Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Скъпи доставки от Алибаба

Featured Replies

Защо са толкова скъпи доставките от алибаба и при всяка добавена бройка става по голяма аз ли греша нещо не съм поръчал досега от алибаба.Да речем 10 камери нормално ли е да имат такава доставка.

Screenshot_20231217-215243_Alibabacom.jpg

До колкото знам алибаба е сайт предназначен по-скоро за търговци само и единствено на едро които пазаруват, следователно и доставките им са доста по-скъпи

Ако греша - да ме поправят:)

преди 33 минути, valyo_93 написа:

Защо са толкова скъпи доставките от алибаба и при всяка добавена бройка става по голяма аз ли греша нещо не съм поръчал досега от алибаба.Да речем 10 камери нормално ли е да имат такава доставка.

Screenshot_20231217-215243_Alibabacom.jpg

alibaba начислява митническа такса в зависимост от адреса на получателя.
Доставките поскъпнаха поред причини. Първо ковида, а сега регионалните войни. Застраховки, заобиколни пътища.
Суецкият канал е блокиран и това се отрази на доставките.

преди 36 минути, Profruit написа:

Alibaba не изчислява Мито и ДДС! Но който пазарува от там си го набутва дълбоко отзад, отдолу и помни за цял живот сделката като травма от кошмарен сън. Тези плащания са относителни. До 60 лв. митницата те пропуска и минаваш и без ДДС, а сега май вече е до 30 лв. Като ги надвишиш, пиеш студена вода и отиваш на преглед при кардиолог.

преди 56 минути, Profruit написа:

Доставките поскъпнаха поред причини. Първо ковида, а сега регионалните войни. Застраховки, заобиколни пътища.
Суецкият канал е блокиран и това се отрази на доставките.

От кога е блокиран Суец?

преди 25 минути, valyo_93 написа:

Добре де те така са 360 долара ако трябва и да ги обмитя че те по скъпи от България ще дойдат.

Ми това идва чак от Китай, доставките се изчисляват на база обем и тегло + митнически такси ако са включени, ако не са ги плащаш допълнително, съответно е нормално колкото повече бройки добавяш толкова повече да расте цената за доставка.

преди 6 минути, valyo_93 написа:

То май от алиекспрес по добре да се поръчва.

Зависи какво ще поръчваш и в какви количества.

• Автор

Мислех да поръчам 4 камери това ли р крайната цена и ще дойдат до адрес нали така.Кое трябва да избера онвив или wifi две ще са към нвр а другите 2 не

https://x.alibaba.com/AvJJfi?ck=pdp

Screenshot_20231218-075022_Alibabacom.jpg

Не очаквай чудеса от 4MP камера. Ще виждаш нещо там.

преди 9 часа, Клонинга написа:

Alibaba не изчислява Мито и ДДС!

Никоя платформа за търговия не ги изчислява! Това се прави от търговеца, ако е регистриран в европейската система.

преди 1 час, valyo_93 написа:

А как да разбера дали ми е добавено митото

Митото не е добавено. Ще плащаш отделно. Ако нямаш митнически агент, тичаш един ден по институции да освобождаваш пратката. Търсиш нотариуси, принтираш документи, доказваш покупки, издаваш ЕОРИ номер от митнически агент, целият ден е твой. Освен ако не се погрижат куриерите. После трябва да им платиш за нова доставка или да го вземеш от София.

Здравейте!

В сайта на Alibaba доставчика има опция с цена която  включва всичко като платено МИТО, ДДС за България така наречено DDP.

DDP (Delivered Duty Paid) - ДОСТАВЕНО, МИТО ПЛАТЕНО (уговорено местоназначение)

Въпроса ми е следният,какви са гаранциите че всичко това ще бъде спазено от китайската компания и когато продуктът( в случая  соларна батерия 10 kWh 120 kилограма) пристигане в България няма да ми задържат стоката поради неуредени мита и ДДС след като съм договорил с китаеца че  цената е с включено DDP (Delivered Duty Paid) - ДОСТАВЕНО, МИТО ПЛАТЕНО)и уговорено с мой адрес за доставка? 🇧🇬

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.