Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Оптични мрежи -инсталация на бързи конектори без сплайс машини.

Featured Replies

Здравейте,

Надявам се да съм уцелил правилния раздел, имам въпрос относно изграждане на оптични връзки, инсталираме мрежи за видео наблюдение. Досега свързвахме близки сгради или с sftp кабел и по далечни с безжични Ubiquiti. Възможно ли е без машина за сплайсване да полагаме оптични кабели и да монтираме пиктейли без да се заваряват? Намирам в алиекспрес много видове fiber cleaver инструменти, но не знам какво трябва да купя. Гледах клипове в които се монтират конектори без заваряване. Ще бъда благодарен за всякакви съвети и насоки, също така ако има и литература за подобни инсталации.

Здраве и хубав ден!

Разрешен от Corvax

• Автор

Благодаря Ви за отговора. Аз също мислех, че е невъзможно, но зададох въпроса защото пред мен служител на Виваком само с машинка за рязане на оптика изряза, почисти и сложи бърз конектор, сплайс машина нямаше. Явно още е нова технология затова още няма много инфо, вече поръчах накрайници за двата стандарта, резачка от алиекспрес и ще видим.   :)

Untitled.jpg

• Решение
на 26.08.2023 г. в 18:50, Емил Костов написа:

Не, не е възможно!

Емо, не се излагай. Точно твойте хора го правят. Пред очите ми. :D

@georgie Може, да. Казва се "студен сплайс", ако искаш да трошиш влакното. Това е като двойна щипкам- едното влакно влиза отляво и се защипва, другото - отдясно, и пак се защипва. Двете влакна физически се посрещат вътре в тази "щипка". Механически не е устойчиво, има мааалко по-голямо затихване от заварката, но е бърз сплайс и е ОК, ако връзката ще е на място, където няма да я тъпчат хора, да я клати вятър и т.н.

Имаш вариант и с бързи конектори (сини, зелени - зависи какво затихване гониш) и да ги събираш в удължителна муфа.

преди 1 минута, Rammkopf написа:

Емо, не се излагай. Точно твойте хора го правят. Пред очите ми. :D

@georgie Може, да. Казва се "студен сплайс", ако искаш да трошиш влакното. Това е като двойна щипкам- едното влакно влиза отляво и се защипва, другото - отдясно, и пак се защипва. Двете влакна физически се посрещат вътре в тази "щипка". Механически не е устойчиво, има мааалко по-голямо затихване от заварката, но е бърз сплайс и е ОК, ако връзката ще е на място, където няма да я тъпчат хора, да я клати вятър и т.н.

Имаш вариант и с бързи конектори (сини, зелени - зависи какво затихване гониш) и да ги събираш в удължителна муфа.

Абе точно не правят тия работи, че после ядат дървото, но така да е! Може някъде да се наложи като временно решение, но не се оставя така.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 49 минути, georgie написа:

Rammkopf, много благодаря, даде ми решение на въпроса!

Винаги е удоволствие. :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.