Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за Alfa Romeo 159

Featured Replies

Здравейте! Някой да е имал Алфа? Какви са минусите и плюсовете на това да имаш такава кола. 

Аз съм имал. Като цяло за времето си е много добър автомобил, надежден, но към днешна дата да се намери жив екземпляр е много трудно, а ако все пак се намери е на цена на E-клас W212. На радиатора отпред и хубаво да се добави допълнителна ситна мрежа, че камъчетата по пътя го разрушават. 2,4JTD е чудесен мотор, страхотен звук, високо за времето си КПД, но пукат глави и е хубаво вихровите клапи да се сменят. Същото за вихровите клапи важи и за 1,9 150к.с. 16 клапана. 1,9 120к.с. 8 клапана нямат този проблем. Има и по-нова 2-ка бензин 170 коня, там има едни гумички в маслената система дето трябва да се сменят, че се втвърдяват, не уплътняват, получава се глад за масло и двигателя умира. 2-ката да се гледа много внимателно и да се обслужи от майстор дето им разбира на италианските. 
Разбира се потенциалните скъпи ремонти, като рециклиране на турбина, сменя на скъп демпферен маховик на ръчните скорости и смяна на дюзи важат с пълна сила. Често обтегачите на вратите им пукат, но не са скъпи. Не се плашете от това, не е признак че е удряна, нормално е за модела. 
Бензиновите са само с директно впръскване, доколкото знам само на GM, не стават само на газ. Газовите уредби за тия двигатели са скъпи и при директното впръскване за да не изгарят дюзите, дори и като се включи на газ, определен процент бензин постъпва да охлажда дюзите. Не са особено желани двигатели като цяло. 

Аз съм имал и пак ще си купя. Плюсове: Най-красивите. Има някакъв специфичен дух в тия коли. Спортен бих казал. Имах 156 1.8 туинспарк. Бях я купил от мърляч, който я беше оставил без масло и антифриз. Термостата беше чао. Налях и масло и антифриз смених и термостата и мотора запя. Страхотни автомобили наистина изработени с мерак. 159 120 коня е слаб за купето си. Най-върховата версия е  159 TI. Вътре салона е шит с червени конци. Алфите са капризни от към масло. Никога не и наливай каквото и да е. Те се скапват от глупаци, които не са в час с италианките. За тях си има италианско масло. Плюса е, че караш истински автомобил различен от масовката. Минуса е, че си иска сервиз, който разбират от италиански коли. 159 е уникална красива, обаче другия минус, че купиш ли я остава си за теб. Тези коли нямат почти никакво търсене на вторичния пазар особенно в България. Просто, ако я купиш си остава за теб.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.