Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изолиране под на мазе в къща

Featured Replies

Здравейте майстори!

Оня ден видях,че има пукнатини по пода на мазето.Реших да ги замазвам но се изненадах неприятно, всичко започна да се разпада.Баща ми навремето е направил някаква замазка с повече пясък и по малко цимент и с дебелина на замазката два пръста и то директно върху пръста.Та питането ми е след като махна боклука и сваля нивото какво се слага за да стане като хората.Молбата ми е да се опише всичко последователно кое след кое се слага като се оказват и марките на материалите,може и от по скъпите все пак си го правя за мен.Предварително ви благодаря.

Съвсем накратко - намери строителна фирма и тя ще направи нещата както трябва!

Щом отдолу е пръст - първо трябва хидроизолация, а отгоре - армирана плоча.

Като ги знам майсторчетата колко са мислещи...

преди 30 минути, КАМАТА написа:

Здравейте майстори!

Оня ден видях,че има пукнатини по пода на мазето.Реших да ги замазвам но се изненадах неприятно, всичко започна да се разпада.Баща ми навремето е направил някаква замазка с повече пясък и по малко цимент и с дебелина на замазката два пръста и то директно върху пръста.Та питането ми е след като махна боклука и сваля нивото какво се слага за да стане като хората.Молбата ми е да се опише всичко последователно кое след кое се слага като се оказват и марките на материалите,може и от по скъпите все пак си го правя за мен.Предварително ви благодаря.

Най- вероятно това е перлитобетон за топлоизолация. Ако няма влага, удряш една циментова замазка от 3-4 см. отгоре и си готов. Може и в торби, готова, само слагаш вода: примерно  https://terazid.com/shop/razstvori-na-cimentova-osnova/c25-cimentova-zamazka/

преди 36 минути, КАМАТА написа:

пода на мазето.

Под външно ниво ли е подът? Как е пръстта на мястото на разкъртването на пода? Суха/полусуха/влажна? Какво е състоянието на стените - сухи ли са? Пукнатините около стените ли са или в центъра?

преди 1 час, КАМАТА написа:

Молбата ми е да се опише всичко последователно кое след кое се слага като се оказват и марките на материалите,може и от по скъпите все пак си го правя за мен.Предварително ви благодаря.

Е ти, като питаш кое след кое се слага и какви материали да си купиш, то не се ли досещаш, че си нямаш на идея какво правиш и в крайна сметка никаква няма да я свършиш.

• Автор

Не е под външно ниво а пръста е полусуха.Три от стените са сухи а на едната има следи от влага навярно защото от тази страна е райграса и се мокри от поливането.

преди 2 минути, insec написа:

Е ти, като питаш кое след кое се слага и какви материали да си купиш, то не се ли досещаш, че си нямаш на идея какво правиш и в крайна сметка никаква няма да я свършиш.

Е то и през 60 година не са имали понятие но все пак са сложили каквото е имало.А в крайна сметка ще я свърша с малко помощ не по зле от талъв велик майстор като тебе.

Значи поне влажната страна трябва външно да се изолира - с дренажна мембрана.
Същата мембрана и на пода в мазата.
12503-image-bf4109b248ead8f27c3634ac1738

Но наистина е по-добре да се свърши от някой, който знае какво прави.

• Автор
преди 13 минути, цър-вул написа:

Значи поне влажната страна трябва външно да се изолира - с дренажна мембрана.
Същата мембрана и на пода в мазата.
12503-image-bf4109b248ead8f27c3634ac1738

Но наистина е по-добре да се свърши от някой, който знае какво прави.

Да съгласен съм че с майстор е по добре по бързо и по скъпо но нищо не може да замени удоволствието да направиш нещо със собствени ръце в родния си дом.Така че слагам мембраната ,а върху нея какво?

преди 3 часа, КАМАТА написа:

Е то и през 60 година не са имали понятие но все пак са сложили каквото е имало.

Да бе, баш през 60- те не са имали понятие как се отлива бетон. :lol6::lol6::lol6: :lol6::lol6:

преди 8 часа, КАМАТА написа:

Така че слагам мембраната ,а върху нея какво?

