Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

SAPPHIRE Radeon X1600 Pro

Featured Replies

Щом температурите са ти средно до около 55* С при 2D-режим и до максимум 80* С при 3D, значи няма опасност cool.gif ... Приличен клок biggrin.gif !

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

• Отговори 61
  • Прегледи 13k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Аз малко се пооттплеснах с тази Ati Tool(много яка програмка)и се захванах да вдигам стйностите на CORE и MEMORY.Да смятам ли,че това е безопасно за картата ми.Сега съм ги оставил на по-високи стойности и надявам се допостимо съм и повишил производителноста.Моля за съвет cool.gif

Виж аз какво съм постигнал при моята. От тук нагоре системата започва или да забива, или излизат артифакти. Опасно е, ако продължиш да качваш честотите след като излязат артифакти или ако я прегрееш, което не е лесно, имайки предвид температурите, на които е предвидена да работи.

1hz6.jpg

Както виждаш, имаш още възможност за покачване на рамта. Не гледайте температурите, пуснах програмата само за да направя скрийншот и не е имала време да загрее. Стига до 78°-80°

Това е което получих:1qf2.jpg

2ke0.jpg

3dn0.jpg

Та въпроса ми е следния,безопасно ли е това за картата,настроил съм оборотите на вентилатора на доста по високи стойности заради по-голяма сигорност.И с това ли се определя целия clock,на третата снимка има за приемане на някакви стойности за overclocking?

P.S.Прочетох статията за клокване на системата и от тук нататък нещата не са за мен sad.gif ,смятам да спра до тук ако разбирасе съм постигнал нещо все пак. :nono: И iovi,не можах да увелича повече стойноста на рамта-излизат ми артифакти...

Редактирано от roskoboskogo (преглед на промените)

Виж тези настройки дали са ти така:

1nr0.jpg2yu3.jpg3oi8.jpg

И не се страхувай, до нивото, до което съм я докарал, няма опасност. Яд ме е само, че е със защитени настройки на паметта и защитен биос (не може да се трие), иначе да съм постигнал с пъти повече sad.gif

32pu3.jpg

Само тук има разминаване sad.gif

Сега си инталирах по- новата версия на програмата защото много се различаваше.

Редактирано от roskoboskogo (преглед на промените)

Само тук има разминаване sad.gif

Сега си инталирах по- новата версия на програмата защото много се различаваше.

При тази разлика системата ти трябва да е по-стабилна от моята. Ако наистина това е тавана (което ме очудва), се потвърждава това, което винаги казвам - дори при два еднакви компонента потенцяла за клок може да е различен. Но разликата е прекалено голяма при паметта.

Яд ме е само, че е със защитени настройки на паметта и защитен биос (не може да се трие), иначе да съм постигнал с пъти повече sad.gif

Опитвал ли си с флашване "насила" с параметър -f :

a:\FLASHROM -f -p 0

Дава ми Error Errasing....нещо си и не иска да го изтрие, но честно казано беше преди доста време и не си спомням дали беше с -f. Трябва да пробвам пак, ако мога да сложа биос с достъп до таймингите, ще бъде супер.

При тази разлика системата ти трябва да е по-стабилна от моята. Ако наистина това е тавана (което ме очудва), се потвърждава това, което винаги казвам - дори при два еднакви компонента потенцяла за клок може да е различен. Но разликата е прекалено голяма при паметта.

Когато му дам Find Max Mem-стига до 423 и се връща само на 414.Пробвах да му задвам ръчно стойностите ,но ми блокира картината на 428.А иначе на последната снимка на Disabled ли трябва да го оставя?На твоята снимка е на Enabled? laugh.gif

Когато му дам Find Max Mem-стига до 423 и се връща само на 414.Пробвах да му задвам ръчно стойностите ,но ми блокира картината на 428.А иначе на последната снимка на Disabled ли трябва да го оставя?На твоята снимка е на Enabled? laugh.gif

Остави го така за сега. След като връща, значи излизат артифакти. Може да си с рам на друг производител, може и да си с други тайминги. Я опитай да влезеш в настройките на рамта (бутона Mem) да видим дали и при теб са заключени.

Остави го така за сега. След като връща, значи излизат артифакти. Може да си с рам на друг производител, може и да си с други тайминги. Я опитай да влезеш в настройките на рамта (бутона Mem) да видим дали и при теб са заключени.

Заключени са sad.gif

1py6.jpg

мане каква голяма снимка станаааааа

вече е нормална :)

iovi

Редактирано от iovi (преглед на промените)

Lyudmil, преди малко пробвах пак няколко различни начина, включително и предложения от теб и винаги ми дава Rom not erased. Tия гадове са сложили на биоса някаква защита и трябва по-брутален начин, но за сега не ми е известен такъв. Ще трябва да се задоволя със 100 MhZ повече на процесора и рамта само :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.