Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

В Министерството на образованието (МОН) обмислят българският да се изучава като чужд език от децата, за които той не е майчин.

Featured Replies

В МОН обмислят българският да се изучава като чужд език, когато не е майчин | Днес.dir.bg

Поредното безумие или малоумие. Определено Н-то (като наука) не се прилага в това министерство и явно е МО на чужди граждани. 

ОК, премахнаха наборната военна служба, но това вече е премахване на науката в образованието ни. 

Отделно, че съветник на МО (истинското) се е държал агресивно в "Пирогов"

Опасността за сегрегация в България е голяма, а по-опасното е, че тя е към българите, т.е. всички с чужд майчин език и/или небългарско име придобиват повече права. 

• Автор
преди 1 минута, Cocatron написа:

Малоумие!!! А ние си мълчим !!!

Не знам кои сте вие, но определено аз не мълча. Провокирам, и, само отчитам кой ще каже, че говоря глупости. ;) 

преди 4 минути, dioib написа:

Не знам кои сте вие, но определено аз не мълча. Провокирам, и, само отчитам кой ще каже, че говоря глупости. ;) 

Ок, ама вече с тракане на клавиатурата се видя, че нищо не се постига! Оная измет - разни реджепи и коколини ... имат по сто акаунта тук ... и твоето и моето мнение вече не върши работа!

Тук - не, трябва да продължим на площада! Със жълти жилетки! Засега реджепите водят със 100:0.

преди 48 минути, dioib написа:

И като приказваш какво се случва, променят закона или нещо друго може би?

МОН седят седят па кажат на магарето чуш :)

Навремето баба ми казваше: Тези дето за нищо не стават,  ги правят полицаи, попове или даскали. Всяка година им актуализират заплатите на тези даскали, а учениците стават все по-неграмотни като цяло.

преди 6 часа, dioib написа:

В МОН обмислят българският да се изучава като чужд език, когато не е майчин | Днес.dir.bg

Поредното безумие или малоумие. Определено Н-то (като наука) не се прилага в това министерство и явно е МО на чужди граждани. 

ОК, премахнаха наборната военна служба, но това вече е премахване на науката в образованието ни. 

Отделно, че съветник на МО (истинското) се е държал агресивно в "Пирогов"

Опасността за сегрегация в България е голяма, а по-опасното е, че тя е към българите, т.е. всички с чужд майчин език и/или небългарско име придобиват повече права. 

Само че, това е все още предложение и става въпрос за мигранти и бежанци.

Цитат

премахнаха наборната военна служба

И кое му е лошото, че са я махнали?

Две години затвор за младите момчета, които трябва да се хранят от държавния бюджет, плюс още хиляди лентяи военни. Те и без това и сега нищо не правят, а получават наготово заплати от бюджета. 

• Автор
преди 37 минути, _Aumi_ написа:

Т.е. те стават повече в България и имат повече права от българите ли??? 

От това не се ли сещаш кои ще се облажат? Щото е свързано с езика на майките .... Колко майки са с българско самосъзнание??? 

До колко майките в България вече са българки??? 

От какво бягат или някой ги преселва в България??? 

Миграционният натиск към България през 2023 г. – какво да очакваме? - Общество - БНР Новини (bnr.bg)

Ауми ... ти от кое общество си???!!! Това, че говориш български не означава, че си от българското общество. 

Не очаквам адекватен отговор от теб!!! Ползвам те само и единствено като субект, който е със съмнителна идентичност. 

Нищо лично!!! 

преди 1 час, Cocatron написа:

Тук - не, трябва да продължим на площада! Със жълти жилетки! Засега реджепите водят със 100:0.

