Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

GTX 1080 / I7-7700K Какво захранване да избера ? Т_Т

Featured Replies

Здравейте, обмислям да си сглобя компютър със следните компоненти:

GTX 1080 / 1080Ti 
Intel I7-7700 / I7-7700K
16 / 32GB RAM 2400Mhz

Четох, че 650W ще е достатъчно, но буквално каквато и марка да напиша в нета, навсякъде чета как е "ужасно захранване"....
Гледах марки като Be Quiet! , Seasonic , cooler master и тн. Кое било китайско, кое не знам си какво... буквално не знам какво да избера.

Това нещо втора употреба ли ще е? Ако нямаш налични компонентите, провери дали по-добра машина с нови компоненти няма да излезе на същите пари.

преди 48 минути, freestyler177 написа:

Здравейте, обмислям да си сглобя компютър със следните компоненти:

GTX 1080 / 1080Ti 
Intel I7-7700 / I7-7700K
16 / 32GB RAM 2400Mhz

Четох, че 650W ще е достатъчно, но буквално каквато и марка да напиша в нета, навсякъде чета как е "ужасно захранване"....
Гледах марки като Be Quiet! , Seasonic , cooler master и тн. Кое било китайско, кое не знам си какво... буквално не знам какво да избера.

Здравей,

Да, 650W стигат. Аз взех наскоро SEASONIC FOCUS PX 650W и съм доволен от покупката, най-вече защото това захранване работи безвентилаторно докъм 250W консумация. Т.е., ако имаш навика да оставяш компютъра си включен, без да е натоварен с нещо драстично в тояа време, захранването няма да смуче прах. Същото е и ако играеш игри, които не товарят машината толкова много и стоиш под прага от 250W. Безценно е, ако монтажът на захранващия блок е в долната част на кутията, където смуче всичките прахоляци и прави килимче от прах по противопраховата решетка, където е и най-досадно и трудно за редовно почистване.

• Автор
преди 19 часа, Velcho Andreev написа:

За колко пари ще вземеш процесора и видеото, че ми е интересно.

https://m.olx.bg/d/ad/zahranvane-seasonic-prime-gx-650-prime-80-plus-gold-fully-modular-CID632-ID9l76B.html?reason=observed_search

Процесора излиза около 170-240лв. Видеото 1080 излиза около 250-300лв. Даже 1080Ti намерих за 340лв. Понеже тия антики никой не ги ползва вече, макар че все още къртят доста здраво почти всичко на 1080-1440р.

преди 21 часа, Gaming_Solutions написа:

Какъв е бюджета?

До около 200лв бих дал за захранване.

преди 21 часа, Raze написа:

Това нещо втора употреба ли ще е? Ако нямаш налични компонентите, провери дали по-добра машина с нови компоненти няма да излезе на същите пари.

Втора употреба, частите ги гледам в ОЛХ. Не мисля, реално ми трябват само видеото, процесора и захранване.

Maй ще се спра на Seasoniс PX 650w, гледам го е 80+ Platinum.🍻

Един Intel Core i5-10400F 2.9GHz 12MB BOX LGA1200 - цена. (nikem-bg.net) излиза на същите пари нов или още по-добре

AMD Ryzen 5 5500 4.2GHz 19MB 65W AM4 Box - цена. (nikem-bg.net)

Дъно около 100-120 лв., втора употреба по-евтино и имаш повече ядра и много по-нов и производителен процесор. Да не говорим, че има и по-нови втора употреба за същите или по-малко пари.

• Автор
преди 44 минути, Raze написа:

Един Intel Core i5-10400F 2.9GHz 12MB BOX LGA1200 - цена. (nikem-bg.net) излиза на същите пари нов или още по-добре

AMD Ryzen 5 5500 4.2GHz 19MB 65W AM4 Box - цена. (nikem-bg.net)

Дъно около 100-120 лв., втора употреба по-евтино и имаш повече ядра и много по-нов и производителен процесор. Да не говорим, че има и по-нови втора употреба за същите или по-малко пари.

