Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подобряване на стара конфигурация.(Ако изобщо може)

Featured Replies

Здравейте.Моя компютър вече е "малко" остарял.Поради финансови причини ми е трудно изцяло нов да взема.Въпроса ми е мога ли да надградя примерно видео карта за да подкарам някоя от новите игри? Примерно Escape from Tarkov, call of duty warzone нещо от този тип.Ясно че не може  на макс и прочие ама поне на ниво да се играят.Или положението е крайно безнадеждно и трябва нов?.А ето в момента и конфигурацията ми.

ОС Windows 10

Дъно ASRock H97M anniversary

Процесор  Intel(R) Core(TM) i5-4590 CPU @ 3.30GHz   3.30 GHz(4ри ядра и 4логически процесори)

Рам 2Х8гб. 

Видеокарта Evga Nvidia geforce gtx 760 2gb

Захранване Cooler master 600w

За съхранение имам един 120гб. ССД диск и нормален 2тб хард диск.

Разрешен от Velcho Andreev

Можеш да смениш процесора с I7 или еквивалентен xeon. Видеокарта също можеш да смениш, въпреки че процесора ще я спъва в повечето игри, пак ще можеш да ги играеш сравнително нормално.

• Автор
преди 6 часа, Velcho Andreev написа:

С какъв бюджет разполагаш.

Не голям около 500лв.

преди 9 часа, Picard написа:

а да подкарам някоя от новите игри? Примерно Escape from Tarkov, call of duty warzone нещо от този тип.Ясно че не може  на макс и прочие ама поне на ниво да се играят.

и сега може да ги подкараш на 40 фпс

а единственото което можеш да направиш е да си вземеш ссд 500 или 1 тв

преди 1 час, Raze написа:

Можеш да смениш процесора с I7 или еквивалентен xeon.

няма смисъл завършена конфигурация е  и не подлежи на ъпгрейд

даже рамта му е в повече 

може да вземе някоя копачка за  100 лв втора ръка и да смени процесора с някакъв  i7  но от къде да намери ще трябва и охлаждане

и идва малко  300 лв на вятъра  за  10-20 фпс отгоре  и качване на сметката за ток 

RX 6600 - чисто нова + i7-4790 = 520 лева.

• Автор
преди 1 час, Banesc написа:

и сега може да ги подкараш на 40 фпс

а единственото което можеш да направиш е да си вземеш ссд 500 или 1 тв

няма смисъл завършена конфигурация е  и не подлежи на ъпгрейд

даже рамта му е в повече 

може да вземе някоя копачка за  100 лв втора ръка и да смени процесора с някакъв  i7  но от къде да намери ще трябва и охлаждане

и идва малко  300 лв на вятъра  за  10-20 фпс отгоре  и качване на сметката за ток 

Call of Duty warzone го пробвах преди време.Минимум на всичко.Беше голямо сечене и заби.Казваш че няма смисъл да наливам пари в тази конфигурация?

Продай процесора, дъното и видеото. Взимаш Ryzen 5500 нов за 200лв. или търсиш втора ръка Ryzen 5500/5600/x за 150-250лв. Дъно примерно - https://www.vario.bg/asrock-b450m-pro4-90-mxb8f0-a0uayz, като им казваш да ти флашнат биоса. Видео търсиш RX 6600 втора ръка с остатъчна гаранция за 250лв.

преди 1 час, Picard написа:

Call of Duty warzone го пробвах преди време.Минимум на всичко.Беше голямо сечене и заби.Казваш че няма смисъл да наливам пари в тази конфигурация?

може да е от друго сеченето  

тая игра иска единствено по- силна видеокарта

иначе средното фпс трябва да ти е 35 и да не се усеща сечене 

както казах   някоя втора ръка  видеокарта по-силна до 100-150 лв макс

софтуерен проблем

или гледам че ссд е само 130 гб

а другия  е твърд диск

иначе не трябва да ти сече с  gtx 760

преди 7 часа, Teemo написа:

RX 6600 - чисто нова + i7-4790 = 520 лева.

