Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ненормално покачване на тегло

Featured Replies

Здравейте аз съм на 25г. висок съм 185см и от 15 годишен работих тежка физическа работа докато завърша а сега от 5 месеца започнах работа в офис. 10 години бях свикнал на много движение и усилена тежка работа всеки ден.  И преди не бях слаб бях 95кг, но сега съм 127кг качих 32кг за 5 месеца само от по малкото работа. Не съм променял храната и се опитвам да имам повече движение вечер с разходки и вървя до работа и обратно поне 12000/13000 крачки на ден. Ходих при лекаря той каза че просто има промяна в режима ми и за това. Диетолога пък ме хвърли на диета от която нищо не става вече 2 месеца. Някой сблъскват ли се е с такова рязко покачване. Вече не се харесвам пък и шефа също забеляза и отнасям подигравки повече от всякога. Най-лошото е, че жената и харесвам повече така, а аз не се харесвам дебел...

• Автор

Направиха ми пълна кръвна картина но казаха че всичко е в нормите, трябва да призная че качих и малко мускулна маса но 70% е мазнини просто не ме взимат много на сериозно. Лекарите казват голямо здраво момче си не се притеснявай. Ама не мисля че ей така да си 130 кила е нормално.

• Автор

Препоръчайте ми не познавам никого.

Живея в Ямбол, но може и да е в друг град?

Нява такова нещо "ненормално пълнеене"!

Промяната начина на живот - най-вероятно е свързана със СТРЕС. Стресът променя метаболизма и затова килограмите се качват.

Намали стреса, регулирай храната и увеличи движението през почивните дни.

• 1 месец по-късно...
на 19.09.2023 г. в 16:13, Realistmo написа:

Ходих при лекаря той каза че просто има промяна в режима ми и за това.

И правилно ти е казал. След като имаш значително занижена активност е очаквано да натрупаш килограми, а тия крачки, които правиш в обща сметка са нищо. Така че или намаляш калориите, или увеличаваш активността, или комбинация от двете.

Те диатолозите са по-луди от пациентите. Психясали са. 12 хиляди крачки са за пенсионери. Повече движение. Много повече. Ако трябва тичай до работа. Събота и неделя плуване.

на 6.11.2023 г. в 11:28, Коркодила написа:

Те диатолозите са по-луди от пациентите. Психясали са. 12 хиляди крачки са за пенсионери. Повече движение. Много повече. Ако трябва тичай до работа. Събота и неделя плуване.

Диетолозите са станали направо напаст, а диетите религия. С повод и без повод все повече хора залитат в какви ли не чудати диетични съвети и предписания, с които в не малко случаи само си навреждат на здравето още повече.

А 12К крачки, дори не са за пенсионери. Тия, които раздават акъли, че трябвало да се крачи нямат никаква представа от физиологични процеси. Работата е там, че крачкосването е с нищожна интензивност, пък ако ще и по 20 000 на ден да правят, съответно метаболитния отговор е пренебрежим, а нервната система продължава да си спи и хърка. Разбира се с крачки е по- добре, отколкото без тях, но да се очаква, че това е някакво особено повишение на активността, а от там и ще се отслабне, просто няма как да стане. 

В кратце - онези, които искат да отслабнат,  да спрат да мързелуват и да се тъпчат със пици.

на 3.11.2023 г. в 11:54, insec написа:

Така че или намаляш калориите, или увеличаваш активността, или комбинация от двете.

Това за намаляване на калориите е противопоказно!!! Ако пък има затлъстяване, то активността също е противопоказна, защото ще натовари сърцето и т.н. 

Затова и трябва да се види как е метаболизма му!!! И в тоя случай да му се назначи лекарска диета!!! Повтарям лекарска!!! Която диета да го приведе в адекватно телосложение спрямо ръста му!!! 

И съвет: Не ползвай женски диети!!! 

С разходки няма как да свалиш килограми. По-добре при възможност ходи на село и се занимавай със земеделие. Не си давай излишно парите на някой бодибилдинг център. Имаш енергия -> употреби я за някаква странична полза, т.е. ще си отглеждаш качествена храна, а не да си в плен на некачествената която те кара да се чувстваш гладен, а в действително да си сит, защото в повечето "готови" храни има добавки които са вкусни и те предразполагат да злоупотребиш с тях. 

Успех! 

на 10.11.2023 г. в 8:44, dioib написа:

Това за намаляване на калориите е противопоказно!!! Ако пък има затлъстяване, то активността също е противопоказна, защото ще натовари сърцето и т.н.

:lol6:Туй по открития на соц. медицината ли е? И какво препоръча - оди си на село. :lol6::wors: То земеделието нито е активност, нито натоварва сърцето.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.