Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Камери за видеонаблюдение

Featured Replies

Здравейте, имам къща в града, която е необитаема и си ходя от време на време в нея. Искам да сложа 2 камери за видеонаблюдение, които да снимат входа към главната улица и към дъното на имота граничещ с два съседни имота. Обсега ще е между 15- 25м, като в последствие ще прекарам рутер с интернет с 50Гб интернет( ще ми стигне ли?). Въпросите ми са: 

Ще мога ли си настроя камерите без wi fi рутер, като в последствие ще ги свържа към него( за сега често ходя до имота и ще гледам през приложението за някакви записани моменти при движение) 

Също така да ме посъветвате за марка и модел камери като бюджета ми е 100-120 лв на камера.( задължително да е с карта памет) 

Благодаря предварително! 

Без рутер/маршрутизатор няма да стане.

За парите - марки и модели бол, избирай.

И не забравяй - не трябва да снимат извън имота!

преди 19 минути, Unbars написа:

Ще мога ли си настроя камерите без wi fi рутер

Камерите за външно наблюдение работят с интернет и ако няма няма да работят.В твоя случай ползвай две еднакви стационарни или въртящи с резолюция поне4-5МР.За маркови няма да ти стигне този бюджет от 100-120лв.

преди 14 минути, jhoro написа:

И защо да не може да снима извън имота?

преди 39 минути, Remington написа:

И защо да не може да снима извън имота?

GDPR и ЗЗЛД!

Решение по жалба с рег. № ППН-01-783/21.09.2018 г.

Цитат
В същото време чрез заснемане на обществени пространства Н.А. упражнява дейност, за която не е налице някое от основанията за допустимост по смисъла на чл. 6 Регламента или чл. 4 ЗЗЛД. Не може да се приеме, че наблюдението на улицата, части от тротоара и прозорец на съседната къща попада в категорията „чисто лични или домашни занимания“, изключени от материалния обхват на Регламента. Същото противоречи и на принципите, свързани с обработване на лични данни, по-конкретно те не са сведени до минимум във връзка с целите, за които се обработват (чл. 5, § 1, б. „в“ Регламента, респ. чл. 2, ал. 2, т. 3 ЗЗЛД).

Водима от горното, на основание чл. 57, § 1, б. „е“ Регламента, съответно чл. 10, ал. 1, т. 7, във връзка с чл. 38, ал. 2 Закона за защита на личните данни, Комисията за защита на личните данни,
РЕШИ:
1. Обявява за основателна жалба рег. № ППН-01-783/21.09.2018г., подадена от П.И., за нарушение на чл. 5, § 1, б. „в“ Регламента;
2. На основание чл. 58, § 2, б. „г“ Регламента издава разпореждане на Н.А. да преустанови заснемането на имота на г-н П.И., както и на обществени пространства, като представи доказателства, че е изпълнил разпореждането.
преди 15 минути, jhoro написа:

GDPR и ЗЗЛД!

Правиш ли разлика от заснемане и видеонаблюдение?

преди 17 минути, jhoro написа:

разпореждане на Н.А. да преустанови заснемането на имота на г-н П.И., както и на обществени пространства, като представи доказателства, че е изпълнил разпореждането.

Видеонаблюдението с цел охраната на обект или имот не е забранено от закона.

преди 1 минута, Remington написа:

Прочете ли решението? Наблюдение ВЪТРЕ и наблюдение навън са различни неща.

преди 30 минути, jhoro написа:

Това,че съседа е снимал или е извършил видеонаблюдение на съседен обект естесвено,е че няма право.Но с видеонаблюдение с цел охрана на обект или имот може да се договорят съседите,ако камерата е в обсега на съседния имот.

преди 1 минута, Remington написа:

Това,че съседа е снимал или е извършил видеонаблюдение на съседен обект естесвено,е че няма право.Но с видеонаблюдение с цел охрана на обект или имот може да се договорят съседите.

Може да се договорят, а може и ... да не се договорят!

