Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Регистрация в България на кола от Холандия

Featured Replies

преди 16 часа, jhoro написа:

В българските закони и изискванията на КАТ - когато отидеш да я регистрираш в България. Иначе казват - „Може да е крадена!“

Ако ще си я караш само в Нидерландия - това е друг въпрос.

Няма такива работи. Регистрирал съм десетки автомобили от Нидерландия в КАТ, никой не ми е искал договор. Чисто и просто, защото при отписване на автомобила от Нидерландия се издава част II на талона където пише името на настоящия собственик и е достатъчно доказателство, че автомобила си е редовен. А и правенето на договор в Нидерландия не съществува като практика при покупка продажба на автомобил, дори с цел износ на автомобила. И ако искаш да знаеш, ако искаш един документ да ти е валиден от заклет преводач, трябва да има апостил, който трябва да се направи в България за да ти е валиден превода. Ти как си го обесняваш да отидеш да купиш кола в Нидерландия, после да търсиш там заклет преводач да чакаш няколко дена до като ти направи час, да се преведе договора, после тичаш за апостил до бегето, удрят ти един апостил, после пак назад в Нидерландия за да си вземеш колата. 

преди 31 минути, Коркодила написа:

И ако искаш да знаеш, ако искаш един документ да ти е валиден от заклет преводач, трябва да има апостил, който трябва да се направи в България за да ти е валиден превода. Ти как си го обесняваш да отидеш да купиш кола в Нидерландия, после да търсиш там заклет преводач да чакаш няколко дена до като ти направи час, да се преведе договора, после тичаш за апостил до бегето, удрят ти един апостил, после пак назад в Нидерландия за да си вземеш колата. 

Това го знам и съм го правил - точно в България!

• 2 седмици по-късно...
на 10.01.2025 г. в 13:40, Коркодила написа:

Няма такива работи. Регистрирал съм десетки автомобили от Нидерландия в КАТ, никой не ми е искал договор. Чисто и просто, защото при отписване на автомобила от Нидерландия се издава част II на талона където пише името на настоящия собственик и е достатъчно доказателство, че автомобила си е редовен. А и правенето на договор в Нидерландия не съществува като практика при покупка продажба на автомобил, дори с цел износ на автомобила. И ако искаш да знаеш, ако искаш един документ да ти е валиден от заклет преводач, трябва да има апостил, който трябва да се направи в България за да ти е валиден превода. Ти как си го обесняваш да отидеш да купиш кола в Нидерландия, после да търсиш там заклет преводач да чакаш няколко дена до като ти направи час, да се преведе договора, после тичаш за апостил до бегето, удрят ти един апостил, после пак назад в Нидерландия за да си вземеш колата. 

Закупих МПС от холандец, който на ход е дошъл в БГ и ми даде само талона, който е с чип.  Направи ми договор на холандски за покупко продажба и мпс-то е все още с жълтите, холански номера. Мислех, че това е достатъчно. Проблема е, че ми искат 9 цифрен код и голям талон. Някаква препоръка имаш ли как и какво да направя? Благодаря!

преди 21 минути, zarcheto написа:

Закупих МПС от холандец, който на ход е дошъл в БГ и ми даде само талона, който е с чип.  Направи ми договор на холандски за покупко продажба и мпс-то е все още с жълтите, холански номера. Мислех, че това е достатъчно. Проблема е, че ми искат 9 цифрен код и голям талон. Някаква препоръка имаш ли как и какво да направя? Благодаря!

Прекарал те е яко! Тази кола не може да бъде регистрирана в България с холандските жълти номера. Тя трябва първо да бъде отписана от холандския регистър, и да ти дадат един голям талон този, който е на снимката и към него да бъде прикрепен малкия талон с чипа. Но преди да бъде отписана, тя трябва да ти бъде прехвърлена според холандските закони, което става в Холандия в RDW. Сега го намери тоя сополан отидете двамата в Холандия вземи двете холандски регистрационни табели и отидете в RDW. Взимаш тия документите дето ти ги постнах и с тях и с колата право в КАТ.

IMG_0915.png

преди 3 часа, Коркодила написа:

Прекарал те е яко! Тази кола не може да бъде регистрирана в България с холандските жълти номера. Тя трябва първо да бъде отписана от холандския регистър, и да ти дадат един голям талон този, който е на снимката и към него да бъде прикрепен малкия талон с чипа. Но преди да бъде отписана, тя трябва да ти бъде прехвърлена според холандските закони, което става в Холандия в RDW. Сега го намери тоя сополан отидете двамата в Холандия вземи двете холандски регистрационни табели и отидете в RDW. Взимаш тия документите дето ти ги постнах и с тях и с колата право в КАТ.

