Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква ще бъде съдбата на паметника на Альоша?

Да последва ли Альоша съдбата на първия паметник? 27 гласували потребители

1. 1. Да последва ли Альоша съдбата на първия паметник?

• Да! Премести!
      7%
    • Не! Остави!
      14%
    • Бутат ни към украински сценарий!
      11%
    • Бутай като мавзолея!
      22%
    • Ще го браня на живата верига!
      3%
    • Не пипайте повече паметниците!
      37%
    • Нямам против да се модифицира, но имам особено мнение за това коя личност трябва да бъде на нея
      3%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 39 минути, IvanKirov написа:

Искам вас да ви видя, какво ще вдигнете на мястото, дето събаряте. Точно в момента не е добре да се дървим на рашките, и на мен ми се неще, ама укрите ще ядат бой. И пак ще се окажем от грешната страна на историята. 35 години не ви пречеше, баш сега се сетихте!

¨Ша вдигнат един х*й.
Страшно и много жалко е, че България страна с толкова дълга и велика история се управлява от психично болни хора.

• Отговори 285
  • Прегледи 17,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Искам вас да ви видя, какво ще вдигнете на мястото, дето събаряте. Точно в момента не е добре да се дървим на рашките, и на мен ми се неще, ама укрите ще ядат бой. И пак ще се окажем от грешната стран

• Тия дето събарят са някакво маргинално малцинство, българяни де им вика Вацев. Отворили си група у Гейбука, пущат само талибани като тях, опити за диалог се трият. Викат кво ще ни направите, ще събаря

• Т.Христов
    Т.Христов

Общество Най-впечатляващите съветски военни паметници извън Русия Редактор 10.03.2023 В Европа има стотици паметници, посветени на съветската победа над

Публикувани изображения

преди 50 минути, IvanKirov написа:

Искам вас да ви видя, какво ще вдигнете на мястото, дето събаряте. Точно в момента не е добре да се дървим на рашките, и на мен ми се неще, ама укрите ще ядат бой. И пак ще се окажем от грешната страна на историята. 35 години не ви пречеше, баш сега се сетихте!

Нужно ли е да се вдига нещо или как ще бъде преустроено пространството - ще видим, знам ли, важното е да имаме достойнство поне за напред? Хубаво е да се ползват правилните глаголи, не се събаря , а се премества. Това, че местенето включва демонтаж, чрез рязане то друг вариант няма. Виж пример в Рига си бе събаряне! Винаги е пречил, като в Плевен, как там можеше с време? Разбирам страха ти, все пак така червените книжки учат, на страхопочитание, а и никой не иска нищо от тях, но и те работа нямат тук, ако не са цивилизована държава!

преди 1 час, IvanKirov написа:

Веднъж и ти да прогледнеш малко по-далеч от носа си. 

преди 56 минути, Bubbles написа:

¨Ша вдигнат един х*й.
Страшно и много жалко е, че България страна с толкова дълга и велика история се управлява от психично болни хора.

Еми баш такива проекти има. 

large.44444444(2).jpg.8226cb767f0372dd8efa28b081dca8c6.jpglarge.xxxxx(1).png.27127446d3d83c42e17f848fbe179e8d.png

преди 21 минути, Joss Bomon написа:

Веднъж и ти да прогледнеш малко по-далеч от носа си. 

То вие сте зомбитата, квото ви каже фюрер ви - това е. Ако ви беше заповядал и на американските бомбери, щяхте да поднасяте венци. 

https://vazrazhdane.bg/речта-на-костадинов-в-германия-изправ/

Цитат

Бяхме съюзници в няколко войни през миналия век, съюзници сме и в момента. Цялата тази традиция ни задължава да продължаваме да стоим заедно, за да бъдем силни заедно в името на България, на Германия и на Европа. За съжаление, обаче, Германия, макар и да е сърцето на Европа и да е най-силната икономическа сила на нашия континент, продължава да бъде държана в едно несъответстващо на нейната историческа роля и позиция политическо положение. Крайно време е вашата страна да заеме полагащото ѝ се място на Велика сила и то не само в Европа. 

Възхвала на Третия Райх. Хилядолетния.  

Альоша е корозирал и има опасност да падне сам. Затова е по добре да се премести за реставрация и съхранение в музей.

Това е добре за паметника, ако се остави на произвола ще продължи да корозира и може да причини инцидент на някой.

По добре е да се вземат мерки сега отколкото да се чака да се случи инцидент и да се обвини областната администрация, че не е предприела мерки.

преди 14 минути, А.Навални написа:

Альоша е корозирал и има опасност да падне сам. Затова е по добре да се премести за реставрация и съхранение в музей.

Това е добре за паметника, ако се остави на произвола ще продължи да корозира и може да причини инцидент на някой.

По добре е да се вземат мерки сега отколкото да се чака да се случи инцидент и да се обвини областната администрация, че не е предприела мерки.

Таз каменната корозия ше е неква нова наука  :rolleyes:

преди 31 минути, А.Навални написа:

Верно ли сте чак толкова наивни? Спокойно можеше да направят заварки на място, снимаха ги, изобщо не бяха опасни. Фигурите почти изцяло бяха запълнени с бетон.

