Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Vivacom IP TV - нов рутер и проблеми

Featured Replies

Здравейте,

закупих си нов рутер след дълго отлагане, този на Виваком просто ми късаше нервите. Всичко е ок с интернета, почти предоден се почувствах, но както винаги има НО ... телевизията не работи. 

В началото не бях пипал настройките на Рутера, директно вързах и даваше Грешка 108001, съответно разговори със съпорта, 2-3-4-5 рестарта на всички устройства, промяна на Мак адрес от тяхна страна, без резултат. Последва заявка за идване на място, обадиха ми се по телефона и ми казаха да сложа Лан 3 примерно да предава IP TV, речено сторено, но от тогава дори не ми показва, че има каквато и да е връзка с устройтвото на Виваком?

П.П. Забравих да спомена, че рутерът е TP Link Archer AX72, 5400

Какви са тези уустроства? Марки, модели? Начератй топологията на самия LAN! Kaкви услуги ползваш от вива? Какъв тип е услугата и т.н

Така написано нищо не може да се каже

Айде пак обвиняваме Виваком. И как рутерът на Виваком ти е късал нервите?

При А1 устройството което дават (мисля че се казва ONT) е за телевизия и интернет и закачането на собствен рутер става след тяхното. Дефакто телевизията си остава на тяхното а интернета минава през моя рутер.

Не знам как е при вива, но ако схемата е същата и ти си игнорирал тяхното устройство, телевизията едва ли ще тръгне.

преди 14 минути, Coco1 написа:

При А1 устройството което дават (мисля че се казва ONT) е за телевизия и интернет и закачането на собствен рутер става след тяхното. Дефакто телевизията си остава на тяхното а интернета минава през моя рутер.

Не знам как е при вива, но ако схемата е същата и ти си игнорирал тяхното устройство, телевизията едва ли ще тръгне.

A1 на много места ползват 2 VLAN за тв и нет съответно. Затова и в тези случаи, LAN порта за тв е точно определен

При виваком има доста варианти, включително OTT

преди 15 часа, Coco1 написа:

И аз съм на вивата.Има два варианта ONT или GPON.ОНТ е оптичен модем след който се включва рутер/суич.GPON е ONT и рутер в едно.

преди 9 часа, ivan_pop написа:

И аз съм на вивата.Има два варианта ONT или GPON.ОНТ е оптичен модем след който се включва рутер/суич.GPON е ONT и рутер в едно.

Абе ... не е точно така. :D За да не остава грешна информация в темата, GPON и EPON са две различни технологии за оптичен пренос, като EPON е с по-малкия капацитет от двете (мисля, че бяха 64 абоната на 1 влакно, а в GPON влизаха 128). За да се прави разлика в клиентските устройства, кое е предназначено за GPON и кое - за EPON, имената им също са леко изменени. GPON работи с ONT (optical network terminator), а EPON работи с ONU (optical network unit). Та, устройствата в домовете ви са GPON ONT, просто някои са прост бридж и "прехвърлят" комутацията от оптика към етернет, други пък са комбинирани с рутер, суич и WiFi под един покрив.

преди 23 часа, Rammkopf написа:

Та, устройствата в домовете ви са GPON ONT, просто някои са прост бридж и "прехвърлят" комутацията от оптика към етернет, други пък са комбинирани с рутер, суич и WiFi под един покрив.

Т.е. телевизор и компютър е едно и също?

Просто на едното можеш да си джиткаш в целия интернет а на другото само на определени места.

на 5.10.2023 г. в 20:03, ivan_pop написа:

Т.е. телевизор и компютър е едно и също?

Просто на едното можеш да си джиткаш в целия интернет а на другото само на определени места.

Нещо не ти схващам логиката, или ти не разбираш какво обяснявам ...

преди 16 часа, Rammkopf написа:

Нещо не ти схващам логиката, или ти не разбираш какво обяснявам ...

Аз от тези неща не разбирам.

Като отида в магазина какво да кажа на продавача, че търся в единия и в другия случай?

преди 35 минути, ivan_pop написа:

Като отида в магазина какво да кажа на продавача, че търся в единия и в другия случай?

Kaзваш на продавача, това което са ти казали, хората, които разбират!

преди 44 минути, ivan_pop написа:

Едно кило сирене им кажи да ти изтеглят.

В кой магазин? Какви 5 лева? Въобще ... включваш се в темата "от коневръза" с някакво солидарно "И аз съм на вивата", последвано от грешно описание на технологии за пренос, в стил "крушите са ябълки, когато се берат напролет, но каруцата е с 4 колела, затова хладилникът няма батерия". Ти ли си @fuzy345?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.