Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изпуснат Western Digital My Passport 2TB USB 3.2

Featured Replies

Падна от кутията на PC-то, може би на ръб, докато свалях доста голям файл на него. Индикацията свети (примигва), но системата не го открива. Има ли някакъв шанс да се спаси или да го отпиша нацяло?

Разрешен от ined

• Решение
преди 16 минути, Rammkopf написа:

По принцип, все още има шанс. Де факто - зависи кой го пипа.

След такова падане пиши го бегал. Ако има много важни данни на диска има няколко фирми дето се занимават със спасяването им но вземат доста скъпо. Примерно тука има цените на Интема https://itemav.com/цени/

• Автор

Жалко. Тъпото е, че Device Manager-а го листва и дори казва, че работи както трябва, но Disc Management-а не мисли така.   

преди 3 часа, Gangosa написа:

Ползвайте си го на линукс

А ако авторът не ползва лайнюкс? И ако има повредени глави и/или задрали, как, аджеба ще се прочете под лайнюкс?

преди 5 часа, цър-вул написа:

А ако авторът не ползва лайнюкс? И ако има повредени глави и/или задрали, как, аджеба ще се прочете под лайнюкс?

Аз го насочих човека той си решава какво ще ползва и пробва и какво не.

• Автор

Crystal DiskInfo не го намира.

Уви, вече го прежалих. Нищо фатално като загуба на информация. Нелоша колекция от стари филми, които така и не съм повторил, а някои не съм и гледал, но ги пазя от снобария, и може би една от многото папки с (уж) подбрана музика. Най ме е яд, че все отлагам да си направя по една снимка на директориите по дисковете. Сега щях да знам какво точно съм загубил и лека-полека да го възстановя.

Така и не стигнах до Линукс, а и не възнамерявам. Животът е твърде кратък. :)

Благодаря за отговорите.

П.П. Сега като натиснах Rescan в Crystal DiskInfo, мярнах за секунди съобщение, че го засича, но дискът е Not Responding, и съответно не го извежда в списъка с хардовете.

Според мен е добре да се опита с разглобяване на кутията и пробване само на диска - признавам си не съм гледал какво има вътре!

Намерих едно видео в нета и явно диска не е SATA изобщо ... остава единствено при разглобяването да се види да няма някоя лоша спойка по USB порта ... друго не ми хрумва което можеш да направиш.

или за проба само сваляне на платката на диска - преглеждане на елементите, почистване на контактните повърхности и сглобяване отново - като се слуша какво точно се случва в диска - понякога може да се познае.

• Автор
преди 15 минути, plamen_petrov_80 написа:

Според мен е добре да се опита с разглобяване на кутията и пробване само на диска.

Видимо е неразглобяем, или поне за мен. Сега ще мина през един компютърджия да го питам дали му се занимава, ако дискът изобщо подлежи на разголбяване.

Кутийката много лесно се разглобява, но това няма да ти помогне, при 2.5" дискове WD не ползват sata диск+USB адаптер, а диск на който от платката директно излиза USB-то

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 14.12.2023 г. в 19:13, ined написа:

Кутийката много лесно се разглобява, но това няма да ти помогне, при 2.5" дискове WD не ползват sata диск+USB адаптер, а диск на който от платката директно излиза USB-то

Да, същото ми каза и човекът, на който го оставих да се бори с него. Прежалих го вече.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.