Все едно мавзолея да го бяха обявили за опасен. 2 пъти не можаха да го взривят. Срам ме е понякога, че съм син на чак толкоз тъп народ. Цял 20 ти век катастрофи. 

Пловдивския Альоша и той ли е корозирал? Вече няма кой да се връзва на тия глупости. 

преди 5 часа, _ramus_ написа:

това са глупости - вие просто не сте запознати с конкретиката, историята... и може би дори не сте ходили на Бунадржика, в Пловдив...

Няма кости под каменната фигура. В Пловдив има паметник наречен "Братската могила", на съвсем друго място. , който е вече отживелица, затворен е от години, а около него е огромен парк. Под статуята, под стълбите има друг "руски" паметник, а източния булевард под същото тепе се нарича "Руски".

Идеята е не да бутат статуята, а да я префасонират скулптурно в Левски ( и без оръжие в ръка :) ).

Много ми е трудно да схвана защо са налице толкова много празнодумци, само и само да се намират на моабет.

Не сте разбрали написаното, но да кажете и Вие нещо! Казах, че в ЕВРОПА под паметниците има кости, а че в България няма! Надявам се че сега сте разбрал за какво говоря, а дали съм празнодумец най-малко Вие сте човека, който ще го каже, а МОАБЕТ  се пише моХабет - турска дума , означава РАЗГОВОР!

Верно ли сте чак толкова наивни? Спокойно можеше да направят заварки на място, снимаха ги, изобщо не бяха опасни. Фигурите почти изцяло бяха запълнени с бетон.

На тази височина никой няма да разреши да се правят заварки, които не се знае дали ще издържат стихиите на природата и екстремните температури. Много е опасно. Този паметник вече е демонтиран и за него се полагат професионални грижи от най-високо ниво. Безсмисленно е да се коментира след като вече го няма.

Все едно мавзолея да го бяха обявили за опасен. 2 пъти не можаха да го взривят. Срам ме е понякога, че съм син на чак толкоз тъп народ. Цял 20 ти век катастрофи. 

Мавзолея също го няма вече, не виждам смисъла да коментираме неща, които отдавна не съществуват?

Пловдивския Альоша и той ли е корозирал?

Да, точно така. Корозирал е и предполагам, че областната администрация Пловдив ще предприемат мерки за доброто на паметника. 

преди 4 минути, А.Навални написа:

На тази височина никой няма да разреши да се правят заварки, които не се знае дали ще издържат стихиите на природата и екстремните температури. Много е опасно. Този паметник вече е демонтиран и за него се полагат професионални грижи от най-високо ниво. Безсмисленно е да се коментира след като вече го няма.

Мавзолея също го няма вече, не виждам смисъла да коментираме неща, които отдавна не съществуват?

Да, точно така. Корозирал е и предполагам, че областната администрация Пловдив ще предприемат мерки за доброто на паметника. 

Не се шегуваш, нали? Направи ми по-добро впечатление, досега. Няма чак толкоз наивни хора. 

Туй дето наистина може да падне, е окаяните соц панелки. Ама не ви стиска да бутате там. 

преди 6 минути, А.Навални написа:

На тази височина никой няма да разреши да се правят заварки, които не се знае дали ще издържат стихиите на природата и екстремните температури. Много е опасно. Този паметник вече е демонтиран и за него се полагат професионални грижи от най-високо ниво.

Така е ,нивото е безаналогово :D

1703354038.jpg

https://nova.bg/news/view/2023/12/23/438421/къде-са-преместени-изрязаните-фигури-от-паметника-на-съветската-армия-снимки/

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Виждат се грижите, които са положили групата специалисти за фигурите. Подредени са и дори са ги завили със изолационен материал за да не вали върху тях! 

преди 1 минута, А.Навални написа:

Виждат се грижите, които са положили групата специалисти за фигурите. Подредени са и дори са ги завили със изолационен материал за да не вали върху тях! 

Войника без ръка не е завит ,а на вън е студено :rolleyes:

Навални, у Гейбука си отворили тема за такива като тебе, де поднасят цветя на американското. Летците дето ви убивали дядовците. 

Рязаха с Фотошоп, набедиха ме, изкараха ме копейка. Изгониха ме. 

Смятай, кви талибани и мерзавци. 

преди 21 минути, AAUUXX написа:

Войника без ръка не е завит ,а на вън е студено :rolleyes:

Предполага се, че вандали или фенове на партиите БСП и Възраждане са премахнали изолационния материал от някои фигури. 

преди 33 минути, А.Навални написа:

Предполага се, че вандали или фенове на партиите БСП и Възраждане са премахнали изолационния материал от някои фигури. 

Предполага се, че някой ви наакал гащите ви. Всичко дето правите е напълно незаконно. В чисто правен сми. 

Прави се с план и разрешения. 

Престъпници сте, не ти лично. 

преди 38 минути, IvanKirov написа:

Навални, у Гейбука си отворили тема за такива като тебе, де поднасят цветя на американското. Летците дето ви убивали дядовците. 