Ти хубаво ще я сложиш, ама трябва да е отвън до под нивото на основата и над равнището на почвата, за да има ефект. Ако е само отвътре, влагата ще пропълзи по стените нагоре и полза никаква.

преди 40 минути, lupis написа:

Ти хубаво ще я сложиш, ама трябва да е отвън до под нивото на основата и НАД равнището на почвата, за да има ефект. Ако е само отвътре, влагата ще пропълзи по стените нагоре и полза никаква.

Дпугого добре,  ама това - "НАД равнището на почвата" - го забрави!

Мембпаната се слага до ПОД нивото на терена, а най-отдолу се слага и дренажна тръба - да отвежда водата.

"Глупави инженери бол, глупава вода ... няма!" - неизвестен водопроводчик

преди 39 минути, jhoro написа:

Дпугого добре,  ама това - "НАД равнището на почвата" - го забрави!

Мембпаната се слага до ПОД нивото на терена, а най-отдолу се слага и дренажна тръба - да отвежда водата.

"Глупави инженери бол, глупава вода ... няма!" - неизвестен водопроводчик

Е  да, ама за да не попадне почва или пясък в процепа между стената и мембраната, най- отгоре трябва да постави и покриваща защитна лента.

преди 37 минути, lupis написа:

Е  да, ама за да не попадне почва или пясък в процепа между стената и мембраната, най- отгоре трябва да постави и покриваща защитна лента.

Ти тази мембрана- как я слагаш?

Само я облягаш на стената и казваш - "Стой мирно, след малко идвам!"

Хидроизолацията се залепя! А отгоре се прави мазилка - частта над терена.

преди 14 часа, КАМАТА написа:

Та питането ми е след като махна боклука и сваля нивото какво се слага за да стане като хората.

не е боклук а строителен материал

има 2 начина

по- трудния-сваляш 20 см

редиш камъни

отгоре  арматура

9fd8b136f5f8390d69b84e32c47afbec.jpg

и заливаш с бетон

по лесния-начин

нищо не махаш

отгоре изсипваш  баластра или камъни или строителни отпадъци слагаш пак същата арматура и   слагаш бетон

при което пода ще се вдигне според това колко    насип си сложил и колко бетона трябва да е дебел минимум 6 см 

Абе, малоумни строителю! К'во прай с влагата от стената? Ще си прави водопад в мазата, да? Знаем, че ти липсва, ама аре поспри се в техническите теми!

преди 2 минути, Banesc написа:

по лесния-начин

Тия тирета, дет' ги слагаш наляво и надясно и никога на правилното място, нали знаеш къде да си ги поставиш ивън текста?

преди 6 минути, цър-вул написа:

К'во прай с влагата от стената?

ти не си за тук

тия мембрани се слагат  външно не вътрешно

у тая държава всеки самоук майстор 

със същия успех може да сложи найлон но няма файда ще се пропие в стените и ще    падне сградата 

преди 56 минути, Banesc написа:

ти не си за тук 

Не му говори на "ти", а на "вие"! Но не учтивага форма, а просто множествено число. 

Забелязъл съм, че потребител @цър-вул има два вида постове. Едните спокойни и градивни, а другите - злобни. Което ме навежда на мисълта, че двама души пишат от едно име.

Другият вариант е за психиатър.

преди 3 часа, jhoro написа:

Ти тази мембрана- как я слагаш?

Само я облягаш на стената и казваш - "Стой мирно, след малко идвам!"

Хидроизолацията се залепя! А отгоре се прави мазилка - частта над терена.

Зависи за каква мембрана говориш. Ако е дренажна, спомената от цър-вул, е едно, хидроизолационна- друго.

• Автор
преди 3 часа, цър-вул написа:

Благодаря ето за това идеше реч.Гледах ги линковете два пъти не е свръх трудно само копането покрай външната стена ще ме забави но ще повикам малко приятели и ще го изкопаем.С външната стена се разбрах, сега за пода в мазето нещо от този тип с клипчета и да бегам да копувам материалите.

и бетона трябва да ти е колто се може  по сух

това  е била грешката на предишния майстор

бетона  му е бил воден да се само разлива

но  след това започва да се рони 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.