Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Създаване на домашна мрежа за прехвърляне на файлове между 2 лаптопа.

Featured Replies

Здравейте искам да създам домашна мрежа за да си прехвърля файловете (250гб) от единия на другия на лаптоп. Четох в интернет,гледах клипове как се прави ,но нищо не успях да направя.Единия лаптоп е с windows 8.1 а другия с windows 11.И двата лаптопа с свързани чрез wi-fi с рутера ми.Ако някой му се обяснява ще съм благодарен да ми помогне. 

На компютъра приемник създай една папка на несистемен дял, после й конфигурирай споделянето. Сега на компютъра източник мапни папката от първия компютър. Сега копирай в мапнатата папка необходимите файлове.

• Автор
преди 19 минути, цър-вул написа:

На компютъра приемник създай една папка на несистемен дял, после й конфигурирай споделянето. Сега на компютъра източник мапни папката от първия компютър. Сега копирай в мапнатата папка необходимите файлове.

Не знам как да свържа лаптопите ,за да стигна до това което си ми написал. И никаква идея нямам какво значи да "мапна".

преди 9 минути, 7ygvbhu8 написа:

Не знам как да свържа лаптопите ,за да стигна до това което си ми написал. И никаква идея нямам какво значи да "мапна".

Извинявайте господине за намесата ми. Аз не разбирам от това, което искате, но мога да бъда полезна.

Напишете в търсачката на гугъл "Set up a home network to transfer files between 2 laptops."

Аз като написах видях, че първите два отговора са тези:

File sharing over a network in Windows - Microsoft Support

How to Transfer Files Between Computers on the Same Network (wikihow.com)

Дано съм била полезна. 

Лека вечер!

• Автор
преди 47 минути, БаалБек написа:

Извинявайте господине за намесата ми. Аз не разбирам от това, което искате, но мога да бъда полезна.

Напишете в търсачката на гугъл "Set up a home network to transfer files between 2 laptops."

Аз като написах видях, че първите два отговора са тези:

File sharing over a network in Windows - Microsoft Support

How to Transfer Files Between Computers on the Same Network (wikihow.com)

Дано съм била полезна. 

Лека вечер!

В статията пише , but if both computers are running Windows 10/11 and are connected to the same network, а аз съм с Windows 8.1 на единия лаптоп

Все още се мъча ,но не става.Мисля че проблема е в това ,че има някакво несъответствие между win 8.1 и win 11

преди 29 минути, 7ygvbhu8 написа:

В статията пише , but if both computers are running Windows 10/11 and are connected to the same network, а аз съм с Windows 8.1 на единия лаптоп

Все още се мъча ,но не става.Мисля че проблема е в това ,че има някакво несъответствие между win 8.1 и win 11

- Външен диск

- One Drive

- Backup 

преди 1 час, 7ygvbhu8 написа:

А случйно да забеляза това

are connected to the same network

TCP/IP не го интересува версията на прозореца....изобщо не го интересува ОС

С Лан кабел пробва ли

• Автор

Не мога да разбера тази домашна група на кой лаптоп да я направя на новия или на стария

преди 1 час, 7ygvbhu8 написа:

Не мога да разбера тази домашна група на кой лаптоп да я направя на новия или на стария

И на двете машини трябва да еднаква групата - или WORKGROUP, или HOMEGROUP

преди 12 часа, 7ygvbhu8 написа:

Все още се мъча ,

Виж какъв жокер са ти дали:

преди 8 часа, The_Nomad написа:

С Лан кабел пробва ли

Ето какво пише за "кръстосан лан кабел"!

https://bg.fibresplitter.com/news/crossover-cable-vs-ethernet-cable-what-s-the-24256881.html

Кросоувър кабел като Cat5, Cat5e кръстосан кабел и т.н. е вид на усукана двойка кабел за свързване на две устройства от същия тип като "DTE да DTE" или "DCE към DCE" в следните ситуации:

Един компютър на друг компютър

Ето колко струва един метър:

https://hit-electronics.com/kabel-lan-krastat-1-m-9214

преди 3 часа, 7ygvbhu8 написа:

Control Panel>Network>HomeGroup>Create>Next>В излезлия прозорец, виж да ли всичко ти е на Shared>Next>Излиза ти парола

