линукс, но Win съм, даже имам такъв на флашка. Предполагам мога да намеря жив Линукс. Ще пробвам, но ще е някой друг ден, че в следващите дни ще трябва да хода на работа. 

"Не съм пробвал обаче настройките за loudness"

Настройки за   loudness control няма. Функцията е или включена или изключена. Това е тъй наречената неспособност на човешкото ухо да не чува добре ниски и високи при слаби нива на сигнала. Това го прави самия потенциометър (крива 57 по Флетчер и Мансън) за силата на сигнала, на който освен трите извода може да има още един, два или 3, които може да се комутират с бутони.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.