Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с банка

Featured Replies

Имам следния проблем с една от банките в България, при който се пробвах да взема стока на изплащане онлайн, но не минах face recognition и не подписах договорът с тях и заявката ми се анулира в онлайн магазина. Няколко месеца след това банката ме известява, че в системата им е подписан договорът и текът вноски, а аз договор не съм подписвал под никаква форма с тях. Мисля, че човекът, с който разговор на деня на "подписване" просто го е зачеркнал като подписан е продължил към следващия клиент. Доказателства от тяхна страна не са представени, че имам подписан договор. Въпросът ми е следния ако се свържа с адвокат и се докаже, че нямам подписан договор и те са ме тероризирали безпрецедентно на база тяхна грешка ще се стигне ли до някакви правни наказания за тях?

Ще си платят разходите по делото. Те нищо не са ти отнели, ти нищо не си внесъл, фактически няма престъпен акт срещу теб. Води се грешка, ще я изчистят, ще ти занулят задълженията и сте на чисто.

преди 1 час, dantan написа:

Доказателства от тяхна страна не са представени, че имам подписан договор.

Поискай номер на договора и дата! Поискай лог от валидатора в деня на "подписване", който доказва отхвърлено удостоверяване.

Леле значи искат да плащате и пращат пари на магазина а вие нищо не сте купили. Проверявайте с лична карта ако трябва в магазина и ги помолете да докажат на банката , че не дължите нищо на магазина, защото не са ви одобрили поради съображение за сигурност и липсващи данни , които сте били длъжен(на) да подпишете. Съответно вие не сте бил одобрен и ви е било отказано.

преди 53 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Банка, финансова къща или лизинг компания?

преди 28 минути, цър-вул написа:

По-вероятно е банка с Evrotrust удостоверяване

Това изобщо не е важно. Въпросът е принципен.

Все едно - кандидатствам за заем, не ме одобрявт, но ... започват да ми начисляват вноски. 

• Автор
преди 1 час, цър-вул написа:

По-вероятно е банка с Evrotrust удостоверяване

Става въпрос за TBI те пращат нещо като PDF файл, което си има собствен формат за подписване, но не е като да можеш да го отвориш и подписеш без да искаш. Интересувам се защото това е супер некоректно и ако се беше случило на някой друг има шанс да им се върже за простотиите им. Иначе поръчката в магазина е анулирана от датата, в която е пусната. Просто ме интересува такива нисши практики дали могат да се накажат със силата на закона.

преди 2 часа, adersa написа:

TBI не са банка от типа на ДСК или пощенска . Те са кредитна институция 

Forbes казват че са банка, ти - че не са ... 

Все са по Закона за кредитните институции

преди 2 минути, jhoro написа:

Forbes казват че са банка

Ти, пък! Що изобщо му връзваш на него? Той няма един свестен пост у селийо форум.

преди 17 минути, цър-вул написа:

Ти, пък! Що изобщо му връзваш на него? Той няма един свестен пост у селийо форум.

Алоуу червеният град Русе да мълчи 

преди 20 минути, jhoro написа:

Forbes казват че са банка, ти - че не са ... 

Все са по Закона за кредитните институции

ква банка са тия лихвари ве божеее ще падна 😅 от смях

преди 48 минути, profan4o написа:

В България важното е какво казва БНБ:

https://www.bnb.bg/BankSupervision/BSCreditInstitution/BSCIRegisters/BS_CI_REG_BANKSLIST_BG

image.png.0ef0a1dfe270f9dce442262fbf66f4c0.png

image.png.e9d5abe8fac4440a84238b9d89503ad5.png

Къде е разликата?

преди 9 часа, jhoro написа:

Къде е разликата?

Извинявай ако съм се те повторил, не виждам таз каринка никъде нагоре.  Ако смяташ за уместно можеш да затриеш поста.

преди 4 часа, profan4o написа:

Извинявай ако съм се те повторил, не виждам таз каринка никъде нагоре.  Ако смяташ за уместно можеш да затриеш поста.

Не си ме повторил, просто казваме едно и също - по различен начин. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.