И понеже опита, пък пропуснах.

преди 30 минути, Remington написа:

Правиш ли разлика от заснемане и видеонаблюдение?

Видеонаблюдение се прави чрез заснемане, а видеозапис ... е друго нещо!

преди 11 минути, jhoro написа:

Може да се договорят, а може и ... да не се договорят!

Само, че жалбата е за начина по който се съхраняват записите, т.е. има записване на лични данни. ;) = Има заснемане!!! 

Ако не е имало записващо устройство то какво? 

Отделно:

Цитат

Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок от връчването му, чрез Комисията за защита на личните данни пред Административен съд София-град.

преди 2 часа, Unbars написа:

Ще мога ли си настроя камерите без wi fi рутер

Да, но все пк зависи от камерите

преди 2 часа, Unbars написа:

като в последствие ще прекарам рутер с интернет с 50Гб интернет( ще ми стигне ли?)

Зависи от това, каво разбирапш под "рутер с интернет с 50Гб"

преди 2 часа, Remington написа:

Камерите за външно наблюдение работят с интернет и ако няма няма да работят.

Ти сериозно ли  :)

преди 1 час, jhoro написа:

Пак не си в час! Став дума за едни 50 лева. Ще те записвам, снимам когато и както си реша. Пробвай се в съда

Камерите могат да се настройват и през лан кабел директно включен към компютър, ако имат RJ45 порт. 

На пазара има много видове за тези пари. Повечето са китайски. 

Проблема е заснемането (записа от наблюдаваното)! 

Там

преди 2 часа, jhoro написа:

е прав. 

Съвета ми: Ако има камера в обхвата на която попадат неща извън имота ти да не им слагаш карта памет, за да избегнеш жалби и т.н. 

Успех!  

преди 20 минути, NewRedDragon написа:

Ще те записвам, снимам когато и както си реша.

И ти си прав. Това е така, защото не си регистриран за работа с лични данни. ;) Ако обаче злоупотребиш със записите = Аз ще те осъдя!!! :) После възразявай ти!!! :) 

преди 27 минути, NewRedDragon написа:
преди 2 часа, Remington написа:

Камерите за външно наблюдение работят с интернет и ако няма няма да работят.

Ти сериозно ли  :)

За уточнение имах в предвид тези камери с ,които са за дистанционен достъп,например-наблюдаваш селски имот от София, а тези,които са за наблюдене с/от компютър не им трябва интернет например -охраната да наблюдава някакъв периметър от охраняемия обект.

• Автор

Никъде не съм казал, че ще снимам съседите или самата улица, а входа който я свързва. Бихте ли ми казали марки и модели от които сте доволни и снимат добре за бюджета от около 100лв на камера.

преди 1 час, Unbars написа:

Никъде не съм казал, че ще снимам съседите или самата улица, а входа който я свързва. Бихте ли ми казали марки и модели от които сте доволни и снимат добре за бюджета от около 100лв на камера.

Ето ти 1 камера , която е идеална за теб, слагаш  64ГБ microSD карта и  ти държат много дълго време записите. Безжична и подходяща за външен мотаж.

Камера Dahua - IPC-F22P-D-0280B Imou Bullet 2C-D, 98°, бяла | Ozone.bg

Някой ден когато се вземеш рутер с дата , много лесно ще ги закачиш към него и ще си ги гледаш през телефона по всяко време. 50ГБ са предостатъчно за няколко месеца гледане от време на време на 2 камери.

преди 4 часа, Belefor написа:

Ето ти 1 камера , която е идеална за теб, слагаш  64ГБ microSD карта и  ти държат много дълго време записите. Безжична и подходяща за външен мотаж.

Камера Dahua - IPC-F22P-D-0280B Imou Bullet 2C-D, 98°, бяла | Ozone.bg

Някой ден когато се вземеш рутер с дата , много лесно ще ги закачиш към него и ще си ги гледаш през телефона по всяко време. 50ГБ са предостатъчно за няколко месеца гледане от време на време на 2 камери.