Мен ми стига, че съм с "жълта книжка". ;) = Който влиза в спор с мен = проличава, че не е с българско самосъзнание. = Затова и ме игнорират и/или врякат да не им репликирам и/или цитирам .... -> Да не им привличам вниманието ... а, реално ги осветявам!!! ;)  Лъсва до колко са "достоверни личности" (платформи). :)  

Достатъчно е, да видя как някои казват, че "говоря" глупости или пък че съм пиян старшина от Сливен!!! :) Че, такова животно "комунист-християнин" нема и прочие и прочие .... :) Или пък, че съм бай Ганьо ... :) и ред други епитети и т.н. :) 

Доволно са ми казвали да се спра!!! Е, не спирам!!! Жив съм още!!! :) 

Бог да пази България и българите. Амин

=> Уви само с молитва мога да помагам вече ..... = Иначе всяко мое действие ще бъде обявено за проява на насилие!!! = Това чакат някои!!! ;) 

п.п. Да напомня, че раздела е и обща култура.

Да се види кой е с обща култура тук!!! 

Кой с какво образование за мен е без значение в случая!!!

преди 33 минути, dioib написа:

Т.е. те стават повече в България и имат повече права от българите ли??? 

Ти ли мисли така, щото аз не съм казала нищо такова!

преди 33 минути, dioib написа:

субект, който е със съмнителна идентичност. 

:lol6: то твоята идентичност е ясна - рамкирал си се и си се маркирал като животно на заколение!

https://www.facebook.com/100056001986281/videos/950883486040761

Това, което искаш, няма как да стане, защото властта е в други ръце. Не си в позиция да искаш каквото и да е право. Правата се дават от народа, тоест от избирателя, а политикът решава какво иска народът.

преди 3 часа, _Aumi_ написа:

И кое му е лошото, че са я махнали?

Две години затвор за младите момчета, които трябва да се хранят от държавния бюджет, плюс още хиляди лентяи военни. Те и без това и сега нищо не правят, а получават наготово заплати от бюджета. 

Абе - ти нормалени ли си????

Който не храни собствена армия - храни - чужда!!!!!

Нинова: Сглобката, наречена правителство, ни обезбългарява брутално!

Цитат

Лидерът на БСП с остра позиция относно промените от Министерството на образованието и науката за изучаването на български език.

"Хора, събудете се. Сглобката, наречена правителство, ни обезбългарява брутално. В Министерството на образованието обсъждат българският език да се изучава като чужд език, когато не ти е майчин", каза Корнелия Нинова.

https://www.dnes.bg/obrazovanie/2023/08/30/ninova-sglobkata-narechena-pravitelstvo-ni-obezbylgariava-brutalno.581206

преди 11 часа, dioib написа:

По-добре "като чужд" отколкото изобщо да не се изучава.

преди 5 часа, _Aumi_ написа:

Не само! В райониге с компактно турско и друго население- малцина говорят български.  И то един български ... едвам се разбира 

• Автор
преди 4 часа, _Aumi_ написа:

Ти ли мисли така, щото аз не съм казала нищо такова!

:offtopic_s:Ауми .... :) Гледай си щастието, защото си зависима и от парите и от тока. :) 

Свикнал съм  с твоите намеци, но не си ангажирай мозъка с друг вид дейност, а прави Любов и хубави работи. Остави на мъжете да си чепкаме проблемите, които не касаят жените и/или джендърите. 

Де си слагаш тр тъ къ тъ??? :) И после сме били насилници .... :) 

....

По темата:

Докато парите са в бивши съпруги и/или любовници на "отстреляни" ще е така!!! = Ще властват не идиотите, а инфантилните. 

Що определени концесии махат, а други остават??? Да дадем и МОН на концесия, а??? Какво ще произведе??? Слуги и/или био-роботи. За какво ни е изобщо ИИ, при положение, че "българките" в повече ползват умни джаджи вместо мозъка си???

Нищо, че: Българката, призната за най-умната жена света, се разминала на косъм със смъртта (blitz.bg)

Те ти какви да българките: Вредни жени!!!! :) 

Иван Вазов - Една българка (liternet.bg) 

преди 13 минути, jhoro написа:

По-добре "като чужд" отколкото изобщо да не се изучава.

