Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

От трите по-малкото зло? Теси, Елдом - Матев?

Featured Replies

Здравейте,

В банята ще трябва да сменям хоризонтален бойлер, въпроса е обаче че ще трябва да се съобразя донякъде с куките, защото стената е тухла четворка, а текущите куки са в трегера и съответно ми е по-сигурно така.

Разбира се нищо не пречи да се пробият нови. Имах един Матев който издаде багажа след 17 години - та него ще сменям. Обаче той е от дългите 110см и като изключим през годините колко ядове с реотани, релета, кутиии - каквото се сетиш изкара си.

Та гледам от Теси - да се стои надалеч, и може би елдом били по-добри?

Сега Матев много ги плюят и те, но това ми харесва че са със стъклена вата поне 6 санта.

Като цяло съм ограничен в избора, защото има две константни които трябва да се спазват - изводи отдолу и дясна ел част,

исках Аристон да взимам, но само най-базовия модел им е такъв, но за мое най-голямо учудване - Тедан, Аристон са с планки без да са предвидили за "уши" тоест за директно свързване посредством болт, или поне на схемата е така показано.

Ще се радвам за мнения.

Разрешен от Soviet Soldier

• Автор
преди 2 минути, Ma_ri написа:

Обикновено  се пада, от трите.....най-дългото....:wub:

Зло, имах предвид :)

И аз така знам :Д Хехеехе

Още ли не си я решил тая драма, от февруари? :) Какво стана със Щийбел-а? Да не се скапа? :(

Елдом, ако е с двоен казан - да. Ако е класически балон - по-добре недей. Баш такъв подмених с Ariston тази година, точно когато ти разпитваше за техните VELIS.

• Автор
току-що, Rammkopf написа:

Още ли не си я решил тая драма, от февруари? :) Какво стана със Щийбел-а? Да не се скапа? :(

Елдом, ако е с двоен казан - да. Ако е класически балон - по-добре недей. Баш такъв подмених с Ariston тази година, точно когато ти разпитваше за техните VELIS.

Това е за друга баня колега. В новата баня съм със Стибел.

Ако и тази беше от нулата, пак щях да взема Стибел без да му мисля.

• Автор
преди 12 минути, parmobil написа:

Разгледай и на "Бош" хоризонталните.

Прави ми впечатление много оскъдни модели като цяло при всички бойлери.

Бош са си теси с надпис БОШ, но това е че има само един модел, еле пък хоризонтален.

Ако имате идеи откъде мога да видя повече, споделете.

Трябва ми "ел инсталация" - вляво, тръби отдолу.

P.S. Намерих, но е само 2КВ. https://clima.vip/offer/horizontalen-bojler-bosch-tr1000t-100-hb-tronic/

Искам да е 3-ка.

Благодаря!

• Автор
преди 1 час, quarz написа:

Да, този го разгледах. Като цяло преобърнах нета и извода, който си направих за Елдом е следния - по-голяма изолация спрямо Теси, но пък са с пластмасови тръби на студената вода (Сондата), бързо изстивал итн.

Отделно проблеми с инсталацията (хлабави ел.обувки) и като за капак - това копче на кутията с ел.кабелите.

Иначе това беше модела, който ми "грабна" вниманието.

Като че ли май засега се спирам на този https://vimax.bg/horizontalen-boiler-tesy-modeco-gch-100-47-30-c21-tsr.html

Да, ще има пробиване на една кука и като цяло леко по-обемист и по-къс.

Утре ще го решавам и ще пиша какво съм взел.

Като цяло и ми се иска и не ми се иска да е Матев (заради куките)

Ако трябва да го приоритизирам, избора бил този

1 - Tesy ModECO GCH 100 47 30 C21TSR

2 Матев

3 https://eldominvest.com/bg/product/409.html

Поздрави!

• Решение

Елдом са боклуци. С техен бойлер произведен за Дипломат бях от 2009 до 2015. Първо идва майстор по гаранция, че бе прегорял единия проводник към нагревателя поради лош контакт. Гаранционното им обслужване бе добро, дойде техник буквално на втория ден и го оправи на място. 
Малко след изтичане на гаранцията водосъдържателят протече и се наложи да го изхвърля, но преди това го разглобих. Първото което ми се наби на очи бе, че водосъдържателят стои на една страна спрямо корпуса. При по-нататъшно разглобяване открих заводски шупли в емайла даже по самия фланец, щото от корозия по стените на водосъдържателя не бе останал много. В предната част не бе запълнена с топлоизолационна пяна повече от песя пространство, та чак тогава ми стана ясно, защо водата за час и половина изстиваше. Със сегашния Аристон който взех 2015 и все още служи вярно, се е случвало никой да няма по 2-3 дни в къщата, а като се прибера още да има топла вода. Разликата в качеството е космос! 

Относно крепежите на Аристон, мисля че се сещам за какво говорите, макар да съм с вертикална версия. При аристона нямаше заводски отвори в крепежните стойки, но това не е абсолютно никакъв проблем, винаги може да се пробият при необходимост. Аз обаче тръгнах по друг път, просто взех по-масивни шайби, без да правя каквито и да е било нови отвори. Вече над 8 години нямам абсолютно никакви проблеми, крепи се нормално, работи отлично. 

• Автор

Искам да благодаря на всички включили се в темата.

В крайна сметка реших да не си слагам таралеж в гащите с пробиване на нови куки, я плочката се счупи,

я куката не се хване както трябва - защото в момента с хванати към бетонен трегер, а по-долу е тухла четворка и затова

си взех от търговиите в гр.Пловдив- същия бойлер Матев - пък колкото издържи - нали му дават 5 години гаранция,

хвърлям и нов и те така.

Поздрави!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.