Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с интернет връзката ми ?

Featured Replies

Значи проблема ми е следния - имам връзка, която трябва да е 64к/с, да обаче не - връзката ми е толкова трагична, че нямам думит - 5-10-15к... с чести прекъсвания. Доставчика ми казва , че нямало никакви проблеми и че при тях отчитало нормалната скороост. Имаме VPN , уж да не ни крадат интернета. Как мога да разбера къде отива останалата ми част от връзката като при условие, че не съм пуснала нито мирк, нито ай си кю нито някоя друга програма или процес, който да заема интернета. Моля ви, помогнете sad.gif

Сканирала ли си за вируси и spyware?

• Автор

Забравих да кажа, че вчера съм форматирвала харда и съм с нов Windows...

Хм... а сигурна ли си, че си направила VPN връзката както е била преди?

Да не си изпуснала някоя настройка?

и на мен ми е така!интересно,че като рестартирам след това няма проблеми.

ако дойдат по-късно момчетата от потдръжката ще ти пиша!

Има ли разлика когато теглиш от различни сайтове?

Или скоростта на теглене е една и съща навсякъде?

Опита ли с някой даунлоад мениджър IDM, Download Master или FlashGet?

• Автор

Ами от бг сайтове е към 15к, а от чужди 5-6к, не не обичам такива мениджъри :)

А пред седмица бях на друг доставчик, махнах се от там защото имаше много хакери, възможно ли е някой от там да продължава да ми краде нета, смисъл да си е сменил Мак адреса с моя и ако не са ми спрели акаунта той да си дърпа с моя мац и така да се раздвоява връзката ? ? ? Въпреки, че тук сме с пароли ? Може ли това да стане ?

Значи проблема ми е следния - имам връзка, която трябва да е 64к/с, да обаче не - връзката ми е толкова трагична, че нямам думит - 5-10-15к... с чести прекъсвания. Доставчика ми казва , че нямало никакви проблеми и че при тях отчитало нормалната скороост. Имаме VPN , уж да не ни крадат интернета. Как мога да разбера къде отива останалата ми част от връзката като при условие, че не съм пуснала нито мирк, нито ай си кю нито някоя друга програма или процес, който да заема интернета. Моля ви, помогнете sad.gif

И аз имах такъв проблем след като форматирах дяла на който ми е ос-та (преинсталирах)

Цял ден интернета ми беше много ужасен (повече от това което е сега (15-20 кб/сек сега, а преди 2-3 кб/сек)

Та осъзнах, че уиндоуса си е теглил ъпдейтите и с моята скорост това е ставало доста бавно.

Към 60 ъпдейта се бяха изтеглили.

Та искам да кажа изчакай да мине малко време и виж дали ще се оправи, също така, ако е от това би трябвало в трея да ти се показва една иконка ("статуса" за теглене на ъпдейти) :)

Доставчика ми казва , че нямало никакви проблеми и че при тях отчитало нормалната скороост.

Не им се доверявай на тези доставчици.

Търси винаги първо проблема при тях, както те винаги те карат да го търсиш при себе си :)

Редактирано от myd (преглед на промените)

• Автор

Ем какво да направя, да ида им хвърля една бомба ли :beer::friends1:

Търси винаги първо проблема при тях, както те винаги те карат да го търсиш при себе си :beer:

А той се оказва по средата в някой суич. :friends1:

• Автор

Те са толкова сдухани, че нямам думи.. Сложили една там дето незнае какво е даже Мак адрес и незнае как да го активира... А тия от поддръжката.... ужас. Трябва аз да им подсказвам къде може да е проблема, преди малко им викам да не е по трасето и тя а да ам може ще ги пратя да видят :beer::friends1:

Хм, според мен, доставчикът ти те лъже! Скоростта на нета е такава, каквато ти е пусне той, предполагам, че я дели с някой друг юзър за твоя сметка! Просто при теб не виждам какво може да ти ограничава трафика, на мен защо не ми се губи ? Отиди във офиса им и поискай веднага да ти покажат скоростта на трафика ти, само че без да ги предупреждаваш, че ще ги посетиш, да видим тогава...