и ако   пробелема е в ссд или софтуера

пари на вятъра 

а и  тия игри са онлайн може и  интернета да е нещо

• Автор
преди 9 минути, Banesc написа:

софтуерен проблем

а другия  е твърд диск

пари на вятъра 

Не искаше да зареди текстурите като хората и багясваше. Дава анимацията със скачането от самолета и до там. При падането и до там. PUBG пробвах тя тръгна малко по-добре но пак. И не беше като лаг или нещо такова. ССД е малко да. На него седи само ОС. Игрите и другите неща са от твърдия диск. 

преди 13 минути, Picard написа:

Не искаше да зареди текстурите като хората и багясваше. Дава анимацията със скачането от самолета и до там. При падането и до там. PUBG пробвах тя тръгна малко по-добре но пак. И не беше като лаг или нещо такова. ССД е малко да. На него седи само ОС. Игрите и другите неща са от твърдия диск. 

прилича ми на проблем с драйвера на ведеокаратата

някои видео карти са добри на текстури  а други са добри с друго

преди 1 час, Banesc написа:

софтуерен проблем

а другия  е твърд диск

пари на вятъра 

А бе... Човек ли си, какъв си ?

Колко пъти ? Спри да се обаждаш, в техническия раздел.

ххххххххххх

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

преди 5 минути, Teemo написа:

МНОГО СИ ЗЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

какво имаш предвид  ?

преди 19 часа, Picard написа:

Здравейте.Моя компютър вече е "малко" остарял.Поради финансови причини ми е трудно изцяло нов да взема.Въпроса ми е мога ли да надградя примерно видео карта за да подкарам някоя от новите игри? Примерно Escape from Tarkov, call of duty warzone нещо от този тип.Ясно че не може  на макс и прочие ама поне на ниво да се играят.Или положението е крайно безнадеждно и трябва нов?.А ето в момента и конфигурацията ми.

ОС Windows 10

Дъно ASRock H97M anniversary

Процесор  Intel(R) Core(TM) i5-4590 CPU @ 3.30GHz   3.30 GHz(4ри ядра и 4логически процесори)

Рам 2Х8гб. 

Видеокарта Evga Nvidia geforce gtx 760 2gb

Захранване Cooler master 600w

За съхранение имам един 120гб. ССД диск и нормален 2тб хард диск.

Имаш няколко предложения - на @Velcho Andreev мисля че е най - добре. За 700-800 кинта, може да си сглобиш приличен компютър.

Което и да избереш, само не слушай брат Винкеларий - ще те омотае...

Трудна работа с това дъно.

Аз бих проверил за себе си цените на ъпгрейда и дали си струва.

1. Най-добрият процесор, според мен, е   I7-4790K 

2. Рамта я дават до 1600 честота, но ако са извадили някой нов биос навремето и дъното има възможност, може и на повече да подкараш.

Разбира се, трябва да е съвместима с интел ХМП 1.3.  Та и от там може да се забърза малко евентуално.

Трябват вероятно нови стикове на 1866 Мхц или повече при овърклок.

3. Това ССД бих го сменил с например Самсунг ево  870 Поне 500Гб с поддръжка на  РАПИД МОД - вдига малко производителността все пак.

Друга алтернатива е да се инсталира М2 ССД през ПСИ слот на дъното, чрез адаптер.  Може и да е доста проблемно, ако изобщо се получи.

4. Нова видеокарта с 4 Гб рам ще е добре, но в дадената ситуация, не съм убеден, че ще видиш особен прираст, но да ще има.

Та направи си сметка, доколко си струва, огледай се за части втора ръка и си прецени.

Според мен няма смисъл. Освен ако всичко това няма някаква силна сантиментална стойност.

преди 2 часа, Teemo написа:

ххххххххххх

Пийнал си е и трябва се обади.

