Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Reset на VPN рутер Linksys RV042

Featured Replies

Здравейте, нуждая се от помощ за хардуерен ресет на рутер Linksys RV042. От два дена се опитвам да направя фабричен ресет на рутера. След изпълнение на процедурата за ресет (задържане на ресет бутона за 30 сек.) рутерът създава мрежа 192.168.2.1. След въвеждане на този IP адрес в браузъра се появява прозорец за вход в рутера с въвеждане на име и парола. Фабричните име и парола съответно admin, admin не действат. Според описанието на устройството мрежата, която трябва да създаде рутера след фабричен ресет е 192.168.1.1. Рутерът не е нов. Ползван от други хора преди да реша да го ползвам

Това ме кара да мисля, че не се изпълнява процедурта по фабричен ресет на рутера. Възможно ли е да е флашнат от предишния потребител?

преди 1 час, emlnsklv написа:

Възможно ли е да е флашнат от предишния потребител?

Абсолютно. Вероятно е бил на служба в някое предприятие, или е бил част от операторско оборудване и те са му нашили поръчков фърмуер. Ако продавачът, от когото си го купил, не знае нищо по въпроса, остава да вземеш BIN файла и да ходиш да ти го нафлашат с програматор. Не съм му гледал ръководството, но някоимтакива рутери имат опция за boot-ване през TFTP сървър, откъдето да си изтеглят ROM-а и с някакво WinSCP би могъл да се справиш и сам. Прочети дали TFTP е вариант за този модел.

• Автор

Благодаря за отговорите, но всички стандартни процедури описани в ръководствата не работят. Това, което ми прави впечатление, че при натискане на бутон reset светодиодната индикация въобще не реагира.

Нещо не си го нулирал правилно. Бутона работи ли, мигат ли индикациите докато го държиш? Пробвай да го задържиш по-дълго.

• Автор
преди 1 час, Raze написа:

Нещо не си го нулирал правилно. Бутона работи ли, мигат ли индикациите докато го държиш? Пробвай да го задържиш по-дълго.

Имах съмнения за самия бутон. Запоичх два проводника и ги свътзах накъсо. Държах и по-дълго време. Пробвах първо натиснат бутон после включване на захранването.

Прави ми впечатление, че при нтискане на бутон Reset индикацията не мига (дори и св.диод Diag).

преди 4 часа, Rammkopf написа:

Абсолютно. Вероятно е бил на служба в някое предприятие, или е бил част от операторско оборудване и те са му нашили поръчков фърмуер. Ако продавачът, от когото си го купил, не знае нищо по въпроса, остава да вземеш BIN файла и да ходиш да ти го нафлашат с програматор. Не съм му гледал ръководството, но някоимтакива рутери имат опция за boot-ване през TFTP сървър, откъдето да си изтеглят ROM-а и с някакво WinSCP би могъл да се справиш и сам. Прочети дали TFTP е вариант за този модел.

Цялата серия RV има опция за TFTP. Преди време ми се наложи да спасявам едно RV082. Спомням си, че беше голям зор да намеря точния ROM (*.rtm файл) Иначе, процедурата беше следната: При изключен от захранването рутер, сенатиска reset бутона. Вклюва се захранването и бутона се задържа, докато започне да свети един LED индикатор - мисля, че беше означен, като "Diag" или "System". След тази процедура, рутера вече отговяряше на ping към дефолтния 192.168.1.1 адрес. При достъп от браузър на 192.168.1.1 се появява "страница" с 2 бутона: "browse files" и "load firmware". От там нататък е ясно :) 

Едит: Мисля е ясно, че NIC на компа трябва да сетна на статично IP от 192.168.1.х/24

преди 5 часа, emlnsklv написа:

След въвеждане на този IP адрес в браузъра се появява прозорец за вход в рутера с въвеждане на име и парола.

Този прозорец дефолтния на Cisco ли е? Син фон с логото на Cisco?

• Автор
преди 18 часа, цър-вул написа:

Здарвей Цър-вул, много благодаря за линковете за Firmware. Има ли значение, че те са от сайта на Cisco, а рутерът е Linksys? Възможно ли е да го ъпгрейдна, ако е флашнат с друг софтуер? Първо трябва да докарам рутера до състяние след фабричен ресет.

Благодаря, Тео за подробното описание на процедурата. Имам съмнение, че по някаква причина натискането на бутона reset не предизвиква никакво въздействие върху хардуера на устройството (и най-вече не се изпълнява reset на рутера). Това при натиснат reset бутон пускам захранването на рутера го правих няколко пъти. Светодиодите се държат така все едно, че пускам рутера от захранването (светва System след това Diag  след наколко секунди светват останалите св.диоди след, което гаснат, остава само System и след 10 - 15 сек. примигват всички св.диоди и накрая остава само System). Тази процедура ще сработи ли, ако рутерът е флашнат с друг фърмуеар (не нов, а ползван преди това)?

