Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

въпрос за смс до 1117(българската коледа)

Featured Replies

последните 4-5 години пращах смс по това време,тази година не мога да изпратя.

изписва "проблем при изпращането" и 2 опции повторно изпращане,при което няма промяна, и изтриване.

предишните години тел-ът ми беше с андроид 7.1.,сегашният ми е с 13.(самсунг а13).

молбата ми е някой абонат на виваком да пробва да изпрати такъв смс(1 лв. за план,1.20 за предплатен) да видим може да има проблем с краткия номер.

обикновени смс-и мога да пращам.

преди 4 минути, emil644466 написа:

последните 4-5 години пращах смс по това време,тази година не мога да изпратя.

изписва "проблем при изпращането" и 2 опции повторно изпращане,при което няма промяна, и изтриване.

предишните години тел-ът ми беше с андроид 7.1.,сегашният ми е с 13.(самсунг а13).

молбата ми е някой абонат на виваком да пробва да изпрати такъв смс(1 лв. за план,1.20 за предплатен) да видим може да има проблем с краткия номер.

обикновени смс-и мога да пращам.

Защо имаш нужда да изпращаш пари на некаква КОЛЕДА? ЗАЩО?

ЗАЩОТО така е решил, парите са си негови. Опитваш се да даваш наклон на вятъра на някого?
Освен това благодарение на парите от БГ Коледа е купен не един апарат за болнично лечение, спасяващ живот!
@emil644466, позвъни на 09001117 - пак е левче.

преди 35 минути, цър-вул написа:

ЗАЩОТО така е решил, парите са си негови. Опитваш се да даваш наклон на вятъра на някого?
Освен това благодарение на парите от БГ Коледа е купен не един апарат за болнично лечение, спасяващ живот!

Благотворителните кампании са бизнес и някои хора сигурно ще изкарат много тлъсти бонуси за сметка на - 1 такъв апарат дори и пет такива да се купят. Ще кажеш какво толкова? Нали все пак са купени 5? Е, аз ще ти кажа, че "все пак" не е морално на гърба на хората някой да си изкара коледния бонус така, при това на не малка стойност. Че даже и държавата е включила ДДС

"Изпратете SMS на номер **** за A1, Vivacom и Yettel.

С всеки SMS дарявате 1 лев на дете в беда. За абонати по договор стойността на 1 SMS е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на всички мобилни оператори стойността е 1,20 лв. с включено ДДС."

И знаеш ли защо е включено ДДС? Защото това е търговска дейност.

Айде да не взема да ставам и по-груб. ...

преди 16 минути, Гражданин написа:

Благотворителните кампании са бизнес и някои хора сигурно ще изкарат много тлъсти бонуси за сметка на - 1 такъв апарат дори и пет такива да се купят. Ще кажеш какво толкова? Нали все пак са купени 5? Е, аз ще ти кажа, че "все пак" не е морално на гърба на хората някой да си изкара коледния бонус така, при това на не малка стойност. Че даже и държавата е включила ДДС

"Изпратете SMS на номер **** за A1, Vivacom и Yettel.

С всеки SMS дарявате 1 лев на дете в беда. За абонати по договор стойността на 1 SMS е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на всички мобилни оператори стойността е 1,20 лв. с включено ДДС."

И знаеш ли защо е включено ДДС? Защото това е търговска дейност.

Айде да не взема да ставам и по-груб. ...

Прав си и въпреки това по-добре няколко апарата с които да се спясяват животи отколкото нито един.

преди 11 минути, Bubbles написа:

Прав си и въпреки това по-добре няколко апарата с които да се спясяват животи отколкото нито един.

Да продадат автопарка с лимузините на властта и да ги снабдят с микробусчета, които да ги взимат за работа големите политици, общественици, магистрати, кметове и т.н. и ако толкова не могат да пътуват с личен автомобил с космическите и без това заплати и комисионни, които получават от публични средства. Ей ти ги не няколко а стотици милиони за колкото щеш адекватни неща, които да се правят целогодишно, а не само по Коеледа, за да може разни шантонерки на честните бизнесмени и родни политици да си правят ПР на гърба на смсчетата от бедния народ. Срамна работа е каквито и да са пари да вземат да потъват чрез една благотворителна кауза в мутренски джобове, ако ще и да е 50/50 и уж "то все е нещо вместо нищо.". Всички си спомнят Хелп Карма. Само че дето за тях поне се разбра.