Рязаха с Фотошоп, набедиха ме, изкараха ме копейка. Изгониха ме. 

Смятай, кви талибани и мерзавци. 

Скрийншотове имаш ли от тая група, че ми стана интересно коя е и какво се случва там. Защо ще те банят като копейка от там? 

преди 10 минути, IvanKirov написа:

Всичко дето правите е напълно незаконно.

Няма нищо незаконно в това да се прибере, реставрира и съхранява паметника Альоша. Това се прави за да се запази паметника за бъдещите поколения и да не се забрави историята. Тя и без това трябва да се знае, а не да се забравя!

1944г. Русия обявява война на България, руската армия влиза в България и ние в продължение на три години я храним и издържаме. След това правим тези паметници под натиска на тогавашното управление против волята и желанието на Българския народ! Това са много хубави паметници, точно затова трябва да ги запазим.

преди 4 минути, Гражданин написа:

Скрийншотове имаш ли от тая група, че ми стана интересно коя е и какво се случва там. Защо ще те банят като копейка от там? 

Цитат

Аз подкрепям Вяра Тодева за премахването на МОЧА
Публична група
  ·
494 членове

Всичко изтриха мерзавците. Мръсни хиени са, изпълняват мръсна поръчка. 

Изгониха ме, щото им казах. че талибаните са имали същите оправдания, като събаряха исторически статуи в Палмира. 

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Изгониха ме, щото им казах. че талибаните са имали същите оправдания, като събаряха исторически статуи в Палмира. 

Дано аз не съм те премахнал! 

преди 2 минути, А.Навални написа:

Няма нищо незаконно в това да се прибере, реставрира и съхранява паметника Альоша. Това се прави за да се запази паметника за бъдещите поколения и да не се забрави историята. Тя и без това трябва да се знае, а не да се забравя!

Реставрация се прави с документи и одобрения,  и план. 

Нямате ги. 

преди 2 минути, А.Навални написа:

1944г. Русия обявява война на България, руската армия влиза в България и ние в продължение на три години я храним и издържаме. След това правим тези паметници под натиска на тогавашното управление против волята и желанието на Българския народ!

Ай стига, че ми писна!

"против волята и желанието на Българския народ!" е туй дето го правите в момента. 

преди 1 минута, А.Навални написа:

Дано аз не съм те премахнал! 

Едва ли си ти, щеше да ме разпознаеш. Знаеш колко директен изказ имам. 

Па де да те знам, не ми изглеждаш като чак такава мръсна хиена. 

преди 6 минути, IvanKirov написа:

Сега гледах, че са те коментирали в групата. Докладвали са те, че си от Възраждане и даже приложили скрийншоти от профила ти. Явно не разбират твоята борба и че тия плакати на Дренчеви не са щото ги подкрепяш.

преди 6 минути, Гражданин написа:

Сега гледах, че са те коментирали в групата. Докладвали са те, че си от Възраждане и даже приложили скрийншоти от профилата ти. Явно не разбират твоята борба и че тия плакати на Дренчеви не са щото ги подкрепяш.

Изрязаха само част от поста, да изглежда, че подкрепям Дренчев. Хем им дадох линк към целия пост. Цитирано мненията на негови клиенти в Гугъл, и Бегемама. И за пищова имаше. 

Тия монтажи не ги правя аз, носят ги в копейковата група в същия тоя Гейбук. Затуй имаше плакат на Дренчеви. 

преди 5 минути, IvanKirov написа:

Изрязаха само част от поста, да изглежда, че подкрепям Дренчев. Хем им дадох линк към целия пост. Цитирано мненията на негови клиенти в Гугъл, и Бегемама. И за пищова имаше. 

grupa-pametnik.jpg

pametnik-grupa-2.jpg

kopeika-pametnik-3.jpg

pametnik-grupa-2.jpg

kopejka-4.jpg

Ето я дискусията. Не знам кое са изтрили, но това което показват с плакатите на Дренчеви най-вероятно са го приели за чиста монета.

преди 3 минути, Гражданин написа:

grupa-pametnik.jpg

pametnik-grupa-2.jpg

kopeika-pametnik-3.jpg

pametnik-grupa-2.jpg

kopejka-4.jpg

Ето я дискусията. Не знам кое са изтрили, но това което показват с плакатите на Дренчеви най-вероятно са го приели за чиста монета.

Темата е орязана на 90%. Мерзавецът админ го нямаше цял ден, и ги насолих както само аз мога. Без да се обиждаме и псуваме, просто факти. 

Хиените като нямаше кво друго - манипулираха публикацията, и оставиха само техните постове. 

Не ни мислят убавото тия. Де вика Кирчо - после ще ходят по островите на океана, ние да им берем гайлето. 

Мен да изкарат русороб копейка, смятай колко долна измет. Хем 100 пъти им показах и доказах, че не съм. Почти всичките веят украинското знаме, като копейките, само че цветовете други. Чужди флагове, патриоти се пишат и те, за морал приказват. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.