Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за добра флашка за съхранение на файлове

Featured Replies

Бихте ли препоръчали флашка за резервно съхранение на файлове?

От кои флашки сте доволни?

Имах една флашка, която след кратко ползване нещо и стана и си загубих информацията.

Няма надеждни флашки, данните ги съхранявай или на механичен диск или онлайн в някоя облачна услуга.

Няма добри флашки.

Ако нещо ти е ценно - го съхранявай на 2-3 места. На харда криптирано, флашка или облак. Кофтито е ако често правиш промени по файловете, но ще свикнеш.

преди 8 часа, ined написа:

Няма надеждни флашки, данните ги съхранявай и на механичен диск и онлайн в някоя облачна услуга.

Така мисля аз ...

преди 10 часа, ined написа:

Няма надеждни флашки, данните ги съхранявай или на механичен диск или онлайн в някоя облачна услуга.

Аз пък не мисля така. Флашките са безобидни, стига да не се прекалява със записване. SSD-та се прецакват в един момент, тъй като системата непрекъснато прави записи върху тях. Живота на флашките и SSD дисковете много зависи от циклите на запис. За разлика от твърдите дискове, флашките не въртят диск и работят в бездеен режим. От тях само се чете. По принцип живота им дават 10 години. Клетките със запис на нули и единици отслабват, изтощават се в един момент и информацията за някоя нула или единица може да изтече. И това се случва към 10-тата година. Препоръките са опресняване: Записваш си данните върху USB, близо към 10-тата година прехвърляш тези данни на друг носител, форматираш флашката и връщаш обратно данните върху флашката за нови 10 години. :)

Куриозното в случая е, че аз нехая със съхранението на много важни документи с дългогодишен труд и държа единствено копие върху един флаш стикер на никому неизвестна марка SIGMA. Беше купена от METRO. Скоростта на запис е бавна, скоростта на отваряне също. Но до сега не се е дънила вече близо 8 години, докато останалите флашки от всички марки получиха някакви повреди или недоразумения и нужда от форматиране. Така и не разбрах от къде идва марката, Гугъл не знае в историята такава фирма да е минала под крилото на друга. Освен ако не говорим за гражба някаква. ТУК е отразена подобна флашка със същият шрифт!!!! Дали е възможно да имат общо със Sigma Digital?

А това на снимката ми е флашката уникат, на която най-много разчитам и не пазя данните си никъде. Парадокс!!!
Флашката е свръх леко тегло - рекордьор, капачката остана плътна и точна за целия си живот, няма напукване, няма изтриване.

sigma_usb_flash_drive.jpg

преди 12 часа, kld написа:

Никога не ми се е повреждала флашка от марка Kingston, а имам набор от доста флашки с различни размери на паметта, които се ползват ежедневно и на различни машини. На второ място бих препоръчал високия клас на Adata.

Относно сигурността, известна такава предоставя съхранението на данни на различни устройства по тип, както и облачните услуги. Но 100% гаранция няма как да има.

Марки флаш памети , които бих препоръчал са Samsung, Sandisk (от 40лв нагоре),Adata , само по висок клас.

Kingston-а имат и те добри модели но по скъпите.
Евтините ,Exodia(10-20лв) , ,например скоростите им са крайно незадоволителни.

Щом, автора иска външно устройство за съхранение на данни бих му препоръчал nvme ssd (dram less)+ външна кутийка за него.

Но, тъй като цените на паметите (флашки, ssd  RAM памети),изглежда ще продължават да вървят нагоре, да следи за промоции по е-магазините.

Имам 10-ина флашки (от първата ми и още работеща PQI 500MB, през Transcend, SanDisk, Maxell, Sony... до ADATA 64GB). 6 от тях ползвам като временни контейнери, 4 са бутващи, с разни необходимости. Единствената "изгърмяла" досега флашка ми е една 8GB ADATA (имам 4 ADATA с различни размери), която блокира в началото на кариерата си, която върнах, смениха ми я и "забравих" за инцидента. Всичко на тези флашки е ... ъъъ, прежалимо...

A файлове съхранявам на 3 (три) външни HDD 2,5" - WD 1TB, Seagate 1TB, Toshiba 1TB.

едит: всъщност, съдържанието на HDD-тата ми също е прежалимо (това са само файлове), но... по-трудно...

За флашки и карти памет признавам само SanDisk, по възможност по-високия клас - Ultra и Extreme. И задължително оригинални, от вносителя.

Имал съм и Kingston, ама ми се скапаха две една след друга, и им нямам доверие. Въпреки че имам една от ниския клас, ползвам я вече 13 г.

преди 8 часа, Клонинга написа:

Куриозното в случая е, че аз нехая със съхранението на много важни документи с дългогодишен труд и държа единствено копие върху един флаш стикер на никому неизвестна марка SIGMA. Беше купена от METRO.

SIGMA е марка на МЕТРО. Лепят я обикновено на канцеларски материали и офис техника.

Аз досега нямам повредена флашка, а-дата и кингстън ползвам, но има и други марки. Държа копия на важните ми файлове на два хард диска.

преди 19 часа, kld написа:

Бихте ли препоръчали флашка за резервно съхранение на файлове?

Имах една флашка, която след кратко ползване нещо и стана и си загубих информацията.

Не, не бих препоръчал флашка. Вземи си преносим магнитен диск. И спазвай правилото 3-2-1:

- пазят се три копия

- на две различни медии

- и едно копие офлайн и офсайт (на друго място от това където живеете)

Аз пазя информацията си на NAS, преносим диск и няколко облака, като въртя версиите в различни облачни услуги

• Автор

А от Samsung Evo Plus доволни ли сте?

Ако някой я е имал, след колко време се повреди? 

Флашката, която ми се повреди бързо и трябваше да я форматирам май беше Transcend.

• Автор
преди 1 час, Mr. ?? написа:

карта памет, или SSD, точен модел.

Карта памет Samsung EVO Plus microSDXC-MC256KA/EU

преди 5 часа, kld написа:

Карта памет Samsung EVO Plus microSDXC-MC256KA/EU

Имам от Samsung EVO Plus microSD (2020/2021) със следните капацитети 32/64/128/256 GB, на различни устройства.

До сега, проблеми не съм забелязал.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.