преди 6 минути, Гражданин написа:

Да продадат автопарка с лимузините на властта и да ги снабдят с микробусчета, които да ги взимат за работа големите политици, общественици, магистрати, кметове и т.н. и ако толкова не могат да пътуват с личен автомобил с космическите и без това заплати и комисионни, които получават от публични средства. Ей ти ги не няколко а стотици милиони за колкото щеш адекватни неща, които да се правят целогодишно, а не само по Коеледа, за да може разни шантонерки на честните бизнесмени и родни политици да си правят ПР на гърба на смсчетата от бедния народ. Срамна работа е каквито и да са пари да вземат да потъват чрез една благотворителна кауза в мутренски джобове, ако ще и да е 50/50 и уж "то все е нещо вместо нищо.". Всички си спомнят Хелп Карма. Само че дето за тях поне се разбра.

Аз съм за и съм съгласен с казаното, гадно е че тия си пълнят гушите на гърба на нещастието на хората, но поне и малкото някак помага, дето се вика един живот да е спасен все е нещо.
Иначе най добре е тези инициативи да се правят така че всичките събрани средсрва да отиват при нуждаещите се, за съжаление това не мисля че някой би го направил.

преди 2 минути, Bubbles написа:

Аз съм за и съм съгласен с казаното, гадно е че тия си пълнят гушите на гърба на нещастието на хората, но поне и малкото някак помага, дето се вика един живот да е спасен все е нещо.
Иначе най добре е тези инициативи да се правят така че всичките събрани средсрва да отиват при нуждаещите се, за съжаление това не мисля че някой би го направил.

Не знам къде отиват средствата и как се разпределят, но вече 5-та година поред, ние получаваме следното писмо с обратна разписка. Умишлено е сканирано цветно

Pismo BG Koleda.pdf

преди 3 минути, Bubbles написа:

Такива дарителски кампании навсякъде по света са фарс. Като екскурзиите на бели хора от средната класа, които отиват като доброволци да помагат в сиропиталища, за да се наснимат с босите и голи дечица. Те си плащат сами билета и всичко, а парите отиват уж, за да помагат на тия боси и голи дечица, но за да идват и другата година богати бели туристи, за да се снимат, тия дечица трябва да продължават да са боси и голи. Ето затова няма да се реши и проблема със световния глад и т.н.. Всичко е гнусна мафия и позор какво причиняват човешки същества на други човешки същества.

преди 1 минута, Гражданин написа:

Такива дарителски кампании навсякъде по света са фарс. Като екскурзиите на бели хора от средната класа, които отиват като доброволци да помагат в сиропиталища, за да се наснимат с босите и голи дечица. Те си плащат сами билета и всичко, а парите отиват уж, за да помагат на тия боси и голи дечица, но за да идват и другата година богати бели туристи, за да се снимат, тия дечица трябва да продължават да са боси и голи. Ето затова няма да се реши и проблема със световния глад и т.н.. Всичко е гнусна мафия и позор какво причиняват човешки същества на други човешки същества.

Не знам - аз нямам основания да се сумнявам, че писмото с молба идва от друго място, освен от държавна институция. Затова и не съм отказвал определено рекламно време (безвъзмездно) върху моите съоръжения

преди 51 минути, Гражданин написа:

Благотворителните кампании са бизнес и някои хора сигурно ще изкарат много тлъсти бонуси за сметка на - 1 такъв апарат дори и пет такива да се купят.

Да изложиш факти по въпроса?! Или просто си хейтиш...

преди 13 минути, teo-glavata написа:

Не знам къде отиват средствата и как се разпределят, но вече 5-та година поред, ние получаваме следното писмо с обратна разписка. Умишлено е сканирано цветно

Pismo BG Koleda.pdf 542.29 kB · 0 изтегляния

Това е всичко друго, но не и отчет къде са отишли средствата. Да не мислиш, че работят за без тлъсти коледни бонуси в цялата тази организация, която има нужда от счетоводители, юристи и прочее хора, които да разпределят тези средства? И само 3500000 лв при условие, че участват телевизии като БТВ и такива бизнеси дето въртят по толкова пари само на ден от реклами и т.н.? Това е просто лицемерно. Борда на директорите на фирми от такива размери си разпределят по милиони само по Коледа, за да правят циците на жените си не в обикновени турски клиники. Само частните им самолети за един полети до някои екзотични острови тази Коледа могат да изгорят гориво за стотици хиляди левове... Но те се интересуват от тая Българска Коледа и какви трохи ще отидат при сираци и т.н. толкова колкото и ти се интересуваш от Африка, не знам дали може да ги виним. Оставям на всеки да си мисли сам по въпроса. Аз лично смятам, че не искам да ги зареждам с гориво. Нито колите им, нито самолетите им. Даже да е 50/50, грозно е. Манипулиращо е всички обикновени хора, които с добра душа дават някой лев, за да свърши някаква "малка част" в банковата сметка на някой, който яде скариди на Малдивите и пие шампанско и ще си чука любовницата със силиконите платени с коледния бонус. Мамичката им мръсна!

https://www.bgkoleda.bg/#

Този адрес истински ли е?