Джоре, начина ти на мислене "по-малкото зло" не е уместно. ;)

ОК, БСП-то прави имидж пореден, но то е и в основата на корупция породена от 'червената буржоазия". По-хитрите се изнесоха от БСП. 

Основният проблем е липса на "левица". А, десните го играят "лява китка'. ;) или амбриажжж ... = модерен джен буд и сти га на сила... :) 

• Автор
преди 3 часа, Клонинга написа:

Правата се дават от народа, тоест от избирателя, а политикът решава какво иска народът.

Права не се дават от народа. Народът избира. ;) Друг е въпроса, че на "пазарът" няма неговата "стока" и избира "ментету". = Продава се за тридесет сантимъ в повече!!! Щото по-големиъТ имал значение .... :) 

Анализирай туй!!! Не калкулирай и не се води по стък мистиката на някой!!! 

п.п. Клонингите не могат да синтезират мислите си сами ... мда .... се чакат или нареждане или ко ми е кеф .... 

• 1 година по-късно...

Жена ми е българка,но писането и на български е трагедия.И не,не е от малцинствата,завършила е университет,когато ми пише списък за пазаруване изпадам в екстаз,все едно е рецепта изписана от доктор с 30г практика...

По темата,за някой  Българи,българският език е чужд...

• 4 седмици по-късно...
  • Автор
на 5.01.2025 г. в 1:21, mdn написа:

Чи, кой българин ще желае да изучава български?! Много по-добре се изучава е-нглийския, :) Там каквото и да кажеш = все някой ще те разбере. :)  

на 5.01.2025 г. в 1:21, mdn написа:

Ако смениш "българи" с "български граждани" - тогава съм съгласен.

Не обръщай внимание на @(:IdioibI:) - той е плямпало и сеирджия

• Автор
преди 8 минути, jhoro написа:

Ако смениш "българи" с "български граждани" - тогава съм съгласен.

Не обръщай внимание на @(:IdioibI:) - той е плямпало и сеирджия

Джоре, добре знаеш, че след руския българския е сложен език. ;) 

Принципно руския е по-сложен, защото е прабългарски, т.е. няма славянски езици, а български диалекти!!! 

След като си "начетен", то сподели на какъв език са общували древните траки или по известни от гръцката митология троянци? :) 

Що ли някои са избрали навремето Велико Търново, а не Габрово за столица на България??? = По спомен там се говори "най-правилнияТ" български език. :) 

преди 21 минути, (:IdioibI:) написа:

Джоре, добре знаеш, че след руския българския е сложен език. ;) 

Принципно руския е по-сложен, защото е прабългарски, т.е. няма славянски езици, а български диалекти!!! 

След като си "начетен", то сподели на какъв език са общували древните траки или по известни от гръцката митология троянци? :) 

Що ли някои са избрали навремето Велико Търново, а не Габрово за столица на България??? = По спомен там се говори "най-правилнияТ" български език. :) 

Тези неща нямат нищо общо с темата!

Колкото до Габровския и Велико-Търновския региони - този говор е бил приет за основа на книжовния! Сега обаче ... почти нищо не е останАло.

• Автор
преди 32 минути, jhoro написа:

Тези неща нямат нищо общо с темата!

Колкото до Габровския и Велико-Търновския региони - този говор е бил приет за основа на книжовния! Сега обаче ... почти нищо не е останАло.

Па кой чужденец е добре дошъл във Велик Търновъ? Всеки е "чувал" за Балдуинова кула и едва ли е удачно в нея да се изучава българския. :) 

Я, по-добре отново да "спретнем" "Белене", за начинаещи българи с неизвестен произход и там да го изучават тоя вулгарен език. :) 

В момента има къде "по-модерни" язъци (примерно турския) и за къф чеп е да учим български!? :)  

п.п. Чок, чок, ефенди .... :) (господине) ... :) Афирим "за твоето знание" ... фор бълъкфрийум ленгвичу!!! :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.