преди 4 минути, HULK12345 написа:

1. Най-добрият процесор, според мен, е   I7-4790K 

Стига това евтино и орязано дъно да може да го подкара на оптималните честоти, което е доста съмнително.

преди 5 минути, HULK12345 написа:

2. Рамта я дават до 1600 честота, но ако са извадили някой нов биос навремето и дъното има възможност, може и на повече да подкараш.

С това бюджетно дъно шанса е < 0!

преди 5 минути, HULK12345 написа:

3. Това ССД бих го сменил с например Самсунг ево  870 Поне 500Гб с поддръжка на  РАПИД МОД - вдига малко производителността все пак.

SSD никакво влияние не оказва при игрите, независимо какво е. А това rapid ползва паметта за кеш и реално нищо не подобрява.

преди 6 минути, HULK12345 написа:

Друга алтернатива е да се инсталира М2 ССД през ПСИ слот на дъното, чрез адаптер. 

Абсолютно безсмислено в случая.  Още повече, че и дъното е

Цитат
  • 1 PCIe 3.0 x16, 2 PCIe 2.0 x1

преди 7 минути, HULK12345 написа:

Нова видеокарта с 4 Гб рам

Откога RAM паметта е критерий за производителността на видеокартата?

Майсторе, трябваше по-рано да се обадиш.

Аз просто минавам от тука и се опитах да помогна, доколкото може.

Поне нещо.

Не се ебавам.

Знам, че си на Ти много повече. И уважение!

преди 1 час, Raze написа:

SSD никакво влияние не оказва при игрите, независимо какво е. А това rapid ползва паметта за кеш и реално нищо не подобрява.

На този стар компютър няма да се учудя ако и HDD е стар, а това почти сигурно означава, че и "стърже". Застърже ли харда, игрите ще вървят на снимки

• Автор

Благодаря за отговорите.Явно ще трябва да мисля за нов компютър. И ще трябва да си блъскам главата какъв да взема.Ще потърся накоя сходна тема да видя дали има нещо полезно като инфо.

Ryzen 5500 нов или 5500/5600/x втора употреба. Дъно https://www.vario.bg/asrock-b450m-pro4-90-mxb8f0-a0uayz ново или търсиш b450/550 втора употреба. Само гледаш да е съвместимо с кутията и ако е b450 трябва да ти флашнат биоса. Рам https://www.vario.bg/gskill-ripjaws-v-dimm-kit-32gb-f4-3600c18d-32gvk. Видео RX 6600 втора употреба с остатъчна гаранция. Като продадеш твоите дъно, процесор, рам и видео ще се доближиш до твоя бюджет.

• Автор
преди 7 часа, Velcho Andreev написа:

Ryzen 5500 нов или 5500/5600/x втора употреба. Дъно https://www.vario.bg/asrock-b450m-pro4-90-mxb8f0-a0uayz ново или търсиш b450/550 втора употреба. Само гледаш да е съвместимо с кутията и ако е b450 трябва да ти флашнат биоса. Рам https://www.vario.bg/gskill-ripjaws-v-dimm-kit-32gb-f4-3600c18d-32gvk. Видео RX 6600 втора употреба с остатъчна гаранция. Като продадеш твоите дъно, процесор, рам и видео ще се доближиш до твоя бюджет.

Благодаря,но сигурно ще гледам нещо на изплащане ново да си взема.Тази конфигурация я взех навремето около 2014г. и ми служи добре докато не поисках да играя по-нови заглавия.Онлайн игрите който играех тогава и сега вървят ама новите вече куцат. Сега разглеждам сайтове. https://ardes.bg/product/ardes-game-ag0911v2r55500a6650xt16gb1tbnvme-353906

Не си купувай готова конфигурация. Почти всеки сайт дава на изплащане. Колко ти е бюджета за изплащане да ти предложим компоненти. Също може да напишеш марка и модел на кутията ти. Да видим става ли или да ти изберем нова.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.