Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Волтаж в електрически контакт

Featured Replies

Напоследък измервам с мултицета в различните контакти в къщи209- 210-215волта проблем ли е ?Милият волтаж нщв ел . Контактите не водили до по високи сметки ,как да оправя проблема

преди 7 часа, Marinov13 написа:

Напоследък измервам с мултицета в различните контакти в къщи209- 210-215волта проблем ли е ?Милият волтаж нщв ел . Контактите не водили до по високи сметки ,как да оправя проблема

В момента стандарта е 230 V, плюс/минус 10%. Напрежение от 203 до 253 V си е нормално.

Много зависи, дали сте в къща или блок и какво е разстоянието до трафопосга. Явно има доста голям пад, заради повишената консумация.

Пп. Колкото до сметките - не се притеснявай. Измерва се мощност (ток по напрежение), а не само едното или само другото. Заради ниско напрежение (под 190 V) някой уреди може да спрат да работят.

Не е волтаж, а напрежение. Като измерваш трябва да знаеш.

На практика всеки електрически уред работи безпроблемно при толеранс +/- 15% в захранващото напрежение. Някои, предимно с импулсно захранване и повече. Някои като зарядното се правят за всякаква мрежа от 100 до 250V. При ниско напрежение нагревателните уреди имат по-малка мощност. Примерно бобът ти ще сее вари по-дълго. Или бойлерът ще топли водата с половин час повече.

Ориентировъчно направи измерване в малките часове като няма консумация и хората спят.

преди 1 час, Филипов написа:

Не е волтаж, а напрежение. Като измерваш трябва да знаеш.

На практика всеки електрически уред работи безпроблемно при толеранс +/- 15% в захранващото напрежение. Някои, предимно с импулсно захранване и повече. Някои като зарядното се правят за всякаква мрежа от 100 до 250V. При ниско напрежение нагревателните уреди имат по-малка мощност. Примерно бобът ти ще сее вари по-дълго. Или бойлерът ще топли водата с половин час повече.

Ориентировъчно направи измерване в малките часове като няма консумация и хората спят.

Ко речи???

До днес ги брах тези ядове и аз  всеки божи ден след 16:00 се започваха проблемите 180-200V както и комшиите. Звънях на чез преди седми дойдоха видяха че проблема не е в мен, а в таблото понеже живея на село в къща и лампи всичко премигваше, по едно време все едно свещ съм запалил. Пуснах си втори път жалба онзи ден, както и другите и днес дойдоха ровиха нещо по всички табла из цялата улица и казаха че са вдигнали напрежението, сега в момента е 230V. За мен 210 е добре под 200 вече ако падне тогава не е добре!

преди 5 часа, Ant1Lamer написа:

Звънях на чез ...

Пуснах си втори път жалба ... 

Груба грешка! Жалба не се пуска до оператора (ЕРП), а до КЕВР!

Действа безотказно!

Ами роднина които работи в чез в колцентъра ми каза да си пусна и все пак бързо оправиха проблема в петък пуснах жалбата днес го оправиха, до сега 2-3 пъти съм пускал и на време всичко оправят и реагират бързо

преди 46 минути, Ant1Lamer написа:

Ами роднина които работи в чез в колцентъра ми каза да си пусна и все пак бързо оправиха проблема в петък пуснах жалбата днес го оправиха, до сега 2-3 пъти съм пускал и на време всичко оправят и реагират бързо

Значи - повредите са локални и бързо ги оправят.

Да, но поне те за сега са бързи  и бързо си оправят нещата и реагират за разлика от всички други, иначе мерси и за това по - горе ще го имам и него в предвид!

• Автор

Благодаря на всички за бързите отговори ,ще следя в различни часове ,и ще пиша с продължение как себе решил проблема.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.