Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Добър вечер, имам един проблем с нов закупен лаптоп Acer Nitro 5 който опитвам да му инсталирам Windows 10

Featured Replies

когато закача флашката ми изписва, че няма абсолютно никакви дискови устройства във който да се инсталира даденият Windows. Моля помогнете!! 🤣

Това не е модел, а серия. Дай пълния и точен модел. В сайта на acer какво пише за windows 10, има ли драйвери?

Прочети и това: acer nitro 5 an517-54-79l1 windows 10 install — Acer Community

• Автор
преди 6 минути, vlado1985 написа:

Не сте казали как сте записали флашката и с кой инструмент сте я направили да буутва и в биос какви настройки сте избрали.

Флашката е USB DRIVE а попринцип Windows-a Е от сайт на microsoft, Когато я plugg-на излиза само флашката, след като избера с какво устройство искам да инсталирам windows-а ми излиза, че нямам място къде да го съхраня. 

преди 5 минути, Raze написа:

Това не е модел, а серия. Дай пълния и точен модел. В сайта на acer какво пише за windows 10, има ли драйвери?

Прочети и това: acer nitro 5 an517-54-79l1 windows 10 install — Acer Community

Напълно нов е никакви драйвери, дали това е проблема и как да го разреша?

Първо като дадеш точния модел, за да потърсим в гугъл вместо теб дали може да се инсталира windows 10.

Второ, пробвай с windows 11, най-вероятно затова не ти се получава инсталацията.

преди 4 минути, Orwell1984 написа:

Флашката е USB DRIVE а попринцип Windows-a Е от сайт на microsoft, Когато я plugg-на излиза само флашката, след като избера с какво устройство искам да инсталирам windows-а ми излиза, че нямам място къде да го съхраня. 

Ами тя флашката си се отчита като usb drive но въпроса ми беше с кой инструмент я направихте да бъде буутваща и в биос какви настроийки сте избрали.

• Автор

Пробвах и с Windows 11, същият проблем, не ми чете Дисковете в компютъра. 

image.png.7246b6b07fa039e1fd102f9f9c8a31e8.png

преди 3 минути, Orwell1984 написа:

Пробвах и с Windows 11, същият проблем, не ми чете Дисковете в компютъра. 

image.png.7246b6b07fa039e1fd102f9f9c8a31e8.png

Я снимай да видим дяловете с какъв размер са и няма да е лошо да напишеш капацитета на флашката колко е.

Решението е елементарно,вкарай във флашката драйвърите на диска на компютъра,и ще ти ги види,от сайта ги изтегли който са ти нужни,повечето пъти името започва с интел нещо си,и всичко ще ти тръгне по мед и масло,не знам но не си първия който се оплаква от такъв проблем,и защо 10 и 11 нямат драйвъри за m2 ssd тата. Ето ти линка,теглиш,разархивираш,качваш папката във флашката,и по време на инсталацията,даваш да ти зареди драйвъра от там,и ще ти види дисковите устройства. (Драйвъра е за Windows 11 )

https://global-download.acer.com/GDFiles/Driver/IRST Utility/IRST Utility_Intel_19.0.1027.0_W11x64_A.zip?acerid=638115278323157057&Step1=&Step2=&Step3=NITRO AN515-58&OS=ALL&LC=en&BC=ACER&SC=PA_6

• Автор
преди 2 минути, Евгени Богданов написа:

Решението е елементарно,вкарай във флашката драйвърите на диска на компютъра,и ще ти ги види,от сайта ги изтегли който са ти нужни,повечето пъти името започва с интел нещо си,и всичко ще ти тръгне по мед и масло,не знам но не си първия който се оплаква от такъв проблем,и защо 10 и 11 нямат драйвъри за m2 ssd тата. Ето ти линка,теглиш,разархивираш,качваш папката във флашката,и по време на инсталацията,даваш да ти зареди драйвъра от там,и ще ти види дисковите устройства. (Драйвъра е за Windows 11 )

https://global-download.acer.com/GDFiles/Driver/IRST Utility/IRST Utility_Intel_19.0.1027.0_W11x64_A.zip?acerid=638115278323157057&Step1=&Step2=&Step3=NITRO AN515-58&OS=ALL&LC=en&BC=ACER&SC=PA_6

Ще пробвам, Значи тоя лаптоп дето го закупих днеска го взех за брат ми, аз имам същия ама при мене нямаше такъв проблем както казваш по мед и масло ми беше ама явно брат ми е късметлия. Благодаря на всички за обърнатото внимание и отивам да пробвам.

• Автор
преди 47 минути, vlado1985 написа:

Имаме пробив! Само, че има още един проблем, свързан съм към Кабел ама нищо.

image.jpeg

преди 2 минути, Orwell1984 написа:

Имаме пробив! Само, че има още един проблем, свързан съм към Кабел ама нищо.

image.jpeg

Така написано разбирам че си избрал в биос intel rst и си го променил на enabled нали. И вече ти се зарежда нормално драйвера на кой дял да инсталираш системата и си стигнал до стъпката в която те кара да се свържеш към нета има ли опция прескочи ако я има избери я.

• Автор

Да точно така! Незнайно защо няма опция Skip. Жалко, че нямам друг кабел да пробвам 

• Автор

Няма такава опция, Даже опитах чрез Task mngr. Ама виж к'во ми излиза, даже няма WIFI :D
1 shift + F10
2 Изключих Network Connection Flow-a 
3 Излиза ми т'ва: :D

368154263_117548528081937_5768543458802080311_n.jpg

369272473_830344811916436_1717661491836543496_n.jpg

Иска си кабелчето бе, тряа хакам кабел за да намери връзка :(

преди 3 минути, Orwell1984 написа:

Няма такава опция, Даже опитах чрез Task mngr. Ама виж к'во ми излиза, даже няма WIFI :D
1 shift + F10
2 Изключих Network Connection Flow-a 
3 Излиза ми т'ва: :D

368154263_117548528081937_5768543458802080311_n.jpg

369272473_830344811916436_1717661491836543496_n.jpg

Иска си кабелчето бе, тряа хакам кабел за да намери връзка :(

Ама ти вече инсталира системата или не си. Ако е инсталирана вече ръгай кабела и качвай драйверите.

• Автор

Не ми позволява, ръгам кабела първо го идентифицира после пише няма връзка не знам защо

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.