На другия лаптоп

- Control Panel>Network>HomeGroup>Windows detect... >Join now> Поставяш паролата която излезе, на първия лаптоп>Finish

В експлоръра на първият лаптоп,менюто/дървото от ляво ти излиза втория, като HomeGroup

• Автор
преди 1 час, БаалБек написа:

Виж какъв жокер са ти дали:

Ето какво пише за "кръстосан лан кабел"!

https://bg.fibresplitter.com/news/crossover-cable-vs-ethernet-cable-what-s-the-24256881.html

Кросоувър кабел като Cat5, Cat5e кръстосан кабел и т.н. е вид на усукана двойка кабел за свързване на две устройства от същия тип като "DTE да DTE" или "DCE към DCE" в следните ситуации:

Един компютър на друг компютър

Ето колко струва един метър:

https://hit-electronics.com/kabel-lan-krastat-1-m-9214

не става с кабел новия лаптоп няма порт

преди 23 минути, Teemo v.3 написа:

Control Panel>Network>HomeGroup>Create>Next>В излезлия прозорец, виж да ли всичко ти е на Shared>Next>Излиза ти парола

до тука всичко е ок излиза ми парола това го правя на стария лаптоп с  win 8.1  но на новия лаптоп няма изобщо меню как да се създаде мрежа нищо не излиза липсва такава опция

HomeGroup на Windows 11 няма

преди 8 минути, 7ygvbhu8 написа:

не става с кабел новия лаптоп няма порт

до тука всичко е ок излиза ми парола това го правя на стария лаптоп с  win 8.1  но на новия лаптоп няма изобщо меню как да се създаде мрежа нищо не излиза липсва такава опция

HomeGroup на Windows 11 няма

Ти си я създал вече...

Ето това търсиш

Untitled.jpg

• Автор
преди 4 минути, Teemo v.3 написа:

Ти си я създал вече...

Ето това търсиш

Untitled.jpg

при мен изобщо не излиза така home group на win 11 при мен няма изобщо като го напиша не излиза нищо както и домашна мрежа ако на пиша,както и да е отказвам се

преди 13 минути, Rudy M. написа:

Досега с един външен хард да беше прехвърлил файловете и да си забравил ... 

Трябва и да го има. А сигурно ще се ползва и за в бъдеще

преди 4 минути, 7ygvbhu8 написа:

при мен изобщо не излиза така home group

Да беше показал какво се вижда при теб
Може да пробваш достъп от тук:
Стартираш SystemPropertiesComputerName > Network ID...

преди 2 минути, 7ygvbhu8 написа:

при мен изобщо не излиза така home group на win 11 при мен няма изобщо като го напиша не излиза нищо както и домашна мрежа ако на пиша,както и да е отказвам се

Най - вероятно не ти е активирано SMB.

На който му се обяснява... 

• Автор

Направих домашната мрежа свързах се с 2 ми телевизора с телефоните ми с лаптопите на майка ми и брат ми само с новия ми лаптоп не мога какъв е този win 11 няма думи изобщо няма настройка за правене на домашна мрежа........

преди 9 минути, 7ygvbhu8 написа:

Направих домашната мрежа свързах се с 2 ми телевизора с телефоните ми с лаптопите на майка ми и брат ми само с новия ми лаптоп не мога какъв е този win 11 няма думи изобщо няма настройка за правене на домашна мрежа........

Control panel>Network and Internet>Network sharing center>Advanced> Чекни

- Turn on network discovery

- Turn on file and printer sharing

Това е по - лесния начин. Ако не работи, утре ще ти кажа цялата процедура.

пп

Чекването трябва да стане в меню - Private

• Автор

направих всичко и пак не става не мога да създам тази домашна група на 11 ката просто няма такава опция 

• Автор

странното е че пробвах да свържа двата лаптопа с блутут ,свързват се но не може да се пращат файлове между тях а като свързах телефона с блутут и от двата лаптопа мога да пращам и получавам на телефона

преди 2 минути, цър-вул написа:

Я си направи една workgroup и всичко ще си дойде на мястото.

пробвах изобщо не се свързват двата лаптопа

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.