Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мога ли да свържа външна видеокарта във лаптопа?

Featured Replies

Здравейте, подразбира се от заглавието въпроса ми, и какво точно е eGPU? Как работи и толкова ли е ефективно, колкото настолен PC? 

Зависи от лаптопа, ако имаш подходящ порт ще е по-лесно (USB-C например). Ако не, отваряш го и през слота за WiFi картата се закача преходник. При всички случаи ще ти трябват външни видеокарта и захранване.

Има и готови решения, но там цените са още по-високи. При всички случаи ще имаш по-добра производителност, ако вържеш външен монитор директно към видеокартата.

преди 2 минути, shishmanovp861 написа:

Много се чудя на някой дето си купуват лаптоп и той изобщо не мърда от вкъщи и си седи на едно и също място.

И? това какво общо има с eGPU?

преди 3 минути, shishmanovp861 написа:

Да си го разнася с еGPU!

И защо трябва да прави това, разкача го и си го взема само като лаптоп - вземи така настолен!

преди 1 час, shishmanovp861 написа:

Много се чудя на някой дето си купуват лаптоп и той изобщо не мърда от вкъщи и си седи на едно и също място.

Лаптопа на жената не мърда от нас. Но сме взели лаптоп заради липса на пространство, иначе исках още иден настолен, ама нейсе...

преди 2 часа, shishmanovp861 написа:

Да си го разнася с еGPU!

И защо не? Има готови комплекти, в един от клиповете, които съм качил има и такова.

преди 1 час, shishmanovp861 написа:

Аз вече няма да се учудя на тема и за външен процесор и за външна рам.

Това каква връзка има? eGPU няма нищо общо! Това е все едно на десктоп машина с вградена видеокарта да и добавиш външна. А лаптопа, който принципно ползваш за работа, можеш да си го ползваш и с външна видеокарта, когато примерно си във вас и искаш да разпуснеш, но не ти се дават пари за цяла десктоп машина.

• Автор

Лаптопа е стабилен, избрах го със Вас тук във форума, но ако бих могъл да му увелича мощността във бъдеще защо не? 

Само не разбрах нещо, когато се ползва eGPU няма да мога да го свържа със монитора на лаптопа си? 

преди 6 часа, - Factory. написа:

Лаптопа е стабилен, избрах го със Вас тук във форума

Точен модел и параметри! Кога го избирахте eGPU беше ли в сметките?

преди 7 часа, - Factory. написа:

Само не разбрах нещо, когато се ползва eGPU няма да мога да го свържа със монитора на лаптопа си? 

Как го реши това? Изгледа ли клиповете, разбра ли за какво става въпрос там?

• Автор
преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Точен модел и параметри! Кога го избирахте eGPU беше ли в сметките?

Не беше, но може и да се включи. 
Ryzen 5600H, RX6600M, 16 GB Ram, 512 SSD. 

eGPU, ако може да се докара ефективно колкото настолен PC, защо не? Нищо не пречи една инвестиция във бъдеще за upgrade на лаптопа. 

преди 1 час, Raze написа:

Как го реши това? Изгледа ли клиповете, разбра ли за какво става въпрос там?

Изгледах ги, бях чул или прочел че ако се свърже видеото към монитор би било по-добре? Ако се вземе сета на този пичага от видеото би ли свършило работа, както при настолния компютър? 

Така е, аз съм ти го и написал. Когато е през екрана на лаптопа, имаш ограничения от скоростите на кабелите и така нататък, не можеш да ползваш пълните възможности на слота. Реално си е компромис, няма как да стане същото като с десктоп машина, дори и директно да закачиш отделен монитор към видеокартата.

• Автор

преди 1 час, Raze написа:

Така е, аз съм ти го и написал. Когато е през екрана на лаптопа, имаш ограничения от скоростите на кабелите и така нататък, не можеш да ползваш пълните възможности на слота. Реално си е компромис, няма как да стане същото като с десктоп машина, дори и директно да закачиш отделен монитор към видеокартата.

Искаш да кажеш, че ако свържа към машината си RX 6600 тя ефекта и ще бъде като моята RX 6600 Mobile? 

Не съм сигурен, че точно по този начин се сравняват нещата, но разлики има, потърси в ютуб и ще видиш.

• Автор
преди 10 часа, Raze написа:

Не съм сигурен, че точно по този начин се сравняват нещата, но разлики има, потърси в ютуб и ще видиш.

Не намирам из тубата, но да кажем вземем RTX 4060 Ti, или някоя друга какво ще стане? От това което разбрах ми трябва монитор защото моя 165Hz няма да е окей, и ще имам 70-80% от производителността на картата? 

преди 1 минута, - Factory. написа:

Не намирам из тубата, но да кажем вземем RTX 4060 Ti, или някоя друга какво ще стане? От това което разбрах ми трябва монитор защото моя 165Hz няма да е окей, и ще имам 70-80% от производителността на картата? 

Къде пък сега вкара Hz в цялото уравнение?

• Автор
току-що, plamen_petrov_80 написа:

Къде пък сега вкара Hz в цялото уравнение?

Не знам, така разбрах? Защо да имам иначе слаба производителност от към монитор при свързване на eGPU видеото със лаптопа? 

преди 13 часа, Raze написа:

имаш ограничения от скоростите на кабелите и така нататък, не можеш да ползваш пълните възможности на слота. Реално си е компромис, няма как да стане същото като с десктоп машина, дори и директно да закачиш отделен монитор към видеокартата.

Четеш ли?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.