Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

LAN кабел - максимална скорост

Featured Replies

Здравейте.

Предстои ми да сменя доставчика на интернет. Към момента ползвам 90 mpbs и някак не ми достига тая скорост, за да стриймвам 4К филми от телефона към телевизора.
Вързал съм и аудио система SONOS, за да вади Dolby Atmos, когато е възможно.

Това, което ми се предлага е 150 mbps. Сега въпросът ми е. Ще мине ли по LAN кабел тая скорост, и всъщност колко е максималната скорост, която може да мине по него?
Преокабеляване с оптика е изключен към момента вариант.

Благодаря предварително!

Скоростта, която ти предлага доставчика, няма никаква връзка със стриймването от телефона, то зависи от локалната мрежа и рутера. Аз съм с 90 мегабита интернет и си стриймвам без проблеми и файлове от по над 20 GB с 4К видео съдържание.

Зависи от кабела, cat6 какъвто най-малкото трябва да имаш стига и за 1000 мбита. По-важното е, виж си WAN портовете дали не са ограничени до 100 мбита. 

Кабели може да има и за по над 10 000 мегабита, но зависи и там, където ги включиш, каква скорост се поддържа.

Ethernet Cable Guide | Best and Fastest Chord Categories of 2023 (allconnect.com)

преди 16 минути, Raze написа:

Скоростта, която ти предлага доставчика, няма никаква връзка със стриймването от телефона, то зависи от локалната мрежа и рутера. Аз съм с 90 мегабита интернет и си стриймвам без проблеми и файлове от по над 20 GB с 4К видео съдържание.

То по кабел може да мине до 10gb/ps, важното е портовете където се включва /етернет портове/ дали поддържат по-високи скорости от 100mb/ps!

• Автор
преди 59 минути, Raze написа:

За портовете нямам идея, но рутера ми е Archer A8. Ползвам 1 приложение streamio. Мога без проблем да стриймвам, обаче за да докарам Dolby Atmos на домашното кино (което също е wireless), трябва да стриймна от телефона на player-a на ТВ-то (SAMSUNG), и оттам идват проблемите. Рядко мога да гледам цял филм без проблеми, ако искам Dolby Atmos. 

преди 27 минути, V Vasilev написа:

За портовете нямам идея, но рутера ми е Archer A8. Ползвам 1 приложение streamio. Мога без проблем да стриймвам, обаче за да докарам Dolby Atmos на домашното кино (което също е wireless), трябва да стриймна от телефона на player-a на ТВ-то (SAMSUNG), и оттам идват проблемите. Рядко мога да гледам цял филм без проблеми, ако искам Dolby Atmos. 

Проблемите ти не са свързани със скоростта на ISP. Всичките тия безжични връзки са ти проблема. Навържи си всичко с кабел и нямаш ядове. Инсталирай си медиа центъра на компа, свържи го с тв-то с HDMI кабела и готово. Аудиото си го изкарай от тв към фом. кино през някой от цифровите интерфейси

преди 42 минути, V Vasilev написа:

Да не стриймваш с миракаст понеже е директно с радиото на телевизора, а не през рутера!

преди 1 час, V Vasilev написа:

Здравейте.

Предстои ми да сменя доставчика на интернет. Към момента ползвам 90 mpbs и някак не ми достига тая скорост, за да стриймвам 4К филми от телефона към телевизора.

Имаш ли Android TV/Google TV ОС на ТВ?

И при липса на адекватно PC/ лаптоп, Вземи си външен TV бокс. Който, да свържеш директно към ТВ (HDMI eARC) или към аудио системата (не казваш модела) HDMI IN.

Инсталирай KODI (има го за множество платформи/ОС), инсталираш добавките за стриймване на торенти. След, което си гледаш.

Само, трябва да предвидиш, кои audio декодери, чете Sonos, ТV (при Android TV) или TV бокс, за да знаеш как да ги "навържеш".

• Автор
преди 17 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Да не стриймваш с миракаст понеже е директно с радиото на телевизора, а не през рутера!

Да, mirror, след това цъкам обаче да го пусне през player-a на ТВ-то, където вече mirror-a не работи, щото квото и да си цъкам на тела, не излиза на ТВ-то.

на 3.12.2023 г. в 16:30, V Vasilev написа:

Здравейте.

Това, което ми се предлага е 150 mbps. Сега въпросът ми е. Ще мине ли по LAN кабел тая скорост, и всъщност колко е максималната скорост, която може да мине по него?
Преокабеляване с оптика е изключен към момента вариант.

Благодаря предварително!

Без оптика можеш да вдигнеш максимум до 150, и то на хартия (т.е  реално може би около 120 в най-добрия случай) Друг вариант ти е сателитен интернет 

преди 1 минута, Berethor написа:

Без оптика можеш да вдигнеш максимум до 150, и то на хартия (т.е  реално може би около 120 в най-добрия случай) Друг вариант ти е сателитен интернет 

Еха :lol6:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.