Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Охладител за лаптоп

Featured Replies

Здравейте,
търся да ми препоръчате някой наистина добър охладител, който да ми върши работа във по тежките игри :wink12:

Spoiler

Да вметна, че съм във Германия и би било по-добре да пазарувам от тук, но във краен случай има и такъв вариант да го закупя от България. 

Разрешен от AAUUXX

преди 6 минути, - Factory. написа:

Здравейте,
търся да ми препоръчате някой наистина добър охладител, който да ми върши работа във по тежките игри :wink12:

Затвори скритото съдържание

Да вметна, че съм във Германия и би било по-добре да пазарувам от тук, но във краен случай има и такъв вариант да го закупя от България. 

Тези охлаждащи падове не вършат чудеса ,като разликата е с няколко градуса. С един голям вентилатор или няколко малки да е пада е личен избор ,като тези с голям вентилатор са по тихи ,с повече вентилатори са по шумни ,но охлаждането с тях е идея по добро.

Ето няколко избора в mediamarket.de

• Автор
преди 17 минути, AAUUXX написа:

Тези охлаждащи падове не вършат чудеса ,като разликата е с няколко градуса. С един голям вентилатор или няколко малки да е пада е личен избор ,като тези с голям вентилатор са по тихи ,с повече вентилатори са по шумни ,но охлаждането с тях е идея по добро.

Ето няколко избора в mediamarket.de

Този "Best Seller"  във амазон няма ли да е окей? 

• Автор
преди 7 минути, AAUUXX написа:

Дръжката която държи лаптопа се чупи бърже, а при други някои от охладителите не работят, и доста негативни коментари има

• Решение
преди 12 минути, - Factory. написа:

Дръжката която държи лаптопа се чупи бърже, а при други някои от охладителите не работят, и доста негативни коментари има

На всички падове може да се случи счупване на държача ,както и други дефекти да се случат.

PS: ето коментар от mediamarket.

Цитат
Pro: Sehr leise, Preis-/Leistungsverhältnis passt
Contra: Könnte noch etwas stärker kühlen

Sehr leise, finde ich absolut perfekt. Um den Laptop im Sommer zu kühlen genau das Richtige. Preis-/Leistungsverhältnis passt.

TRUST GXT 1125 също може да видиш който пад е с комбинация от малки и голям вентилатор ,като държача има вид на надежден.

току-що, - Factory. написа:

Благодаря, че потърси със мен! 
Това ще е, въпреки "скромната" му цена! :D

12% е намален дори :D ,но изглежда здрав ,ще споделиш дали е такъв в действителност :)

• Автор
преди 4 минути, AAUUXX написа:

12% е намален дори :D ,но изглежда здрав ,ще споделиш дали е такъв в действителност :)

Разбира се, да добавя, че във амазонката го по-ниска цена. :)

@- Factory.Хубаво си се насочил към охлаждаща подложка но честно казано охлаждащата подложка няма да даде кой знае какъв ефект за охлаждането на лаптопа. Ако лаптопа грее много можеби му е време да му се направи профилактика и да се види в биос напрежението на процесора на колко V  е оставено. И да се опита да се намали самото напрежение. А ти ако искаш можеш да споделиш модел на лаптопа да го разгледаме и да ти се даде по точен отговор.

• Автор
преди 6 минути, vlado1985 написа:

@- Factory.Хубаво си се насочил към охлаждаща подложка но честно казано охлаждащата подложка няма да даде кой знае какъв ефект за охлаждането на лаптопа. Ако лаптопа грее много можеби му е време да му се направи профилактика и да се види в биос напрежението на процесора на колко V  е оставено. И да се опита да се намали самото напрежение. А ти ако искаш можеш да споделиш модел на лаптопа да го разгледаме и да ти се даде по точен отговор.

Здравей, 

Ryzen 5 5600H

16 GB Ram 

RX6600M 

Model: Lenovo Legion 5 ,15ACH6A

Нали се сещаш, че лаптоп никога няма да може да се охлажда адекватно? С тези малки размери познай колко му е голям охладителя. Те десктоп машините трудно се охлаждат с големи кули и водни охлаждания, ти искаш миниатюрния корпус на лаптопа да може да се охлажда добре, няма как да стане. Охлаждаща подложка може да помогне ако лаптопа не е върху равна повърхност, я смъкне някой и друг градус, я не. Също е много относително къде са му охлаждащите отвори, откъде взема въздух и откъде го изкарва.

преди 4 минути, - Factory. написа:

Здравей, 

Ryzen 5 5600H

16 GB Ram 

RX6600M 

Model: Lenovo Legion 5 ,15ACH6A

По време на игра лаптопа загрява ли много и след като спреш да играеш охлажда ли се бързо. Също не си споделил дали си наблюдавал температурите на процесора. Ако са високи както ти написах в предишния ми пост можеш да си погледнеш в биос настройките на напрежението как са зададени.

Искам само да добавя, че лаптоп за игри :nono: ...

Ще грее, но също така това изобщо да не те притеснява. Колкото си иска да загрява, за това е създаден! Да грее, нищо не може да му стане!

