Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра се изключва сам

Featured Replies

Здравейте, имах стар компютър 10 годишен някъде с Windows 7 реших да го пусна и не тръгваше даваше рекавъри и тнт  син екран 0x000000f4, след това C000021a fatal error , намествах кабели вътре всичко си е наред, няма прах и мръсотия, не е прегрял нещо не става и това е. Реших да го преинсталирам без формат, защото имах важна информация там сложих му windows 10, всичко се получи, но компютъра зпочна да се изключва сам/дори по време на инсталацията се случи/ от самосебе си не знам защо например работи 1 час и спира изведнъж после натискам копчето и не тръгва трябва 10-20 пъти да го натисна или да махам захранващия кабел и да го слагам за да тръгне пак/пробвах с друг кабел проблема продължава/. Понякога се изключва още докато зарежда понякога 1 час или повече работи и тогава понякога след 10 мин съвсем по различно време. На какво може да се дължи това? Дори не мога да го сканирам за вируси като хората исках да пробвам и се изключва точно тогава, понякога работи по-дълго, понякога 5-10мин само. Когато се изключи компютъра свети 1 червена лампичка отпред все едно има някъв ток, но спира не съвсем всичко да изгасне сприта вентилатори всичко но тази лампичка свети. Вечерта ще намеря едно друго захранване и ще пробвам с него ако случайно проблема продължава на какво може да се дължи проблема? Проверка на паметта правих няма проблем и чекдиск.

Виж захранването както вече ти казаха по-горе, погледни и дъното за надути кондензатори, все пак стара машина нищо чудно някой да е сдал багажа, объърни внимание и на температурите ако имаш възможност.

Старо ти е hhd-то, мини на ssd като може да си копираш цялата информация от hdd-то върху ssd с acronis и като стартираш няма да има никаква разлика, но няма да ти изгася от някакви falal error-и. Бавното зареждане е именно от това, че hdd-то ти си отива. Смени го докато е време.

преди 31 минути, Гражданин написа:

Старо ти е hhd-то, мини на ssd като може да си копираш цялата информация от hdd-то върху ssd с acronis и като стартираш няма да има никаква разлика, но няма да ти изгася от някакви falal error-и. Бавното зареждане е именно от това, че hdd-то ти си отива. Смени го докато е време.

Много интересно, тогава защо компютърът изгасва. Може би е заради това, че е комунист. Моля те не пиши глупости в теми, където нищо не разбираш.

преди 30 минути, Гражданин написа:

Бавното зареждане е именно от това, че hdd-то ти си отива. Смени го докато е време.

Как го измисли това? Бавно зареждане може да е поради бавен диск, фрагментация, бавен хардуер и много други неща, преди да се наложи смяна на диска. Без да се види SMART статуса му няма как да се определи с точност.

Относно изключването, на мен ми прилича на прегряване на CPU или GPU. Но това е поредната тема без информация за хардуера.

току-що, Raze написа:

Как го измисли това? Бавно зареждане може да е поради бавен диск, фрагментация, бавен хардуер и много други неща, преди да се наложи смяна на диска. Без да се види SMART статуса му няма как да се определи с точност.

Относно изключването, на мен ми прилича на прегряване на CPU или GPU. Но това е поредната тема без информация за хардуера.

Така, е но такива магарии се случват заради захранване или подути кондензатори. Не изключвам и прегряване, но е по-малко вероятно.

преди 1 минута, Raze написа:

Ами той каза, че компютърът му е на 10 години. Колкото по-бавно зареджда и цикли, толкова по-вероятно да е така. 

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Много интересно, тогава защо компютърът изгасва. Може би е заради това, че е комунист. Моля те не пиши глупости в теми, където нищо не разбираш.

При мен се е оправял проблем с бавното зареждане по този начин.

Така е, много неща може да са. Без допълнителна информация и диагностика няма как да се разбере.

преди 3 минути, Гражданин написа:

Ами той каза, че компютърът му е на 10 години. Колкото по-бавно зареджда и цикли, толкова по-вероятно да е така. 

При мен се е оправял проблем с бавното зареждане по този начин.

Човекът говори за изключване на компютър. Бавното зареждане може да е поради ред други причини.

