Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Телевизор Philips гаранционен лист

Featured Replies

Здравейте, много моля някой има ли гаранционна карта която може да ми даде да си я копирам или нещо такова? Проблема е че нашите си купиха тел Philips 32PHS6605/12 но са изхвърлили гаранционият лист който е в кашона заедно с него. Телевизора не може да хване телевизия с антена и искам да го върна в кауфланд за ремонт по гаранция, но те не ми го приемат без този лист, иначе си имаме касовият бон. Предполагам че това е някаква универсална гаранция/лист за всички модели, вие как мислите? Затова много моля ако някой има такава да ми пише на Viber, whats up или да ми се обади 0884156555 или тук, но честно тук не влизам много и е по-добре на телефона да се свържем. Благодаря много предварително! 

преди 1 минута, ivokar написа:

но те не ми го приемат без този лист, иначе си имаме касовият бон.

Конкретно в Кауфланд (и на дпуги места) нищо не пишат по гаранционните карти. Въпросния Фискален (касов) бон удостоверява покупката и съответно - срока на гаранцията.

Гаранционната карта е валидна за телевизора с вписан SN в нея. Не може да бъде ползвана гаранционна карта от друг телевизор дори той да е  същата марка и модел.

• Автор
преди 20 минути, jhoro написа:

Конкретно в Кауфланд (и на дпуги места) нищо не пишат по гаранционните карти. Въпросния Фискален (касов) бон удостоверява покупката и съответно - срока на гаранцията.

Как мога да си отстоя това право? В Кауфланд ми казват няма да го приемем без гаранционен лист, от сервиза щели да им го върнат защото те нямало къде да поппълнят извършеният ремонт, нещо такова. В защита на потрбителя дали ще са на моя страна или без гаранционне лист нямам право за гаранция

Ако телевизора не приема ефирна тв ,но приема кабелна ,то проблема е в настройката на каналите - вижте в User manual в раздел "канали"където е описан начина на търсене им.

преди 2 часа, AAUUXX написа:

Ако телевизора не приема ефирна тв ,но приема кабелна ,то проблема е в настройката на каналите - вижте в User manual в раздел "канали"където е описан начина на търсене им.

Това е съвсем отделен въпрос.

преди 2 часа, ivokar написа:

Как мога да си отстоя това право? В Кауфланд ми казват няма да го приемем без гаранционен лист, от сервиза щели да им го върнат защото те нямало къде да поппълнят извършеният ремонт, нещо такова. В защита на потрбителя дали ще са на моя страна или без гаранционне лист нямам право за гаранция

Купил съм доста техника точно от там и всеки път ми казват: "Пазете касовата бележка - това ви е гаранцията!"

преди 2 часа, AAUUXX написа:

Гаранционната карта е валидна за телевизора с вписан SN в нея. Не може да бъде ползвана гаранционна карта от друг телевизор дори той да е  същата марка и модел.

Ти пазарувал ли си там? Изобщо не пишат нищо по картата!

По-евтините неща не ги ремонтират, а направо ги сменят или връщат парите.

преди 1 минута, jhoro написа:

Това е съвсем отделен въпрос.

Купил съм доста техника точно от там и всеки път ми казват: "Пазете касовата бележка - това ви е гаранцията!"

за  кауфландските продукти а филипс не е  кауфландска марка 

преди 9 минути, Banesc написа:

за  кауфландските продукти а филипс не е  кауфландска марка 

Гаранцията е от търговеза, не от производителя!

Много продукти нямат изобщо гаранция от производителя. Стандартната - по ЗЗП - е 24 весеца. Кауфланд дават 36 месеца търговска гаранция

преди 13 минути, jhoro написа:

Гаранцията е от търговеза, не от производителя!

Много продукти нямат изобщо гаранция от производителя. Стандартната - по ЗЗП - е 24 весеца. Кауфланд дават 36 месеца търговска гаранция

гаранцията е от производителя

търговеца е връзката между  производител и  клиент

не продавай на краставичар краставици 

преди 53 минути, Banesc написа:

гаранцията е от производителя

търговеца е връзката между  производител и  клиент

не продавай на краставичар краставици 

Аз, като производител (примерно) никой не ме здължава да давам 2 г. гаранция, но ти като търговец си длъжен! Така, че ДГД

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Аз, като производител (примерно) никой не ме задължава да давам 2 г. гаранция, но ти като търговец си длъжен! Така, че ДГД

Това важи най-вече за производители от държави, извън ЕС!

Едногодишна (1 година) ограничена гаранция на Apple

Цитат

Едногодишната ограничена гаранция на Apple е доброволна гаранция от производителя. Тя предоставя отделни права от правата, осигурени от законите за защита на потребителите, включително, но не само, права, свързани със стоки, които не отговарят на изискванията.
При това положение ползите от Едногодишната ограничена гаранция на Apple представляват допълнение към, а не заместват правата, предоставени от законодателството за защита на потребителите.
Потребителите имат правото да изберат дали да изискат гаранционно обслужване по силата на Едногодишната ограничена гаранция на Apple, или по силата на правата си съгласно законите за защита на потребителите.
Важно: Правилата и условията на Едногодишната ограничена гаранция на Apple не се прилагат към искове по законодателството за защита на потребителите.

преди 43 минути, NewRedDragon написа:

Аз, като производител (примерно) никой не ме здължава да давам 2 г. гаранция, но ти като търговец си длъжен! Така, че ДГД

Къде това

нали търговеца  ще ти каже щом не даваш  гараниция бегай от тука 

за гаранцията се плащат пари

иначе телевизорите  щяха да са по 20  лв 

преди 2 часа, jhoro написа:

Ти пазарувал ли си там? Изобщо не пишат нищо по картата!