преди 4 минути, цър-вул написа:

Да изложиш факти по въпроса?! Или просто си хейтиш...

Ти па все едно си вчерашен. Като искаш да помогнеш, винаги може да намериш човек, на когото да помогнеш без организация, в която някой да се точи над дарението ти. Намираш някой по фейсбук, питаш в някоя църква за бедни, които молят там за помощ, намираш лично контакт и така... Но да даваш пари на организация, в която тия пари ще трябва да минат през някаква пътека през 100 човека... Ти сам си решаваш, не съм аз никой че да ти дава посока на вятъра...

преди 2 минути, Гражданин написа:

че участват телевизии като БТВ и такива бизнеси дето въртят по толкова пари само на ден от реклами и т.н.?

Явно не си много в час с рекламния бизнес.

ПС: Да пари има и то много....но чак пък на ден

преди 3 минути, А.Навални написа:

https://www.bgkoleda.bg/#

Този адрес истински ли е?

В какъв смисъл? Ако имаш някакви съмнения, спофели - мога да направя някакви проверки, като заинтервсивоано юл

преди 9 минути, teo-glavata написа:

В какъв смисъл? Ако имаш някакви съмнения, спофели - мога да направя някакви проверки, като заинтервсивоано юл

Имам желание да направя дарение.

Искам да съм сигурен, че ще отиде на правилното място и ще се ползва за децата.

преди 7 минути, teo-glavata написа:

Не знам колко ще да е с точност, но има дни в които приходите може като нищо да са по толкова. И не говорим само за един телевизионен канал. Това са корпорации с най-различни медии, бтв е само 1 от продуктите на цяла медийна империя. Има сайтове и т.н.. Виж колко струва рекламата някъде. За 10 минути реклами ей ти едни 100 хиляди, ако е "прайм тайм" и това не е единствения им канал и сайт и т.н.. Сам го каза, пари има много. Да не говорим за политическо влияние и наляти пари в самите новини и предавания. Милиардери са собствениците...

преди 3 минути, Гражданин написа:

Не знам колко ще да е с точност, но има дни в които приходите може като нищо да са по толкова. И не говорим само за един телевизионен канал. Това са корпорации с най-различни медии, бтв е само 1 от продуктите на цяла медийна империя. Има сайтове и т.н.. Виж колко струва рекламата някъде. За 10 минути реклами ей ти едни 100 хиляди, ако е "прайм тайм" и това не е единствения им канал и сайт и т.н.. Сам го каза, пари има много. Да не говорим за политическо влияние и наляти пари в самите новини и предавания. Милиардери са собствениците...

OK. Разбрах! Няма да споря с теб. А, собствениците на пофобни медийни групи, е съвсем нормално да са милиардери. Цените ....там играят и много посредници - не забравай - т.нар "media shop". Защо забравяш, че има и разходи?

Чалъма е да докараш нещата така, че да има и за тебе поне за една кола в годината

преди 4 минути, teo-glavata написа:

OK. Разбрах! Няма да споря с теб. А, собствениците на пофобни медийни групи, е съвсем нормално да са милиардери. Цените ....там играят и много посредници - не забравай - т.нар "media shop". Защо забравяш, че има и разходи?

Чалъма е да докараш нещата така, че да има и за тебе поне за една кола в годината

"поне за една кола в годината"? :lol6:

Това което се случва е просто грозно. Разходи било имало. Губиш връзка с реалността нещо ми се струва. 3,5 милиона събрани на фона на стотици милиони или милиарди общо нетни приходи на бизнесмените, които участват в тая пародия, на която отиват със шантонерките си със скъпи облекла да им покажат деколтетата, за които са платили по 50 бона и да се поотъркат във властта, която също има нужда от ПР. Само за вечеринката със шампанското и парти хапките и медийното отразяване и певачките дето ще попеят на мутренския прием да е 250 к. Грозно е просто. Тия хора са загубили връзка с реалността и приличното. За решението на цялата бедност в държавата е необходимо съвсем малко, но все пак явно в държавата трябва да има хора, които си купуват по няколко съседни вили в "Драгалевци", всяка от които за милиони, за да се чувстват уединени. То не е въпрос на бедна фантазия, то е реалност и се вижда, че нещо е много много ама много не наред в държавата при тия мулти милионери и даже милиардери, всеки от които със своя частна армия от мутри и антураж от други придворни, да се радваме че има кампании за благотворителност, на които те да блеснат с някакви скромни за възможностите си дарения. Банки колкото щеш има в държавата, следователно и банкери, мулти милионери, говорим за хора с възможности от по 500 000 000 - милиард и нагоре, и колко още около тях други и т.н.. Пирами, фараони... И въпреки всичко боси циганета, гета където раждат на по 10, ужас е някакъв. Болни без възможност за лечение и т.н., и на тоя фон чалга партита, на които боцкат скариди и опъват жрици на афтъра след като са се наснимали за медиите колко са големи благотворители някои. Това е реалността. Не казвам че не трябва да се помага, но по-добре лично да гледаш на кого да помогнеш, някой може би близко до теб и т.н., да можеш да контролираш къде и за какво ще отидат парите...