А той се оказва по средата в някой суич. :offtopic_s:

Затова се отказах от LAN доставчиците :clap:

Затова се отказах от LAN доставчиците :offtopic_s:

Зависи от доставчика. :clap:

• Автор

Няма как да деля, просто защото сме в ВПН - парола и юзър нейм... Освен от стария доставчик, ако не деля с някой. Значи аз на тоя доставчик се преместих преди 2 седмици, ако на стария не са ми спрели акаунта дали може някой като си смени Мак-а с моя да ми ползва нета от там и да деля с него ?

Аз имам няква програмка за смяна на MAC адреса, но не съм я изпробвал. Явно не е невъзможно biggrin.gif

• Автор
Аз имам няква програмка за смяна на MAC адреса, но не съм я изпробвал. Явно не е невъзможно biggrin.gif

Знам, че не е невъзможно, даже и без програма може да си го смениш.. Ама аз питах дали е възможно това да става от другия доставчик.. ?

Затова се отказах от LAN доставчиците :rolleyes:

А сега на какъв доставчик си ? :P

А сега на какъв доставчик си ? ;)

Ами на БТК съм, защото нямат алтернатива в моя квартал у Варна и защото не съм в бъкаща от бацили и "хакери" мрежа.

Както и заради динамичния IP адрес в нета, сменящ се при всяко ново включване на модема и прикритието, което дава NAT таблицата му, като не пропуска Inbound(идващите) към компа ми връзки :baby:

За горното не мога ти кажа, имаш ли няква свързаност със стария доставчик ?

Редактирано от myd (преглед на промените)

Ами на БТК съм, защото нямат алтернатива в моя квартал у Варна и защото не съм в бъкаща от бацили и "хакери" мрежа.

Както и заради динамичния IP адрес в нета, сменящ се при всяко ново включване на модема и прикритието, което дава NAT таблицата му, като не пропуска Inbound(идващите) към компа ми връзки ;)

За горното не мога ти кажа, ако имаш няква свързаност със стария доставчик ?

Съгласен съм с горното затова и тук във фирмата, където работя сме на БТК АДСЛ :baby:

• Автор

Имах свързаност, обаче не съм сигурна дали ми е прекратил акаунта ;) . Надявам се като не го платя другия месец, защото вече не съм при тях система автоматочно да ме изключи, освен ако той не го възобнови, хъх..

Е да, обаче на мен ще ми дойде доста солено това БТК, защото нямам вкъщи телефон, всички сме на ГСМ-и :baby:

• 4 седмици по-късно...

MAC адресите се виждат само в конкретния LAN. От там нататък няма как да се виждат, тъй-като рутерите режат съответния протокол. Т.е. ако някой ти ползва твоя MAC за да има конфликт/проблем, трябва да е в твоя (V)LAN.

Иначе вариантите за повреди са много и обикновено са 50/50 софтуерни и хардуерни, затова сляпото обвиняване на доставчика няма да ви реши проблемите. Преди да ги накараш да ти проверят и кабела - си виж драйвери, защитни стени, разни VoIP/чат, torrent или каквито и да е било Интернет програми (инсталиращи adware) дали не ти ограничават/точат Нета с или без твое знание. И м/у другото, вирус може да се хване и за 2 минути (засякох го веднъж) след чиста инсталация, ако слагаш стара версия на Win XP примерно и в LAN-а ти има 2-3 заразени машини...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

До колкото разбирам си все още свързана и към лан мрежата от миналия доставчик... Защо при положение че той ти е спрял нета или поне така ти се иска? При нова инсталация на ОС-а е най-добре преди да се започне да се вади мрежовия кабел, след завършване на инсталацията да се инсталира защитния софтуер, който се ползва и чак след това да се вържете отново към мрежата. Цялата история със сменянето на мак и IP с цел да се представиш за друг комп от мрежата не работи при VPN мрежи, там си имаш user и pass и за да ти краде нета, някой от локалната мрежа, трябва да ги знае. Както се каза вече не вярвай 100% на доставчика си, но въпреки това не го вини за всичко. Провери си компютъра за да си сигурна че проблема не е при теб. Виж също и тази тема.

Редактирано от LinKin^parK (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.