Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Захранващ кабел за телевизор

Featured Replies

Здравейте! Ще си взимам телевизор 32" LG, но се оказа че нямам контакт наблизо. Има един на 3 метра, може би 3 метра и нещо зависи от къде се прекара, но там има разклонител с 6 гнезда, на който съм включил лаптоп и монитор.  Какви са вариантите? Може би да взема един дълъг разклонител и да го включа към другия, но доколкото знам това не е препоръчително. Или да взема по-дълъг захранващ кабел за телевизора? Обикновен кабел Nedis IEC-320-C7 (максимален ток 2.5A) с дължина 5м дали е подходящ? Може би и 3 ще стигнат, но не съм сигурен.

И двата варианта стават. Не знам къде си го чел това "не е препоръчително", но няма проблеми. Телевизорът не е мощен консуматор. 

преди 16 минути, asd345 написа:

Здравейте! Ще си взимам телевизор 32" LG, но се оказа че нямам контакт наблизо. Има един на 3 метра, може би 3 метра и нещо зависи от къде се прекара, но там има разклонител, на който съм включил лаптоп и монитор.  Какви са вариантите? Може би да взема един дълъг разклонител и да го включа към другия, но доколкото знам това не е препоръчително. Или да взема по-дълъг захранващ кабел за телевизора? Обикновен кабел IEC-320-C7 (максимален ток 2.5A) с дължина 5м дали е подходящ? Може би и 3 ще стигнат, но не съм сигурен.

Удължител или разклонител с нужната дължина е по добре от това да сменяте кабела с по дълъг на телевизора.

Пример за удължител.

• Автор
преди 11 минути, AAUUXX написа:

Удължител или разклонител с нужната дължина е по добре от това да сменяте кабела с по дълъг на телевизора.

Пример за удължител.

Благодаря! А ако прибавя и приемник? (Още не съм сигурен, вече може и само с приложение за интернет телевизия) Няма ли да стане много натоварването? Още нещо, към разклонителя имам свързан и друг малък, нещо подобно, към монитора, защото поради някаква причина мониторът има лоша картина на линии ако го включа директно.

преди 6 минути, цър-вул написа:

Може и с 

res_807fe336c30aac12483bdfe85c0799ad.jpg?width=450&height=450&hash=407A2E088638FEB345C939C1E116A029

и
product_4568.jpg

Може но до колкото знам тези приставки не са много читави. Двойния контакт е по добре. Може и да греша, но аз лично избягвам да ги ползвам.

преди 3 минути, hjhj написа:

тези приставки не са много читави.

На кое викаш приставка? На контакт 3-ка за единично гнездо/конзола?
ПП У нас ни един от тях не е дефектирал за доста години

преди 1 минута, цър-вул написа:

На кое викаш приставка? На контакт 3-ка за единично гнездо?

Да. точно на това. Вярно, че няма да понасят голямо натоварване, но въпреки това са си малко рискови. Може и да им, читави, но масово продаваните откъдето много хора ги взимат (магазин тип левче) не струват.

преди 2 минути, цър-вул написа:

Значи и предлаганата от теб двойка е приставка...

Е как на двоен контакт, който се свързва диркто с кабелите и се стяга яко, да се нарича приставка. 

преди 25 минути, asd345 написа:

Благодаря! А ако прибавя и приемник? (Още не съм сигурен, вече може и само с приложение за интернет телевизия) Няма ли да стане много натоварването? Още нещо, към разклонителя имам свързан и друг малък, нещо подобно, към монитора, защото поради някаква причина мониторът има лоша картина на линии ако го включа директно.

Не следва да се натовари мрежата/ разклонителя с приемник който е около 15W консуматор и телевизор който е около 65-75W.

PS: този обаче който си избрал не е препоръчителен ,защото няма добро захващане към контакта и лошата връзка може да доведе до повреда на техниката свързана към него или пък искрене от което да се възпламени. Изпозвай класически разклонители или удължител.

преди 3 минути, hjhj написа:

Е как на двоен контакт, който се свързва диркто с кабелите и се стяга яко, да се нарича приставка. 

Както ти викаш на троен контакт, който се свързва директно със захранващата мрежа...
Баси, имам у нас монтирани 4 такива, ти си седнал да казваш на черното-бяло...

преди 7 минути, цър-вул написа:

Както ти викаш на троен контакт, който се свързва директно със захранващата мрежа...
Баси, имам у нас монтирани 4 такива, ти си седнал да казваш на черното-бяло...

Грешката е моя, видями се от този вид. https://bazar.bg/obiava-35057031/razklonitel-4-gnezda-direktno-na-kontakt-digital-one-sp00277-bez-kabel-bial-coupler

Извинявам се. 

преди 41 минути, asd345 написа:

А ако прибавя и приемник?

Ще ти трябват две гнезда близко до телевизора. Тогава остава само вариантът разклонител - поне 3 метра и поне 2 гнезда. Желателно 3, ако след време решиш да взимаш и саундбар например. Отпада дългият захранващ кабел за ТВ-то. 

преди 52 минути, asd345 написа:

А ако прибавя и приемник?

Тогава най-добре да се инсталира контакт 3-ка при телевизора. Ако се предвижда TV да е на мебел - направо 3-ка за вграждане в мебели и от нея - към далечния контакт един кабел ШВПС 3х1,5.

преди 2 часа, Rudy M. написа:

Ще ти трябват две гнезда близко до телевизора.

Контактите, докато не останат свободни извън предвидените за заемане, никога не стигат. Винаги идва момент да се усети липсата на свободно гнездо. 😎

преди 3 часа, asd345 написа:

А вариантът с този кабел 5m Nedis IEC-320-C7 (макс 2.5A), също става нали? Какви недостатъци има?

Става и с този кабел ,ако има вариант с нужната дължина.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Става и с този кабел ,ако има вариант с нужната дължина.

Ама ще трябва да резне единия край...

преди 1 минута, цър-вул написа:

Ама ще трябва да резне единия край...

Гледам ,че има с конектори към телевизора от този тип кабел ,ако ще го реже не е добра идея ,по добре удължител.

• Автор
преди 58 минути, AAUUXX написа:

Гледам ,че има с конектори към телевизора от този тип кабел ,ако ще го реже не е добра идея ,по добре удължител.

Да, за ето този става въпрос.

преди 24 минути, asd345 написа:

Да, за ето този става въпрос.

Става този кабел ,но

преди 19 минути, цър-вул написа:

И къде ще вържеш тунера?

• Автор

Гледам че Yettel и A1 предлагат интернет телевизия без договор. Мисля, че става да се гледа директно от съответните приложения. Може да пробвам за един месец, да видя какво е качеството, дали прекъсва. Ако не е задоволително - с приемник.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.