Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся: Програма или приложение която автоматично да премахва питането за „бисквитките“ в сайтовете.

Featured Replies

В много сайтове има нещо от този сорт:

image.png.8a58cac1aef983d660f0f6f509170fc9.png

т.е. няма опция премахване на всички, а трябва ръчно да изключваш определени законови интереси. 

Аз законови претенции нямам. Но други какъв точно законов интерес изискват да ми слагат 'бисквитки"??? 

ОК, има сайтове който уведомяват, но има и опция отхвърляне на всички, но в други, уви се налага да го правя ръчно. = Досадно е!!!

Затова и да попитам: Как този процес може да се автоматизира? С програма или какво??? -> Някаква настройка в браузера ли???

Предварително благодаря!

Разрешен от vlado1985

преди 23 минути, dioib написа:

В много сайтове има нещо от този сорт:

image.png.8a58cac1aef983d660f0f6f509170fc9.png

т.е. няма опция премахване на всички, а трябва ръчно да изключваш определени законови интереси. 

Аз законови претенции нямам. Но други какъв точно законов интерес изискват да ми слагат 'бисквитки"??? 

ОК, има сайтове който уведомяват, но има и опция отхвърляне на всички, но в други, уви се налага да го правя ръчно. = Досадно е!!!

Затова и да попитам: Как този процес може да се автоматизира? С програма или какво??? -> Някаква настройка в браузера ли???

Предварително благодаря!

Добро утро. За Google Chrome може да пробваш да опиташ да блокираш бисквитките като влезнеш в настройки на браузера и избереш поверителност. И от там да избереш блокиране на бисквитките на трети страни.

Screenshot-27.png

За Edge пак влизаш в настройките на браузера и избираш бисквитки и разрешения за сайт.

Screenshot-28.png

• Автор

Благодаря!

Не е Google Chrome. 

Уточнявам: Microsoft Edge, но и за други споменете.

• Решение
преди 3 минути, dioib написа:

Благодаря!

Не е Google Chrome. 

Уточнявам: Microsoft Edge, но и за други споменете.

Допълних поста си с Edge и съм приложил снимки и за двата браузера.

Пак генерираш простотии ... :(

Няма, и не може да има такава програма. Тези прозорци, които ти излизат, са чиста формалност. Преди години се прие закон, че трябва да ги има. Така че - цъквай по веднъж с мишката, и си гледай живота.

• Автор
преди 16 минути, цър-вул написа:

Да допълня @Rudy M. - в много от сайтовете при забранени бисквитки ще бъде отказан достъп.

Това ме устройва. 

Тук не говорим за задължителните "бисквитки" свързани с функционирането на сайта, а за "бисквитките" по избор. По-точно за тези "бисквитки" които някои имат законови интереси. 

Какво означава да си дам съгласието такива "бисквитки" да се слагат без мое съгласие, т.е. по подразбиране са включени??? 

п.п. Има сайтове където има четливо описани кои са задължителни и опция за премахване на всички други, а не най-отдолу да има и за техните доставчици, т.е. на трети лица (техни партньори). ОК, сайта може да има някакви законови интереси, но аз да нямам желания някои техни партньори да ми слагат "бисквитки". Примерно някои хазартни или прочие компании и т.н. 

• Автор

Благодаря на всички. Разбрах. Трябва да се сложи добавка към браузера. 

преди 8 часа, dioib написа:

Това ме устройва. 

Тук не говорим за задължителните "бисквитки" свързани с функционирането на сайта, а за "бисквитките" по избор. По-точно за тези "бисквитки" които някои имат законови интереси. 

Какво означава да си дам съгласието такива "бисквитки" да се слагат без мое съгласие, т.е. по подразбиране са включени??? 

п.п. Има сайтове където има четливо описани кои са задължителни и опция за премахване на всички други, а не най-отдолу да има и за техните доставчици, т.е. на трети лица (техни партньори). ОК, сайта може да има някакви законови интереси, но аз да нямам желания някои техни партньори да ми слагат "бисквитки". Примерно някои хазартни или прочие компании и т.н. 

Щеш, не щеш ще ти слагат. Като не искаш не ползваш тоя сайт или интернет. Казвам го без да се заяждам! 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.