Като предлагаш тази камера - погледна ли параметрите?

Spoiler
  • Тип: Bullet;
  • Матрица: 1/2.9" 2 Megapixel Progressive CMOS;
  • Резолюция: 1080p (1920 × 1080);
  • Ефективни пиксели: 2 Mpx;
  • Сканираща система: Progressive;
  • IR подсветка до: 30 метра;
  • Обектив: Фиксиран;
  • Фокусно разстояние: 2.8 mm;
  • Приближение (zoom): 16x цифрово;
  • Ъгъл на видимост: 98° (H);
  • Кадри в секунда: 20fps;
  • Видео компресия: H.264;
  • Зона на интерес: Да;
  • Засичане на движение: Да;
  • Сертификати: CE, FCC;
  • Вграден микрофон: Да;
  • SD карта: Micro SD до 256 GB;
  • Wi-Fi: Да;
  • Ethernet: 1x100Mbps;
  • Мобилно приложение: Imou App: iOS, Android;
  • Съвместимост: ONVIF;
  • Захранване: 12V DC;
  • Степен на защита: IP67.

Написано си е ясно - Wi-fi IP камера - някъде да виждаш да пише EthernetPoE или LAN?

Как ще я свържеш към Мрежата, като доставчикът е осигурил само един кабел?

И другото - какви са тези 50ГБ? Скорост или обем на трафика?

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Е, PoE няма, ама:

...тъй де - има си LAN :) 

Ок, пропуснал съм го.

Но пак остава въпроса за свързването и захранването. С PoE е по-добре - нали ще е някъде си.

преди 1 час, jhoro написа:

Като предлагаш тази камера - погледна ли параметрите?

Покажи скритото съдържание
  • Тип: Bullet;
  • Матрица: 1/2.9" 2 Megapixel Progressive CMOS;
  • Резолюция: 1080p (1920 × 1080);
  • Ефективни пиксели: 2 Mpx;
  • Сканираща система: Progressive;
  • IR подсветка до: 30 метра;
  • Обектив: Фиксиран;
  • Фокусно разстояние: 2.8 mm;
  • Приближение (zoom): 16x цифрово;
  • Ъгъл на видимост: 98° (H);
  • Кадри в секунда: 20fps;
  • Видео компресия: H.264;
  • Зона на интерес: Да;
  • Засичане на движение: Да;
  • Сертификати: CE, FCC;
  • Вграден микрофон: Да;
  • SD карта: Micro SD до 256 GB;
  • Wi-Fi: Да;
  • Ethernet: 1x100Mbps;
  • Мобилно приложение: Imou App: iOS, Android;
  • Съвместимост: ONVIF;
  • Захранване: 12V DC;
  • Степен на защита: IP67.

Написано си е ясно - Wi-fi IP камера - някъде да виждаш да пише EthernetPoE или LAN?

Как ще я свържеш към Мрежата, като доставчикът е осигурил само един кабел?

И другото - какви са тези 50ГБ? Скорост или обем на трафика?

Ти друго освен да се хилиш тъпо можеш ли... Недей ми отговаря няма смисъл.  Даденото предложение е идеално за питащия. 

преди 3 минути, Belefor написа:

Ти друго освен да се хилиш тъпо можеш ли... Недей ми отговаря няма смисъл.  Даденото предложение е идеално за питащия. 

Кажи - как ще свържеш 2 такива камери към Мрежата, без маршрутизатор!

преди 2 часа, jhoro написа:

Кажи - как ще свържеш 2 такива камери към Мрежата, без маршрутизатор!