преди 7 минути, Емил Костов написа:

Човекът говори за изключване на компютър. Бавното зареждане може да е поради ред други причини.

Изключено ли е да му изкара фатална грешка и син екран и да гаси като преди това се е зареждал суууупер бавно и циклил? Или пък не и според теб комунисти ми се привиждат?

преди 14 минути, Гражданин написа:

Изключено ли е да му изкара фатална грешка и син екран и да гаси като преди това се е зареждал суууупер бавно и циклил? Или пък не и според теб комунисти ми се привиждат?

Да, но след това не ПАЛИ, не тръгва дори и 20 пъти да натиска power бутона или пали на магия! Това от бавен или проблемен хард не се получава. Получава се от проблемно захранване или от подути кондезатори на дъното, видеокартата или в самото захранване. Колкото до тия грешки дето ги изкарва, те са резултат от това, че биос или ОС не знаят за какво иде реч. Просто се предполага! 

Ето ти и малко офтопик като шега. 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Днес пък не се е изключвал странно цял ден го държах включен предните дни доста често през минути или часове 1-2. Intel Celeron  E3300/4GB RAM/ 1TB HDD. И стоя в стая без климатик на 30 градуса+едва ли е от прегряване не знам. Компютъра не е забивал или зациклял преди по-бавно си работи, но е сравнително добре дори с уйн 10 се държи добре като се спрат някои анимации и работи. Влизах в event log да видя пише critical error kernel power error occurs when the computer shuts down or restarts unexpectedly нещо такова.

преди 38 минути, gig93 написа:

critical error kernel power error occurs when the computer shuts down or restarts unexpectedly нещо такова.

Това е лог заради неправилно и внезапно изключване на системата. Може да пробваш със сензорите на hwinfo да видиш кой компонент какви максимални температури ще отчете по време на работа.

преди 1 час, gig93 написа:

Днес пък не се е изключвал странно цял ден го държах включен предните дни доста често през минути или часове 1-2. Intel Celeron  E3300/4GB RAM/ 1TB HDD. И стоя в стая без климатик на 30 градуса+едва ли е от прегряване не знам. Компютъра не е забивал или зациклял преди по-бавно си работи, но е сравнително добре дори с уйн 10 се държи добре като се спрат някои анимации и работи. Влизах в event log да видя пише critical error kernel power error occurs when the computer shuts down or restarts unexpectedly нещо такова.

Няма да се изключи докато "системата" не мине през дефектния кондензатор! 

• Автор
преди 13 часа, Емил Костов написа:

Няма да се изключи докато "системата" не мине през дефектния кондензатор! 

задължително ли е да са подути аз не забелязах външно дефектни кондензатори?

viber_изображение_2023-08-29_12-20-00-884.jpg

viber_изображение_2023-08-29_12-20-00-935.jpg

преди 9 минути, gig93 написа:

задължително ли е да са подути аз не забелязах външно дефектни кондензатори?

viber_изображение_2023-08-29_12-20-00-884.jpg

viber_изображение_2023-08-29_12-20-00-935.jpg

Не, не е задължително. Но без мултицет няма как да разбереш. А тества ли с друго захранване?

• Автор

Не можах, защото има някакъв кабел от захранването към видеокартата 6pin connector и на другото захранване нямаше такъв и не тръгва видеокартата без този кабел пробвах да сложа на вградената видеокарта пак не става нищо, и го спрях и свързах старото/мислих, че този кабел не е задължителен, но видеокартата не тръгва без него/

преди 2 минути, gig93 написа:

Не можах, защото има някакъв кабел от захранването към видеокартата 6pin connector и на другото захранване нямаше такъв и не тръгва видеокартата без този кабел пробвах да сложа на вградената видеокарта пак не става нищо, и го спрях и свързах старото/мислих, че този кабел не е задължителен, но видеокартата не тръгва без него/

Ако не можеш да тестваш с друго захранване единственият вариант е да го занесеш в читав сервиз, за да му направят диагностика.

преди 40 минути, Емил Костов написа:

Ако не можеш да тестваш с друго захранване единственият вариант е да го занесеш в читав сервиз, за да му направят диагностика.

Най важно е да е читав, че като се сетя на какви "специалисти" съм попадал и то в сервизи с имена на големи комапнии, лошо ми става.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.