Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Камери ICSEE

Featured Replies

• Автор
преди 57 минути, Rammkopf написа:

Това е най-жестоката грешка, която всички клиенти правите. :) Такова харакири си вкарвате ... Чакай първо да видим какво ще кажат бургазлии, дали ще се занимават те, или ще викат мен.

Добре

• Автор
на 10.12.2023 г. в 16:23, Хасан Ахмед написа:

https://www.robicam.bg/product/nvr-videorecorder/ това е нвр към него нямам отдалечен достъп само от приложението icsee. Само мога да го рестартирам

Изключил съм нвр от неделя вечер и никоя камера не ми е спряла 

преди 1 час, Хасан Ахмед написа:

https://www.robicam.bg/product/nvr-4k-16x-канала-2x-hdd/ 

Ще ми пратят този нвр. С 

Ахааа ... ще си дойдем на думата. :D Сега, ще имаш лека спънка с този NVR. Камерите, които имаш към момента, ще вървят по ONVIF. Портът им за ONVIF е 8899. В зависимост от това, с каква версия на софтуера са, ще имаш или няма да имаш проблем с потребителските имена и паролите. Причината е, че в по-старите версии, по подразбиране беше изключена опцията за проверка на потребител и парола през ONVIF. По-новите версии я правят тази проверка, така че не очаквам да имаш драми. Но не го и изключвам - не знам кой модел са ти камерите.

• Автор
преди 1 час, Rammkopf написа:

Ахааа ... ще си дойдем на думата. :D Сега, ще имаш лека спънка с този NVR. Камерите, които имаш към момента, ще вървят по ONVIF. Портът им за ONVIF е 8899. В зависимост от това, с каква версия на софтуера са, ще имаш или няма да имаш проблем с потребителските имена и паролите. Причината е, че в по-старите версии, по подразбиране беше изключена опцията за проверка на потребител и парола през ONVIF. По-новите версии я правят тази проверка, така че не очаквам да имаш драми. Но не го и изключвам - не знам кой модел са ти камерите.

Какъв проблем с потребителски имена? 

преди 4 минути, Хасан Ахмед написа:

https://www.robicam.bg/product/waterproof2/

преди 5 минути, Хасан Ахмед написа:

https://www.robicam.bg/product/waterproof2/

Камерите не съм им задавал потребителско има или парола само на самия облак 

Това означава ли, че си оставил камерите по default - само admin, без парола?! И си ги пуснал в облака така?!?!?! По най-бързия начин им сложи по една парола, защото има експлойт, с който могат да нацелят ID-тата на камерите ти и ако нямат парола, направо си ги гледат като пичове! А през облачната услуга, в log-а на тези камери не се вижда IP адресът на нападателя, маскиран е!

Проблемът ти може да бъде, че NVR ще ти връща грешка за неправилен потребител или парола.

• Автор
преди 30 минути, Rammkopf написа:

Това означава ли, че си оставил камерите по default - само admin, без парола?! И си ги пуснал в облака така?!?!?! По най-бързия начин им сложи по една парола, защото има експлойт, с който могат да нацелят ID-тата на камерите ти и ако нямат парола, направо си ги гледат като пичове! А през облачната услуга, в log-а на тези камери не се вижда IP адресът на нападателя, маскиран е!

Проблемът ти може да бъде, че NVR ще ти връща грешка за неправилен потребител или парола.

Това го правеше и сегашния нвр на една камера. И затова съм махнал паролата

• Автор
преди 4 минути, Rammkopf написа:

Не, не, връщай си паролите, че ше ти освяткат видеосистемата с малуер.

А трябва ли да направя допълнителни настройки освен статичен IP, дата и час

По принцип, настройки се правят първо на камерите, предимно за изображението.

За новия NVR, който ще ти пратят, трябва да си направиш регистрация в облака на dahua. Също ще ти трябва и инсталиран DMSS на телефона.

• Автор
преди 21 минути, Rammkopf написа:

По принцип, настройки се правят първо на камерите, предимно за изображението.

За новия NVR, който ще ти пратят, трябва да си направиш регистрация в облака на dahua. Също ще ти трябва и инсталиран DMSS на телефона.

От къде да си направя регистрация за облака?Изтеглих си само DMSS

Не знам за тарифите по другите градове, но тук цените са между 40 и 50лв. без ДДС на камера. Отделно си плащаш за NVR-а, като ти си с над 8 камери и влизаш в скъпата тарифа към 70-ина лв. без ДДС (а може и повече, зависи от инсталатора) за инсталация и настройка. Отделно, имаш и цена за окабеляване, което щеше да е къмто 2лв. на метър (с включен кабел в цената). В общи линии, почти още толкова, колкото си платил за комплекта на RobiCam, вероятно.

• Автор
преди 26 минути, Rammkopf написа:

Не знам за тарифите по другите градове, но тук цените са между 40 и 50лв. без ДДС на камера. Отделно си плащаш за NVR-а, като ти си с над 8 камери и влизаш в скъпата тарифа към 70-ина лв. без ДДС (а може и повече, зависи от инсталатора) за инсталация и настройка. Отделно, имаш и цена за окабеляване, което щеше да е къмто 2лв. на метър (с включен кабел в цената). В общи линии, почти още толкова, колкото си платил за комплекта на RobiCam, вероятно.

А когато прехвърлям хард диска от стария към новия нвр, трябва ли да го форматирам? 

току-що, Хасан Ахмед написа:

А когато прехвърлям хард диска от стария към новия нвр, трябва ли да го форматирам? 

В твоя случай, да.

• Автор
преди 9 минути, Rammkopf написа:

В твоя случай, да.

Благодаря за сега! Ще пиша след като монтирам новия нвр. Дано нещата се оправят! :)

Само не забравяй да свалиш камерите от облака. На твое място, бих ги изпоресетнал всичките, преди да ги навържа към dahua-та.

• Автор
преди 34 минути, Rammkopf написа:

Само не забравяй да свалиш камерите от облака. На твое място, бих ги изпоресетнал всичките, преди да ги навържа към dahua-та.

преди 34 минути, Rammkopf написа:

Свалянето имаш предвид да ги изтрия? 

току-що, Хасан Ахмед написа:

Да, за всеки случай ще го направя

• Автор
на 13.12.2023 г. в 22:52, Хасан Ахмед написа:

Да, за всеки случай ще го направя

Привет, сложих новия нвр дадох статични IP адреси на камерите и нвр. Разгледах настройките на камерите и видях че имат ауто-обновяване всеки вторник. Натиснах NEVER и за сега мисла, че проблема е решен. Ще видим до кога

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.