Що 2? Ти и една не можещ да свържеш с "Мрежата" без рутер. Но това не ти пречи да навържеш 10-15 през обикновен суич на L2 и да си гледаш записите, като си в обекта

Аз ползвам продукти от тук

Камерите които съм взел имат wifi (в два режима: самостоятелна точка за свързване с тях или през рутер), а отделно имат и RJ45. Настройването им става с RQ код който се генерира от icsee приложението или приложението icsee pro или през RJ45 и подходяща компютърна програма или добавка към браузера. Иначе е достатъчно да се свържеш с нея и промениш паролата за достъп. => По този начин след като си в обхвата на wifi -то им може да ги гледаш и т.н. За отдалечен достъп, то и най-евтиният план за интернет ти е достатъчен след като не ще се правят записи извън изградената локална мрежа. 

Което ще рече: Без да има интернет връзка да дадеш на някой съсед достъп до камерите, който да наглежда какво се случва и при необходимост да те информира. 

Основният проблем е, картата памет е в самата камера. Спокойно някой може да открадне камерата или дори и двете. При монтажа им гледай да са на трудно достъпно място или към тях да гледа друга независима камера и т.н.

Карта памет от 256GB осигурява непрекъснат запис за приблизително един месец. Ако записи се правят само при констатиране на събития, то и 64GB са достатъчни. = Това зависи от как ще настроиш заснемането. Аз имам котки и .... определено събитията са много. :) Съвета ми е да не позволяваш следенето на движещият се обект, защото по този начин когато обекта излезе извън обсега на сензорите остава там и не се задейства докато друг движещ се обект не бъде засечен.  = Спокойно някой запознат с тази особеност може да "елиминира" наблюдението над важната за теб област и т.н.  

Успех!

преди 13 часа, NewRedDragon написа:

Що 2? Ти и една не можещ да свържеш с "Мрежата" без рутер. Но това не ти пречи да навържеш 10-15 през обикновен суич на L2 и да си гледаш записите, като си в обекта

Това не е 100% правилно да се каже. Камерите на hikvision с който аз работя и имат безжична връзка поддържат пълно настройване през hik-connect през телефона. Можеш да настройш каквото си поискаш включително да ги закачиш към рутер. Когато ги пуснеш за първи път те имат нещо като hotspot . По подразбиране ако не ги закачиш към AP , тяхното собствено AP е пуснато и можеш без проблеми да се закъчиш към него - паролата е 12345

Прилагам снимка за някой по не-образовани и игнорирани от мен колеги :)

image.png.4e1b6ac73fb63040a640239a3f27d22d.png

преди 5 часа, dioib написа:

Карта памет от 256GB осигурява непрекъснат запис за приблизително един месец. Ако записи се правят само при констатиране на събития, то и 64GB са достатъчни

Има малък проблем с най големите капацитети на micro-sd картите. Много от камерите не ги разпознават някой доста известни модели на карти .И мам 4-5 256GB самсунг,сандиск и вербатим карти , който не работят на hikvision. Най най най безопастно е да се вземе един размер капацитет по малко за да няма проблем. 

преди 6 минути, Belefor написа:

Има малък проблем с най големите капацитети на micro-sd картите.

Принципно в ръководството на камерите си пише up to .... ;) Друг е въпроса, че някои ОС "вложени" в такова устройство разпознават по-големи. Там вече ползваш на свой риск или проба-грешка. Отделно, че може да ги "светнеш" с друга ОС. :) = НО ... да не съм като "прасето" и да не си пъхам зурлата в копанята на разбирачите. :) Аз съм диво прасе!!! :) Все някой ке извади аргумент и ке "стреля" по мен. :)  

преди 16 минути, Belefor написа:

Това не е 100% правилно да се каже. Камерите на hikvision с който аз работя и имат безжична връзка поддържат пълно настройване през hik-connect през телефона. Можеш да настройш каквото си поискаш включително да ги закачиш към рутер. Когато ги пуснеш за първи път те имат нещо като hotspot . По подразбиране ако не ги закачиш към AP , тяхното собствено AP е пуснато и можеш без проблеми да се закъчиш към него - паролата е 12345

И какво ти пречи да им набиеш статични частни IP адреси и да ги навържеш през обикновен суич?

п.п. Под Windows ползвам това приложение за настройка:

image.png.9c21fda88a6746abd130dd4745fb2e6d.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.