По-евтините неща не ги ремонтират, а направо ги сменят или връщат парите.

Гаранцията не е към Кауфланд ,а към оторизиран сервиз на Филипс.

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Ако не си оторизиран от производителя да извършваш ремонт не можеш да дадеш гаранция ,нито да извършиш ремонта ,тъй като няма да имаш база с която да извърлиш ремонтите, както и отчета към производителя за направените ремонти във време на гаранция.

преди 27 минути, Banesc написа:

Къде това

нали търговеца  ще ти каже щом не даваш  гараниция бегай от тука 

за гаранцията се плащат пари

иначе телевизорите  щяха да са по 20  лв 

Kух, като кух пеофил!

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Ако не си оторизиран от производителя да извършваш ремонт не можеш да дадеш гаранция ,нито да извършиш ремонта ,тъй като няма да имаш база с която да извърлиш ремонтите, както и отчета към производителя за направените ремонти във време на гаранция.

Не споря за това! Въпроса е друг - аз "произвеждам" краен продукт, с елементна база от 3-4 различни доставчика - всеки с различни гаранционни условия. Но аз не давам повече от 12 месеца гаранция, а търговеца, който се е навил да ми дистрибутира продукцията в ЕС, е длъжен да даде 24 месеца гаранция към кракния клиент (ако е физическо лице) - това се опитвам да кажа с прости думи. Всичко е въпрос на междуфирмени споразумения, които, клиента не го интересуват! С 

• Автор

Що спорите за глупости? Не се карайте!  Само някой който има такъв гаранционен лист от Филипс искам да ми го даде да го преснимам, това е и ще им го дам в у..тата на Кауфланд. 

преди 47 минути, ivokar написа:

Що спорите за глупости? Не се карайте!  Само някой който има такъв гаранционен лист от Филипс искам да ми го даде да го преснимам, това е и ще им го дам в у..тата на Кауфланд. 

Я се пегистрирай на сайта им - https://www.philips.bg/myphilips#/register-new-product/search - първо акаунт, после регистрация на продукт. Накрая поискай поддръжка от тях.

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Не споря за това! Въпроса е друг - аз "произвеждам" краен продукт, с елементна база от 3-4 различни доставчика - всеки с различни гаранционни условия. Но аз не давам повече от 12 месеца гаранция, а търговеца, който се е навил да ми дистрибутира продукцията в ЕС, е длъжен да даде 24 месеца гаранция към кракния клиент (ако е физическо лице) - това се опитвам да кажа с прости думи. Всичко е въпрос на междуфирмени споразумения, които, клиента не го интересуват! С 

Закона за гаранция на техника в ЕС е 1г за юридически и 2г за физически лица за производителя и той е длъжен да осисигури резервни части за времето в гаранция ,продавача може да повиши гаранцията за своя сметка ,но не може да я намали от посочената в закона.

преди 28 минути, ivokar написа:

Попитайте Philips кои сервизи са оторизирани за извършване на гаранционен сервиз и се обърнете към него с касовата бележка.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Закона за гаранция на техника в ЕС е 1г за юридически и 2г за физически лица за производителя и той е длъжен да осисигури резервни части за времето в гаранция ,продавача може да повиши гаранцията за своя сметка ,но не може да я намали от посочената в закона.

Тъй, де - аз продавама на ЮЛ - с 12 месеца гарнция (търговец/дистрибутор (макар, че има известна ралика м/у двете)). 

ПС: Може за битова техника да има някакви особености! 

ПС2: Последния ми тв филипс, когто падна от 2 м на плочките, се оказа със шаси на Vestel - не знам....

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

ПС2: Последния ми тв филипс, когто падна от 2 м на плочките, се оказа със шаси на Vestel - не знам....

Те много марки телевизори са с шаси на Vestel, но това няма отношение към гаранцията им.

преди 1 час, ivokar написа:

Гаранционната карта е валидна, ако е с попълнен модел и сериен номер на уреда, и печат на търговеца.

Така че преснета бланка не ти върши работа. Иначе, едно време като работех в магазин за техника, сме изхвърляли купища празни такива.

преди 1 час, ivokar написа:

Що спорите за глупости? 

Щото това е основната дейност в този форум. Добре дошъл :cool: 

преди 7 минути, Rudy M. написа:

Гаранционната карта е валидна, ако е с попълнен модел и сериен номер на уреда, и печат на търговеца.

Така че преснета бланка не ти върши работа. Иначе, едно време като работех в магазин за техника, сме изхвърляли купища празни такива.

Това е в магазините за техника.

За Кауфланд ...

преди 4 часа, jhoro написа:

Изобщо не пишат нищо по картата!

• Автор
преди 14 минути, Rudy M. написа:

Щото това е основната дейност в този форум. Добре дошъл :cool: 

Добре влизам в безмисленият разговор :) ТАЗИ ГАранционна карта се е намирала в кашона. Никой при покупката в Кауфланд не ти я попълва!! Това ще го направят сега преди да го изпратят към сервиза! Въпроса е да имаш бланката! Кое не ви е ясно за бога??

Щом нищо не пишат, значи гаранцията е само търговска. И важи само към тях, с касовата бележка. Направилият грешката да си купи телевизор от бакалия не може да се обърне към външен сервиз. 

• Автор

И за да стане още по-интересно ще споделя че имам закрепен Гаранционен лист към касовият бон :)))) Обачеее, това било гаранционен лист на Кауфланд който според думите им е за третата година гаранция която се дава от магазина. В този гаранционен лист обаче пише че се признава рекламация при наличие на него, на касовият бон и на ОРИГИНАЛНАТА гаранционна карта от производителя  :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.