преди 21 минути, Гражданин написа:

"поне за една кола в годината"? :lol6:

Това което се случва е просто грозно. Разходи било имало. Губиш връзка с реалността нещо ми се струва. 3,5 милиона събрани на фона на стотици милиони или милиарди общо нетни приходи на бизнесмените, които участват в тая пародия, на която отиват със шантонерките си със скъпи облекла да им покажат деколтетата, за които са платили по 50 бона и да се поотъркат във властта, която също има нужда от ПР. Само за вечеринката със шампанското и парти хапките и медийното отразяване и певачките дето ще попеят на мутренския прием да е 250 к. Грозно е просто. Тия хора са загубили връзка с реалността и приличното. За решението на цялата бедност в държавата е необходимо съвсем малко, но все пак явно в държавата трябва да има хора, които си купуват по няколко съседни вили в "Драгалевци", всяка от които за милиони, за да се чувстват уединени. То не е въпрос на бедна фантазия, то е реалност и се вижда, че нещо е много много ама много не наред в държавата при тия мулти милионери и даже милиардери, всеки от които със своя частна армия от мутри и антураж от други придворни, да се радваме че има кампании за благотворителност, на които те да блеснат с някакви скромни за възможностите си дарения. Банки колкото щеш има в държавата, следователно и банкери, мулти милионери, говорим за хора с възможности от по 500 000 000 - милиард и нагоре, и колко още около тях други и т.н.. Пирами, фараони... И въпреки всичко боси циганета, гета където раждат на по 10, ужас е някакъв. Болни без възможност за лечение и т.н., и на тоя фон чалга партита, на които боцкат скариди и опъват жрици на афтъра след като са се наснимали за медиите колко са големи благотворители някои. Това е реалността. Не казвам че не трябва да се помага, но по-добре лично да гледаш на кого да помогнеш, някой може би близко до теб и т.н., да можеш да контролираш къде и за какво ще отидат парите...

И как да стане, като ти, той, тя, даряват по един лев. Нали трябва организация, на... Всичко.

Както казваш - ако искаш да помогнеш, ще намериш начин. И ? Отиваш в болницата с една кинта ? Или ?

Дай идея. Мислил съм го от всички страни - няма решение.

преди 2 часа, цър-вул написа:

Не трябва ли МНЗ да купува апарат за болнично лечение???

преди 1 минута, Т.Христов написа:

Не трябва ли МНЗ да купува апарат за болнично лечение???

НЕ! Да не говорим, че това НБЗ го ликвидирахме отдавна. Има си други институции. Да не говорим, че болниците са самостоятелни търговски дружества по смисъла на закона

преди 11 минути, Teemo v.3 написа:

И как да стане, като ти, той, тя, даряват по един лев. Нали трябва организация, на... Всичко.

Както казваш - ако искаш да помогнеш, ще намериш начин. И ? Отиваш в болницата с една кинта ? Или ?

Дай идея. Мислил съм го от всички страни - няма решение.

Има много хора, които зоват за помощ във фейсбук с лични истории. Има много хора, които се рядят за помощи пред църквите. Всяка църква всеки ден събира опашки от хора по обедно време, за да им дава храна. Можеш да отидеш и да се заговориш с хората на всяка опашка и да разбереш за съдбите им. Има всякакви, млади, стари и т.н., натурални най-вече. Ще видиш от първо лице мизерията и нуждата от помощ. 

току-що, Гражданин написа:

Има много хора, които зоват за помощ във фейсбук с лични истории. Има много хора, които се рядят за помощи пред църквите. Всяка църква всеки ден събира опашки от хора по обедно време, за да им дава храна. Можеш да отидеш и да се заговориш с хората на всяка опашка и да разбереш за съдбите им. Има всякакви, млади, стари и т.н., натурални най-вече. Ще видиш от първо лице мизерията и нуждата от помощ. 

Не ме разбра.

С бюджет от един лев, как да помогнеш ? Как да се организират събиранията, на този един лев ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.