Има гаранция, има защити, всичко е тествано хиляди пъти на високи температури и на допустимия максимум.

При натоварване е нормално да повиши градусите. :)

преди 13 минути, Звяра написа:

Колкото си иска да загрява, за това е създаден! Да грее, нищо не може да му стане!

Това не е така, честото прегряването може да доведе до повреда в чипа (CPU и GPU са запоени за дъното) или до тяхното разпояване ,до повреда на елементи в близост ,ако това се случи след като гаранцията е изтекла то ремонта ще бъде скъп и безсмислен.

преди 8 минути, AAUUXX написа:

Това не е така, честото прегряването може да доведе до повреда

Не може да прегрее!!!!!!!!!

Запомни, че има защита!

При определен от производителя праг, гасне!

Покажи ми един прегрял? От милярди произведени един ми покажи.

преди 44 минути, vlado1985 написа:

По време на игра лаптопа загрява ли много и след като спреш да играеш охлажда ли се бързо. Също не си споделил дали си наблюдавал температурите на процесора. Ако са високи както ти написах в предишния ми пост можеш да си погледнеш в биос настройките на напрежението как са зададени.

Какви настройки на напрежение в BIOS на лаптоп, ти лаптоп виждал ли си на живо? Още повече на такъв бюджетен.

преди 10 минути, Raze написа:

Какви настройки на напрежение в BIOS на лаптоп, ти лаптоп виждал ли си на живо? Още повече на такъв бюджетен.

Олелейи питаш за какви настройки в биос. А аз си мислех че ги чаткаш нещата ама явно ъъъъъ.. А лаптопи са ми минали през ръцете доста и в избата съм се запасил с няколко лаптопа за донори и отделно и други си чакат реда за ремонт тъй че лаптопи постоянно пипам.

преди 9 минути, vlado1985 написа:

Олелейи питаш за какви настройки в биос. А аз си мислех че ги чаткаш нещата ама явно ъъъъъ.. А лаптопи са ми минали през ръцете доста и в избата съм се запасил с няколко лаптопа за донори и отделно и други си чакат реда за ремонт тъй че лаптопи постоянно пипам.

Снимай някой лаптоп, който да позволява такива манипулации в BIOS, още по-малко бюджетен модел като този!

• Автор

Лаптопа знам, че не е за игри, но пък и тръгват стабилно, заедно го избрахме.
Бюджета ми беше за толкова, толкова и ме устройва. Взимам го със мене постоянно :emoji_smiley-28:

Сега започнах Lost Ark, но пък си грее, и реших да търся охладител за лаптопа (до сега не съм имал) и поръчах сега посочения по-горе, мисля че е окей.

Не знам какво ще рече,

преди 1 час, vlado1985 написа:

но не искам да стане нещо и да му падне перформъърса. Не разбирам просто от това, а да му е време почти на година е мисля, и мисля че му е рано за смяна на пасти и т.н. ако въобще се прави на лаптоп.

Много се чудех между легион-а и XMG и на 2-те марки охлажданията са супер, лаптопа грее, грее наистина много но след като изключа дадена игра и го оставя за 1-2 мин и се оправия, и дано помогне малко охладителя. 

https://ibb.co/tY4SszJ - , Снимката от Metrics overlay 

Моят съвет е да не го пипаш!!!

Има си гаранция!!!

След като изтече го прави каквото си искаш.

Сега другите ще започнат да възразяват, свикнал съм!

:cool:

• Автор
преди 1 минута, Звяра написа:

Моят съвет е да не го пипаш!!!

Има си гаранция!!!

След като изтече го прави каквото си искаш.

Сега другите ще започнат да възразяват, свикнал съм!

:cool:

Аз не зная дали е добра идея да се пипа, нали има 3 режими на работа? Какво повече... 

Профилактика се прави веднъж на няколко месеца, още повече ако лаптопа се ползва в прашно помещение и особено ако се пуши покрай него. За година със сигурност охладителите са задръстени с прах.

• Автор
преди 3 минути, Raze написа:

Профилактика се прави веднъж на няколко месеца, още повече ако лаптопа се ползва в прашно помещение и особено ако се пуши покрай него. За година със сигурност охладителите са задръстени с прах.

Само охладителите ли да чистия? 

преди 20 минути, - Factory. написа:

но не искам да стане нещо и да му падне перформъърса. Не разбирам просто от това, а да му е време почти на година е мисля, и мисля че му е рано за смяна на пасти и т.н. ако въобще се прави на лаптоп.

Много се чудех между легион-а и XMG и на 2-те марки охлажданията са супер, лаптопа грее, грее наистина много но след като изключа дадена игра и го оставя за 1-2 мин и се оправия, и дано помогне малко охладителя. 

https://ibb.co/tY4SszJ - , Снимката от Metrics overlay 

Няма какво да му падне. Просто можеш да влезнеш в биос и да видиш напрежението на процесора как е зададено. Но от снимката която си качил се вижда че CPU VOLTAGE е на 1.3V. Ако и в биос така го показва можеш да го намалиш и да тестваш докато играеш или да му пуснеш един стрес тест и да го държиш поне 30 минути под стрес тест да видиш какви температури ще вдигне.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.