Работата е там, че дъното ми е B250 чипсет, и мога да поддържам само Интел 6 и 7 поколение. 
Отговор за Велчо: Бюджета е около 700лв за тези части. 

Ами смени го, RAM паметта ще можеш пак да си я ползваш, въпреки че ако е на ниска честота, имай в предвид и нея да смениш, цените на паметите за 16 или дори 32 GB са доста добри в момента.

Patriot Viper 4 Blackout 16GB 2x8 3600Mhz PVB416G360C8K - цена. (nikem-bg.net)

По-добре като ще даваш пари, поне да вземеш нещо по-съвременно и производително, с възможност за ъпгрейд, отколкото да наливаш пари в стар процесор без гаранция на почти 7 години.

Също внимавай и много с видеокартата, направи и обстойни тестове по възможност. Дано не са я убили от копане. За времето си беше топ, но вече дори една RX 6600 е с почти същата производителност, че и в някои случаи по-добра от GTX 1080/TI.

Никем Нет - видеокарти. EVGA, MSI, ASUS, SAPPHIRE, PALIT, GALAXY, GF. (nikem-bg.net)

преди 1 час, freestyler177 написа:

Maй ще се спра на Seasoniс PX 650w, гледам го е 80+ Platinum.🍻

Захранването е бетон и спокойно ще смениш няколко компютъра с него.

Избрани продукти:

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
AMD Ryzen 5 5500 4.2GHz 19MB 65W AM4 Box 1 198.18 лв. 198.18 лв.
MSI B450M-A PRO MAX II AM4 1 113.62 лв. 113.62 лв.
16GB DDR4 3733 KINGSTON FURY BEAST KF437C19BB1/16 1 81.69 лв. 81.69 лв.
Asrock AMD Radeon RX6600 Challenger D 8GB GDDR6 1 404.87 лв. 404.87 лв.
Междинна стойност: 798.36 лв. с ДДС
Натрупани отстъпки: 15.96 лв.
Доставка: по тарифа на куриерската фирма

Обща стойност: 782.40 лв. с ДДС

Всичко чисто ново и с пълна гаранция.

преди 2 часа, freestyler177 написа:

Бюджета е около 700лв за тези части. 

Напиши какво имаш…марка и модел.

Захранването влиза ли в тези пари. Трябва ли да ти вадим думите с ченгел. Напиши имам това и това. Бюджета ми за останалите части е 700лв. Да видим дали може да използваме нещо от старите. Примерно кутия, ссд, хдд

• Автор
на 29.12.2023 г. в 22:33, Velcho Andreev написа:

Напиши какво имаш…марка и модел.

Захранването влиза ли в тези пари. Трябва ли да ти вадим думите с ченгел. Напиши имам това и това. Бюджета ми за останалите части е 700лв. Да видим дали може да използваме нещо от старите. Примерно кутия, ссд, хдд

Казал съм още в началото, че искам да купя проcесора и видео картата, другото си го имам. Просто се чудих какво захранване да взема, понеже моето е старо и не е 650W. Трябват ми видеото, проcесора, и захранване.

преди 1 час, freestyler177 написа:

Казал съм още в началото, че искам да купя проcесора и видео картата, другото си го имам. Просто се чудих какво захранване да взема, понеже моето е старо и не е 650W. Трябват ми видеото, проcесора, и захранване.

Което не е най-удачното решение да се ъпгрейд-ва стара платформа, и да се взема стара карта.

Защото, въпросните компоненти имат по ниска производителност( не са оптимизирани с последните излезли игри) сравнени със съвременна платформа (вече и беше казано по-горе).

За въпросния процесор, ще трябва и afermarket охлаждане Освен, ако не използваш във момента такова.

Захранване DeepCool - PK650D, 650W

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.