IMG_0915.png

Благодаря! Той ми каза, че я е отписал вече в Холандия. Възможно ли е без да е върнал жълтите номера да я е отписал? И ако да, то какво се прави в този случай? 

преди 2 часа, zarcheto написа:

Благодаря! Той ми каза, че я е отписал вече в Холандия. Възможно ли е без да е върнал жълтите номера да я е отписал? И ако да, то какво се прави в този случай? 

Според мен не. Но, ако искаш дай номерата да и направа за една минута  една справка онлайн и да ти постна резултата.

на 19.01.2025 г. в 21:04, Коркодила написа:

Според мен не. Но, ако искаш дай номерата да и направа за една минута  една справка онлайн и да ти постна резултата.

Може, аз я проверих на RDW, свалена е от регистрация. Пише, че единствено ако КАТ пожелаят да им изискат "декларация за липса на задължения" тогава може да се регистрира. Обаче, в КАТ изобщо не са запознати. Ще търся адвокат и телевизии за съдействие, явно. Бях човек към тези, преведох им парите наново, въпреки, че се върнаха при мен, а те така да постъпват. Как спят нощем, не знам!?

преди 2 часа, zarcheto написа:

Може, аз я проверих на RDW, свалена е от регистрация. Пише, че единствено ако КАТ пожелаят да им изискат "декларация за липса на задължения" тогава може да се регистрира. Обаче, в КАТ изобщо не са запознати. Ще търся адвокат и телевизии за съдействие, явно. Бях човек към тези, преведох им парите наново, въпреки, че се върнаха при мен, а те така да постъпват. Как спят нощем, не знам!?

Нищо няма да направиш. Има си ред и процедури. Без да върнеш жълтите номера не може да е свалена от регистрация. Това го знам от човек, който работи за RDW. Вместо да се заниваш с глупости вземи номерата и първия самолет и върви си отпиши колата по реда, който е уставен според закона в Нидерландия.

преди 15 минути, Коркодила написа:

Това го знам от човек, който работи за RDW.

ЕЖК - Една Жена на пазара от RDW Каза ...

преди 15 минути, Коркодила написа:

... вземи номерата и първия самолет и върви си отпиши колата по реда, който е уставен според закона в Нидерландия.

Що пък самальот - пали колата и си прави една екскурзия!
Вече сме в Шенген и „сухопътно“.

на 22.01.2025 г. в 9:12, Коркодила написа:

Нищо няма да направиш. Има си ред и процедури. Без да върнеш жълтите номера не може да е свалена от регистрация. Това го знам от човек, който работи за RDW. Вместо да се заниваш с глупости вземи номерата и първия самолет и върви си отпиши колата по реда, който е уставен според закона в Нидерландия.

Може и без да се връщат номерата. RDW вече го знам от А до Я, а каквото не знам им пиша или на формата за контакт, или на чат и хората отговарят. Казвам От на собственика, а от таю получавам неадекватен отговор. Не знам мързинли ги или не им се занимава, нямам идея вече. Супер несериозно отношение, освен неадекватно. КАТ ме посъветваха да разваля договора. Свързах се с адвокати. Изчаквам до понеделник да видя какво пак ще ме излъжат и ако не искат доброволно да развалим договора, тогава съм проучила вариантите за съд. Никъде няма да ходя :) Има си телевизии, адвокати, жалби към комисии за измами и т.н. На мен ми писна да се подиграват с мен. Аз да съм човек и след като ми дадоха грешна сметка 1вия път, то им преведох наново сумата 2ри път и бях по притеснена от тях, че не са си получили парите, а те така да ме лъжат. Думи нямам. Всичко е точно. Ще се оправя. Благодаря за отговорите.

• 6 месеца по-късно...

Здравейте,

ще ходя на оглед на един кемпер, внос от холандия. Какви документи трябва да има, за да мога да го регистрирам в КАТ? И как да го проверя на сайта на RDW, че гледах, но не намирам линк. Според продавача, кемпера е бил задържан от КАТ преди време, когато са ходили за транзитни номера, понеже им е светнала червена лампа. Ходили са до Холандия и са взели всички документи за да докажат, че кемпера е закупен и сега от КАТ са го освободили. Дали това значи, че всичко е наред и може да бъде регистриран?

Това ли е въпросния талон част 2, който доказва, че колата е отписана. Макар, че не виждам име на собственик. Има и пластиката с името на собственика и адреса, както и някакви дати на нея. Иначе продавачът каза, че и холандските номера са си в него.

[img]https://i.ibb.co/NdmkWthT/IMG-f84dc3340d8b54ccae91bda76121d9d4-V.jpg[/img]

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.