преди 4 часа, emlnsklv написа:

Благодаря, Тео за подробното описание на процедурата. Имам съмнение, че по някаква причина натискането на бутона reset не предизвиква никакво въздействие върху хардуера на устройството (и най-вече не се изпълнява reset на рутера). Това при натиснат reset бутон пускам захранването на рутера го правих няколко пъти. Светодиодите се държат така все едно, че пускам рутера от захранването (светва System след това Diag  след наколко секунди светват останалите св.диоди след, което гаснат, остава само System и след 10 - 15 сек. примигват всички св.диоди и накрая остава само System). Тази процедура ще сработи ли, ако рутерът е флашнат с друг фърмуеар (не нов, а ползван преди това)?

Този, който спасявах, беше "брикнат" при опит за префлашване. Дори и да има инсталиран друг фърм, telnet server-а трябва да "изгрее". Това е процедурата при цялата RV серия. За съжаление, ako по някаква причина, reset-а не работи, остава галимацията с JTAG интерфейса. Тези рутери имат такъв (означен е с JP2), но пиновете не са запоени.

Отново задавам въпроса: Как изглежда началната страница на WEB GUI в момента?

• Автор

Не е прозореца по подразбиране. Качвам снимка.

Problem Linksys RV042.jpeg

преди 52 минути, цър-вул написа:

Нали са собственост на Cisco(2003)...

Бяха. Cisco ги продадоха на Belkin, преди 10-ина години ... 🤮

преди 23 минути, emlnsklv написа:

Не е прозореца по подразбиране. Качвам снимка.

Problem Linksys RV042.jpeg

Това адски ми прилича на DD-WRT.

• Автор

Ако е DD-WRT  вече пробвах с root/root и не стана. Има ли други пароли по подразбиране?

преди 6 часа, emlnsklv написа:

Ако е DD-WRT  вече пробвах с root/root и не стана. Има ли други пароли по подразбиране?

Не е "ако" ами си е _баш".... Пробвай telnet na 192.168.2.1...Ама нещата отиеат на "трапанация" с 50% вероятност

преди 7 часа, teo-glavata написа:

Не е "ако" ами си е _баш".... Пробвай telnet na 192.168.2.1...Ама нещата отиеат на "трапанация" с 50% вероятност

На мене от самото начало ми е замирисало на JTAG ... :D Такива мистериозни флашванки на някви фърмуери, с неизвестен достъп до тях после, не знам да имат друго лекарство. Ако някой му е шибнал DD-WRT, го е направил с ясна умисъл, такова нещо се прави от грамотен човек и надали го е оставил с root/root. Та, най-добре да го окачват на жици и да го оправят по втория начин. Поне е сигурно.

• Автор

Здравейте, смятам, че този рутер на заслужава да му отделям повече време и сили, за да го пусна да работи. Простo в един момент ми стана интересно дали ще мога да го пусна. Ще опитам за последно с reset 30/30/30 и приключвам.
Да не говорим, че в
https://community.cisco.com/t5/route...s/td-p/4709239
обсъждат reset на устройството на всяка 1 минута и от Сиско, никаква реакция за решаване на проблема, дори смятат, че Сиско са "убили" устройствата.
Приключвам. Благодаря на всички. Весели Новогодишни празници!

Здравей,

Дяволът невинаги е толкова черен, колкото изглежда. Но ако твърдо си закрил предаването и решиш да се отървеш от рутера на символична цена, пиши, все пак. Ще ми е интересно да се занимая. Най-много да го доубия.

• Автор

Rammkopf, ЧНГ! Виждам, че имаш хъс да разнищиш рутера. Ще ти го дам без нищо. Само трябва да се уговориме

ЧНГ @emlnsklv!!! Успешни начинания желая, може да са малко, дори само едно да е, но както трябва. :D И да си здрав, та да ги доведеш до успешен завършек и да им се радваш!

Ако го взема без нищо и успея да го възстановя, просто ще ти го върна без нищо. Имам си работещо LRT214, реално RV042 не ми е нужен. Искам просто да му спася живота, докато все още е възможно. Тръгне ли, твой си е. Пусни на лично някаква информация кога ще можеш да го пратиш, аз ше се обознача, като се прибера вкъщи след празниците и ще дам координати за телепорт.

преди 2 часа, Rammkopf написа:

ЧНГ @emlnsklv!!! Успешни начинания желая, може да са малко, дори само едно да е, но както трябва. :D И да си здрав, та да ги доведеш до успешен завършек и да им се радваш!

Ако го взема без нищо и успея да го възстановя, просто ще ти го върна без нищо. Имам си работещо LRT214, реално RV042 не ми е нужен. Искам просто да му спася живота, докато все още е възможно. Тръгне ли, твой си е. Пусни на лично някаква информация кога ще можеш да го пратиш, аз ше се обознача, като се прибера вкъщи след празниците и ще дам координати за телепорт.

ЧНГ!

:offtopic_s:

На времето, във времената на ВЕЛИКТЕ linksys wrt54хх, имаше един лаф:

- Колега, имаш ли JTAG кабел?

- Не!

- Тогава, за къф чеп си купуваш linksys wrt54

:clap:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.